Местене от НБУ в СУ

Модератор: MidwinterSun

jerm
В началото бе словото

Местене от НБУ в СУ

Мнение от jerm »

Здравейте. Желаех да уча право. Заради това, че бях в чужбина не успях да се явя на изпитите в СУ. Тъй като надеждата умира последна, се пробвах в НБУ и успях да влеза с право, сега ще съм първи семестър. Не съм обаче фрашкан с пари, за да изкарам обучението си там, затова искам да преместя в СУ. Има ли начин това да стане, каква е точно процедурата? Ще се радвам някой да ми обясни. Не искам темата да се обръща на спор НБУ срещу СУ, моля. И двата университета си имат силно изразени предимства.
zmey
Пишете, о, братя

Re: Местене от НБУ в СУ

Мнение от zmey »

Може и да може, може и да не може...
но при всички положения, ще ти трябва сносен български и граматика...
Все пак право в СУ се влиза и с изпит по Български и литература - научи се да пишеш поне грамотно (изпитът е писмен, никой няма да те пита как говориш) и се пробвай догодина на кандидат-студентските изпити.
Или пробвай да се прехвърлиш, но това едва ли ще се получи при теб - изисква се молба, написана на грамотен български - е може да хванеш и някой от СУ да ти я напише ( или от НБУ някой преподавател, но не студент!!!)
Иска се и отличен успех от първата ти учебна година, искат се и пари...
опсс, ама ти май не искаше да даваш - що не пробваш догодина с кандидат-студентските?
А що не пробваш в чужбина? Нали си бил там по време на кандидат-студентските...
или си мислиш, че тези дето са се явявали на изпити тук не са искали и те да тъпчат земята по широкия свят...
Ама що не вземеш да се откажеш от правото и да запишеш туризъм?
jerm
В началото бе словото

Мнение от jerm »

Окей, българският ми е на ниво, имам 5,30 на предварителният в Търново, както владея чудесно и още два езика, с които съм работил в чужбина, от което нападките ти стават неоснователни. Ако ще ставаме дребнави, ти не си много добър в пунктуацията. Не разбирам мотива за селският ти манталитет, но въпросът е сериозен е за мен, затова пуснах темата в Административни въпроси, а не в Лафкаджийницата или друг раздел.
shanaq
В началото бе словото

Мнение от shanaq »

jerm написа:Здравейте. Желаех да уча право. Заради това, че бях в чужбина не успях да се явя на изпитите в СУ. Тъй като надеждата умира последна, се пробвах в НБУ и успях да влеза с право, сега ще съм първи семестър. Не съм обаче фрашкан с пари, за да изкарам обучението си там, затова искам да преместя в СУ. Има ли начин това да стане, каква е точно процедурата? Ще се радвам някой да ми обясни. Не искам темата да се обръща на спор НБУ срещу СУ, моля. И двата университета си имат силно изразени предимства.
Неможеш да се преместиш от частен ВУЗ в СУ.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

По-често се случва от СУ в НБУ :lol:
Ibiza DJ
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Е то може ли от СУ в НБУ?
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

А защо не?
Ibiza DJ
jerm
В началото бе словото

Мнение от jerm »

shanaq, това със сигурост ли е?

Най-добре да се допитам по телефона в администрацията.
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Аз също мисля, че преместването е възможно само между държавни ВУЗ-ове. Иначе какво ще стане - бездруго и сега правистите не сме малко (400 общо само от тая година), а ако започнат да се преместват от всякакви измислени колежчета, университети и т.н., докъде ще я докараме? Или България ще стане рекордьор и по брой бълвани юристи на територия от 111 000 кв. км. (освен ако вече не е?!) ? Аз лично съм хвърлил немалко труд и усилия за тези кандидатстудентски изпити, затова не бих бил щастлив от идеята някой, който е влязъл в НБУ (извинявайте, ама входът там е повече от дебилен!), другата година да се премести и да получи същата квалификация, каквато и аз. Да ме прощавате, ама си седнете на д...то и учете - писна ми всеки да се опитва да заобикаля процедурите...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
shanaq
В началото бе словото

Мнение от shanaq »

jerm написа:shanaq, това със сигурост ли е?

Най-добре да се допитам по телефона в администрацията.
да 100 процента има го в правилника
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Е къв ти е проблема пък на теб? Хората влизат педагогика в СУ с две 3ки и пак се прехвърлят право. Не се мисли за голямата работа, щото си влезнал с некви КС изпити.
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

SteelDragon написа:Е къв ти е проблема пък на теб? Хората влизат педагогика в СУ с две 3ки и пак се прехвърлят право. Не се мисли за голямата работа, щото си влезнал с некви КС изпити.
Предполагам, че визираш мен. Въобще не се мисля за "голямата работа", щото съм влязъл с "некви" кандидатстудентски изпити. Амбициите ми се простират далеч над тези изпити и над СУ, за да си мисля, че съм постигнал някакъв особен връх, като съм влязъл в ЮФ. А хората, които са влезли в педагогиките с тройка и са се преместили, все пак са положили някакъв труд, за да изкарат тези тройки. За да влезеш в НБУ, не ти трябва особено голям интелектуален потенциал...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
АРМЕНКА
Пишеща машина
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от АРМЕНКА »

Категорично не можеш да се преместиш от НБУ в СУ,защото миналата година новия ректор на СУ забрани категорично местенето на студенти от частен в държавен университет.
Моят съвет е да си продължиш в НБУ или да кандидатстваш пак....
Успех :)
Изображение
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

В този форум някой, ако зададе въпрос вместо да му се отговори веднага почва анализ на правописа, айде стига това е свободно пространство все пак, не знам да има някакви академични изисквания! А по темата мен, ако питаш по-добре си остани в НБУ, защото преподавателите са същите, базата е по-добра, на по-голямата част от студентите се осигурява и работа след завършване, а СУ е останало само с голата слава и студенти, които се мислят за нещо повече от останалите, говорят ултра селски и основното място за излизане и някоя чалготека. Да уточня, имам предвид тези в ЮФ и то не всички, но по-голямата част...
zmey
Пишете, о, братя

Мнение от zmey »

Свободно пространтсво е, но това не означава, че трябва да се допуска всеки неграмотник. Все пак е форум на СУ, а не говорилня на Женския пазар.
Колкото до местенето в СУ - добре са дошли всички... които са грамотни.
Системата с КС изпити въобще не е добра и спомагам доколкото ми е възможно за прецакването й. Самият аз не съм влязъл с КС, но съм положил достатъчни усилия, за да го заслужа.

А колкото до изказването за ЮФ ... не е нужно да се коментират необосновани заяждания и слухове. Простотията ходи по хората, а не по дърветата, но най-страшно е избиването на комплекси.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”