1968 година, милицията ли навлиза в Чехословакия?
Оставям те да поразмислиш, ако ти е по силите
И още един въпрос - кой отбор е ваден 3 пъти от евротурнирите поради извънфутболни причини?
Модератори: ники, Methuselah
Общо върху трите въпроса - не си никой, че да ми налагаш кога да разсъждавам и кога не. Разбирам, че в Подуене всякакви разсъждения са опасни за утопията, но аз не съм привърженик на този "демократичен" син модел.rogertaylor написа: 1968 година, милицията ли навлиза в Чехословакия?![]()
![]()
Или е войската?
![]()
![]()
1944 година преврата се прави благодарение на милицията или на войската?
Задавам ти прости въпроси, върху които не да разсъждаваш, а да дадеш кратък отговор(първият въпрос е Да/Не, 2рият въпрос е Да/Не, 3тият въпрос е Милиция/Войска).Надявам се да успееш да спазиш формата
На стадиона на историята, аз ставам все по-опасен нападател!babangida написа:С тази разлика, че вие сте отбор на партията двайсетина години преди нас да ни причислят към МВР.
Поставям въпросите смилаемо Флечърчоrogertaylor написа: 1968 година, милицията ли навлиза в Чехословакия?![]()
![]()
![]()
Или е войската?![]()
![]()
![]()
1944 година преврата се прави благодарение на милицията или на войската?
И още един въпрос - кой отбор е ваден 3 пъти от евротурнирите поради извънфутболни причини?
Понеже не съм като ЦСКА-рите да се измъквам от въпросите - поред на номератаFletcher Lind написа:
Първи въпрос - според теб армията ли трябва да брани границите на страната от външни посегателства/да води агресивни действия срещу други страни, или полицията? И пак според теб армията ли трябва да брани държавната власт от вътрешни посегателства или полицията? Правиш ли разлика между функциите на двете институции?
Втори въпрос - армията! Внимавай обаче - кой осъществява репресиите след 9.9.? Армията или полицията? Следвай въпросчетата от точка 1!
Още едно въпросче и от мен - какво общо имат девети и 68-ма година с ЦСКА? Освен междинното звено - главата ти?![]()
И аз все още чакам номера на указа, с който е създаден ЦСКА, аре пошъпни ми го, ако го знаеш.
Интересно нещо намерих обаче, ровейки се за цитата(горният) :Не случайно в самото начало на 1969 г. Левски е ”арестуван” като е обединен с отбора на МВР и Държавна сигурност – Спартак София. Името му съответно става – Левски-Спартак. Това е пряк резултат от Чешките събития от 1968 г. и страха на властниците от публиката на Левски – като най-масовата опозиционна сила в страната. Разбира се, тук става дума и за параноичен страх. Но са налице и поводите за страх, и за притеснения, и за бяс. Легендите и до наши дни разказват как по време на Световния младежки фестивал в София през лятото на 1968 г. чехословашката делегация на стадиона започва да скандира ” Левски , Левски ”, а публиката на ”сините” й отвръща с възгласите ”Дубчек, Дубчек”. През есента на същата година Левски унизява ЦСКА с митичното 7-2, след което следва поредното запомнящо се шествие на привържениците на отбора до паметника на Апостола на свободата в центъра на София.
Радио Белград пък съобщава:
”Отборът на народа в България – Левски победи отбора на властта – ЦСКА със 7-2”
Въпреки насилственото слагане на милиционеро-кадесарски пагони върху раменете на Левски, духът на Левски остава същият. Публиката скандира: ” Левски беше силен, докато бе цивилен”, ”И преди, и сега Левски значи свобода”.
Надявам се знаеш кой е генерал Добри Джуров...Приветствие от ЧЛЕНА НА ПОЛИТ БЮРО НА ЦК НА БКП И МИНИСТЪР НА НАРОДНАТА ОТБРАНА армейски генерал Добри Джуров до спортистите, треньорите, деятелите и ръководителите на ЦСКА "Септемврийско знаме" във връзка с 40-годишнината на армейския клуб“....Ние не можем да не отбележим, че цска Септемврийско знаме е рожба на народната власт..............Очертаните от Тринадесетия конгрес и последващите го пленуми на ЦК на БКП цели и задачи изискват решително преустройство.....Това се отнася в пълна сила и за всички членове на Централния спортен клуб на армията “Септемврийско знаме. С високите критерии на Тринадасетия партиен конгрес трябва да мерим всяка изява на армейските спортисти и на клуба като цяло.” ГЛАВА ПЪРВА Задачите на цска Септемврийско знаме са да работи за възпитанието на ЯРКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДОБРОДЕТЕЛИ у членовете, спортистите........ Ръководството на идейно-възпитателната работа се осъществява от партийнополитически апарат, съвет за идеологическа работа......... Цска СЗ премина през много етапи. Опорна точка бе БКП. Тя РЪКОВОДЕШЕ, тя НАСОЧВАШЕ, тя ЗАДЪЛЖАВАШЕ. Активно бе съдействието на Министерството на Народната отбрана и районните комитети на БКП ......, защото е необходимо да се създават здрави и силни хора, способни да защтават социалистическите завоевания. Нужно е обаче, да се подчертае, че успехите и постиженията на армейските спортисти имат здрави опорни точки в ДРУЖБАТА СЪС СЪВЕТСКИТЕ спортисти. РОЖБА НА НАРОДНАТА ВЛАСТ .......ПОД КРИЛОТО на партията тя издигаше снага......
Да се види как ЦСКА печелиКирил Миланов - Байко: - През 1966 г. като играч на Марек подарявате шампионската титла на ЦСКА. - Ооо, това ми тежи още на съвестта и оттогава не съм стъпил на стадион "Българска армия". Тогава Левски водеше на ЦСКА с една точка. Сините гостуваха на Черно море, а червените - на Марек. Мачът беше уреден. Умишлено започна с 20 минути закъснение, за да знаем резултата от Варна. Титулярният ни нападател Трайчо Спасов не излезе нарочно. Аз бях само на 17, но им шибнах два гола и ги поведохме 2:0. На почивката ме извика първият секретар на партията Станоев: "Кире, недей така. Догодина влизаш войник. Оставаш в Станкето, при нас. Ще служиш в КЕЧ. Всичко сме уредили. Ние с тях не бива да се караме." По телефона разбрахме, че Левски губи. Взехме да им пускаме. Накрая биха 3:2 и станаха шампиони. С нашата аванта участваха и за КЕШ. Стигнаха полуфинал!
• Георги Велинов - юноша на Дунав, преминал и през Черно Море преди да стигне до ЦСКА. • Красимир Безински - взет от Пирин Благоевград • Георги и Динко Димитрови - взети Берое. • Методи Томанов - взет от Бенковски Пазарджик. • Георги Илиев Майкъла - взет от Сливен. • Цветан Йончев - юноша на Ботев Враца. • Стойчо Младенов - голмайстор на А група с Берое през 1978. • Спас Джевизов - взет от Ботев Пд. • Пламен Марков - юноша на Раковски /Видима/ Севлиево. • Радослав Здравков - шампион с Локомотив Сф. през 1978г. Освен тях може да се спомент и • Георги Славков - голмайстор на А група през 1981 с Тракия Пд. • Петър Жеков - голмайстор на А група с Берое през 1967.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
Няма да споря с теб!rogertaylor написа: - аз съм космонаФт