Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Re: Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци

Мнение от G__ »

Нищо не е чак толква фатално субективно, ако си се подготвил достатъчно добре. Не може да не си прочел критика или поне теми, които съдържат по един или друг начин критика и да лежиш само на надеждата, че си понеже мн умен и ще успееш. Все пак тоя ум трябва и да се развива чрез четене. ;) Определено само с ходене на уроци без да седнеш вкъщи и да учиш не става, но не става и само със седене вкъщи и денонощно ровене по учебници. Всеки по един или друг начин си е помагал и това е нормално и не означава, че дадения човек е по-тъп от друг, който претендира, че го е правил. Даже напротив ! :bounce:
Аватар
summerlove
В началото бе словото

Мнение от summerlove »

Убедих се, че е до човек.
Ако става въпрос за мен - абсурд без уроци, мен все някой трябва да ме бута.
Но мои приятелки доказаха, че могат. Винаги съм знаела, че са си умници :D , но не вярвах, че ще им достигнат силите, бях абсолютно убедена, че трябват уроци. И влязоха, специалности тип Право и Журналистика. Стигнах до извода, че щом аз не мога, не значи, че и другите не го могат! :roll: :P
more Care..
less Hate...
Аватар
loko_mz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от loko_mz »

Определено на първо място е човекът и неговото отношение. Естествено има значение и от училището и учителите, но и от това как ти се отнасяш към нещата.
Аз също не съм ходила на уроци и съм много доволна от това, което постигнах, защото знам колко много ми е коствало ! :)

А и да ви дам един пример - една съученичка ходи на уроци по история, но не при човек от СУ и я бяха орязали на предварителния, при безпогрешна тема...така че нещата са крайно субективни :)
Life is my best friend! Wisdom is my right hand! Power is my left one!
Аватар
Духful
В началото бе словото

Мнение от Духful »

Може, разбира се! "Престижна"?!
Локвите изпълваха обувките му, а звездите - душата му.
ELLE
В началото бе словото

Мнение от ELLE »

Ох, убивате ме като кажете "изкарах 5 по английски без един частен урок" :lol: Ходили 10 години по разни частни езикови школи "защото само в училище английски не може да се научи", после в 12 клас спират, за да учат по история, литература, математика или с квото там ще кандидатстват, явят се на изпита по английски "за да си видим нивото" и после айде- без нито един допълнителен урок имам 5 ;) Голяма чест е да кажеш, че си влязъл без частни уроци и просто не разбирам защо :bounce: :)
If you have love you don't need to have anything else. If you don't have it it doesn't matter much what else you do have.
Yazo
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Yazo »

А кои са тези "престижни" специалности ? :lol: :lol:
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от nadejdichka »

Предполагам, че се има предвид тези с висок бал, за които традиционно има голям наплив
Международни отношения, втори курс
Yazo
От дъжд на вятър

Мнение от Yazo »

Аз не смятам ,че специалностите с висок бал са престижни.Просто има някои заблудени душици,които се ръководят от заглавието на специалността и за т'фа я записват. Например "Публичната администрация" звучи доста престижно,а в действителност,подготвя кадри за "секретарска"работа. :?
Последно промяна от Yazo на 16 Авг 2008, 12:49, променено общо 1 път.
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
Аватар
nadejdichka
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: втори

Мнение от nadejdichka »

Ами субективно е. Аз също не харесвам специалността, но не смятам,че ако я завършиш няма да ти осигури добри възможности за реализация. А престижността е субективна- всеки преценява спрямо себе си кое смята за престижно и кое не.
Международни отношения, втори курс
Yazo
От дъжд на вятър

Мнение от Yazo »

Предлагам заглавието на темата да се промени :mrgreen:
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
Аватар
Amatsu
В началото бе словото

Мнение от Amatsu »

ELLE написа:Ох, убивате ме като кажете "изкарах 5 по английски без един частен урок" :lol: Ходили 10 години по разни частни езикови школи "защото само в училище английски не може да се научи", после в 12 клас спират, за да учат по история, литература, математика или с квото там ще кандидатстват, явят се на изпита по английски "за да си видим нивото" и после айде- без нито един допълнителен урок имам 5 ;) Голяма чест е да кажеш, че си влязъл без частни уроци и просто не разбирам защо :bounce: :)
Е аз например съм от МГ "Баба Тонка" Русе. Някак си не ми звучи като типичната частна езикова школа, но пак си изкарах 5 и влязох. А да, загубих си времето и с петдневния курс към СУ, където преподавателката, покрай която се разделих с ценни мозъчни клетки, не знаеше как е отвертка на английски. Е това ако не е елитна подготовка, здраве му кажи.
Аватар
bon jovi
В началото бе словото

Мнение от bon jovi »

Ако става въпрос за ФМИ съм с 2 ръце съгласен, че може :) Говорихме си за това с един приятел и стигнахме до заключение, че максимум 1-2пъти на месец да идеш да питаш за нещо, което не ти е ясно :) Останалото можеш и сам без проблем. Пак казвам, това е за математиката.
You ask me if I known love
And what it's like to sing songs in the rain
Well,I've seen love come
And I've seen it shot down
I've seen it die in vain
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Yazo написа:Например "Публичната администрация" звучи доста престижно,а в действителност,подготвя кадри за "секретарска"работа. :?
Не се изказвай неподготвен! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
anomalia
В началото бе словото
Специалност: стопанско управление с немски

Мнение от anomalia »

Да споделя и моя опит и наблюдения. От 5. до 7. клас учих в математическа гимназия и за изпита по математика след 7. клас не съм ходила на уроци въобще, решавах си вкъщи задачи до колкото мога и се представих отлично, но имах добра подготовка от училище. После от езикова гимназия кандидатствах с математика и немски. По математика нямаше как да се справя без уроци или поне някой, който да ми помогне поне в началото, защото ми липсваха много знания. По немски не съм ходила, защото просто нямах пари. Пишех си редовно домашните и с малко самоподготовка се справих и съм приета стопанско управление на първо класиране.
blqb
В началото бе словото

Мнение от blqb »

Влезнах Софтуерно инженерство от първо класиране ,подготвяйки се сам,четящ легнал върху една спалня с учебник в ръка по математика :) Тоест може,ако е математика и ти се отдава,ако е нещо друго ще трябва много труд и доста уроци :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”