Българска филология 07/08
Модератор: mebbeth
Re: Специалност Българска Филология 07/08
Благодаря,nellliii
Явно засега ще си взема само граматиката на Пашов. 
Във всеки изрод дреме по един урод.
- alabalanica
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: трети
Не съм виждала по-жадни за знания кандидат-студенти и вече студенти, сериозно, респект! За книгите... има доста неща, които ще се наложи да си набавите още първи семестър. Помагала, учебници, речници, самоучители, но наистина всеки сам избира кое да предпочете. Преподавателят изброява алтернативи, студентът избира според нуждата и възможността си. Наистина е излишно да се тревожите за книжките. И все пак ако много държите, напишете ми какво точно ви интересува - аз съм насреща, наистина...
И между другото, Nellliii, явно едната година в Българска филология не те е научила, че щом някой е професор от 30-тина години (твоя пример), написал е десетки, стотици научни трудове и е всепризнат в областта си... елементарната сметка е, че последното, което прави, е да пише "глупости и фантастика от всякъде". Нали?
Това беше само между другото
И между другото, Nellliii, явно едната година в Българска филология не те е научила, че щом някой е професор от 30-тина години (твоя пример), написал е десетки, стотици научни трудове и е всепризнат в областта си... елементарната сметка е, че последното, което прави, е да пише "глупости и фантастика от всякъде". Нали?
Това беше само между другото
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Учебникът на Петканова, тухлата... е доста
достъпно написан и според мен полезен.
Но например по антропология задължителният
Крейпо е напълно излишен, по мое мнение и
се спестяват 20 лв.
достъпно написан и според мен полезен.
Но например по антропология задължителният
Крейпо е напълно излишен, по мое мнение и
се спестяват 20 лв.
- alabalanica
- В началото бе словото
Излишен?! Зависи с каква цел казваш излишен, ако е за знание- нищо не е излишно, но ако е за вземане на изпита... Зависи какво ти се падне. На нас ни се падна въпрос "Религия. Религии". Ако не си чел поне малко от Крейпо за езически обичаи и възприятия за вярването...не че не може, но е въпрос на избор. Абе вижте, няма нищо задължително. Всеки чете колкото и от където си иска. Хората искат да знаеш, а как ще го направиш си е твой проблем, нали така? 
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Ти пък, не се възмущавай. Книгата на Крейпо е ценна,
изключително интересна, но напълно безполезна за
вземането на изпита. Едно е да си снимаш от нея няколко
страници за определени въпроси, а съвсем отделно да се
изръсиш 20 лв. (не че са космическа сума, но все пак),
особено ако антропологията не е твоята страст. А иначе се
пробутва като нещо обЯзателно и задължително, защото
съдържала едва ли не всичко... а не е така, съвсем не е.
изключително интересна, но напълно безполезна за
вземането на изпита. Едно е да си снимаш от нея няколко
страници за определени въпроси, а съвсем отделно да се
изръсиш 20 лв. (не че са космическа сума, но все пак),
особено ако антропологията не е твоята страст. А иначе се
пробутва като нещо обЯзателно и задължително, защото
съдържала едва ли не всичко... а не е така, съвсем не е.
- alabalanica
- В началото бе словото
Именно, затова написах " с каква цел"... Крейпо е интересен... но за изпита, аз поне, най-малко от него четох...
според мен от крейпо трябва да се четат точно 5 страници за 1-2 точки от конспекта...др-то лекциите го покриват! поне при мен беше така 
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
- alabalanica
- В началото бе словото
Късметлийка, ние за религия не бяхме говорили...или поне никой колега не си спомняше да сме...
aaaaa ние бая говорихме...и то ни преподаваше точно тази лекция Илчевска и имам кум 4-5 стр. лекция
Между другото...alabalanica, разбирам да се пишат фантастики от преподаватели които са от 50години в дадена област,но не и измислени неща от рода на "На Самарското знаме се извезани ликовете на Кирил и Методий"
Между другото...alabalanica, разбирам да се пишат фантастики от преподаватели които са от 50години в дадена област,но не и измислени неща от рода на "На Самарското знаме се извезани ликовете на Кирил и Методий"
Имам право да живея както си зная! Сметката ми Господ ще тегли на края! Угода няма никому макар да се старая! Среден пръст към всеки - това му е колая!
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Курс: четвърти
Здравейте!
тази година ще съм първи курс и ме интересува каква е била заетостта ви през седмицата, т.е. по колко часа в университета се събират на ден. и дали правят програмата много разпокъсана. благодаря ви много предварително
тази година ще съм първи курс и ме интересува каква е била заетостта ви през седмицата, т.е. по колко часа в университета се събират на ден. и дали правят програмата много разпокъсана. благодаря ви много предварително
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
- Shockwave
- В началото бе словото
Поздрави,
ето за пример една вече невалидна програма. Както и да го погледнеш, пет дни седмично трябва да се разходиш до университета. За разпокъсаността - произволно е. Някои групи имахме удобна програма, други - не чак толкова.
Късмет.
ето за пример една вече невалидна програма. Както и да го погледнеш, пет дни седмично трябва да се разходиш до университета. За разпокъсаността - произволно е. Някои групи имахме удобна програма, други - не чак толкова.
Късмет.
You just lost the game. U jelly?
- alabalanica
- В началото бе словото
Обзалагам се, че в целия форум на СУ студентите от ФСлФ са най-неактивни. Защо е така... не знам 
Защото филологията изтощава.....

Във всеки изрод дреме по един урод.
и нямяме почти никакво свободно време