Crematory рулира, но КСК - Математика още не е приключила :)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: Crematory рулира, но КСК - Математика още не е приключила :)

Мнение от Бeтон »

shayne написа:Получаваш искрената ми подкрепа, но май само дотам :lol: Аз съм се заел с още по-непостижима цел - американското образование :)
Не ми говори за американското образование.
Аз като човек, който силно се интересува от професионалните си планове и кариерата, не гледам само българското образование. Това е равносилно все едно да се гледа А група, да люпиш семки на срутения стадион без да погледнеш западните първенства.
Така.
Това профилирано образование след 7-ми клас е именно по американски образец. И по комунистко е имало профили (как да няма, особено техникумите) но който където да учи, може да се подготви за който си иска ВУЗ. Имайте предвид, че тогава е можело да се кандидатства само за ДВА!!!!!!!!! А не като сега за двеста вуза и два милиона специалности!!! Имало един справочник за всички вузове и това е. Сегашното е башибозущина. Не че комунягите са измислили нещо умно, но после образованието се плъзга по пързалката надолу. След като спори на челните места, започва да приема американския модел. Е защо като сме на второ място най-много (след Израел, друг е въпроса колко са умни тея) започваме да подражаваме на американците, които са на 42-ро място. И започнахме да се смъкваме. Това логично. Обаче всички знаем, че българските ни политици подгъзуват на тоя и оня и започва мешавицата.
Сега нито сме по американски образец, нито английски, нито френски, нито немски, както се опитваше да ме убеди доцентката по Педагогика. Ега ти немския образец. Всеки си влиза с кафенцето когато му кефне и часовника в най-добрия случай е бижу на ръката. В най-лошия - ненужна вещ.
Какво се получава? Защо да обяснявам, като всеки вижда темите:
Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци
може ли това
може ли онова

ами не може!

А имайте предвид, че висшето им образование на западняците е далеч пред нашето. Ние само се заблуждаваме, че правим нещо. До 80-та година сме се държали достойно. В последните години сме на дъното, за успокоение ще кажа на дъното на елита. Колкото и да не ни се иска, това е положението.
Но тези неща само с искане, вярване, знамена, фойерверки, псувни, хлопки през септеври не се оправят!!!
Аз знам какво трябва да се направи! Приемете го, че се хваля, ама аз ще си работя по въпроса.
Изображение
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

В теб са ни надеждите :notworthy:

А аз след като прочетох една статия за образованието във Франция, направо не искам и да чуя за тази страна.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

tihi написа:http://www.pmg.dobrich.net/dnevnik/

То че не е много читаво се вижда от пръв поглед.
Изгледа на сайта да кажем е само за фасада. Взето е решение да се въведе ЕГН, защото да речем информацията е конфиденциална. А като попълниш ЕГН-то какво излиза? Сега казвам как трябва да бъде:

- Като се влезе в акаунта трябва първо да се покаже инфото клас, паралелка, номер
- от меню си избираш предмет и там се показват всички оценки, като всяка оценка е натоварена със следната информация: кога е получена и от какво (устно изпитване, писмено, контролна работа/класна)
- отсъствията до момента и от кои часове е изкръшкал ученика
- евентуално забележки
- допълнителна информация - предстоящи контролни работи, родителски срещи, седмично разписание, имена на преподаватели и такива подобни
- Архив - срока, годината, от минали години
- обновяване на информацията - след края на часа, а не на месеца веднъж както пише :shock: :shock: :shock:
Колко от тези неща са направени?

п.п. логването трябва да има поне две полета в общия случай. Само ЕГН за login е някак циганско да се остави.
shayne написа:В теб са ни надеждите :notworthy:

А аз след като прочетох една статия за образованието във Франция, направо не искам и да чуя за тази страна.
По една случайност и за Франция знам.
Какво визираш?
Изображение
Аватар
tihi
В началото бе словото
Специалност: Информатика
Курс: първи

Мнение от tihi »

Бeтон написа:
tihi написа:http://www.pmg.dobrich.net/dnevnik/

То че не е много читаво се вижда от пръв поглед.
Изгледа на сайта да кажем е само за фасада. Взето е решение да се въведе ЕГН, защото да речем информацията е конфиденциална. А като попълниш ЕГН-то какво излиза? Сега казвам как трябва да бъде:

- Като се влезе в акаунта трябва първо да се покаже инфото клас, паралелка, номер
Пише само двете имена на ученика и съответния срок.
- от меню си избираш предмет и там се показват всички оценки, като всяка оценка е натоварена със следната информация: кога е получена и от какво (устно изпитване, писмено, контролна работа/класна)
Предметите са изброени в колонка, като срещу всеки от тях пише оценките. При кликване върху съответната оценка излиза информация за обстоятелствата, при които е получена. Не мога да покажа нагледно, защото за втория срок тази година не са въвеждали нищо, поне за мен.
- отсъствията до момента и от кои часове е изкръшкал ученика
Има място за отбелязване на отсъствията, но нямам спомен дали се пишеше конкретно от кой час точно е отсъствието.
- евентуално забележки
И за забележките си има предвидено местенце.
- допълнителна информация - предстоящи контролни работи, родителски срещи, седмично разписание, имена на преподаватели и такива подобни
Такова нещо няма.
- Архив - срока, годината, от минали години
Това също е от листата на липсващите.
- обновяване на информацията - след края на часа, а не на месеца веднъж както пише :shock: :shock: :shock:
При нас е веднъж на месеца.
Колко от тези неща са направени?
Хм, доста задълбахме в темата.
спец. Информатика

"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

tihi написа:Хм, доста задълбахме в темата.
Е, да.
Защото в България ако нещо се върши, то е повърхностно и ето го резултата.
Какви мега интересни теми излизат от форума.
Изображение
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Бeтон написа: По една случайност и за Франция знам.
Какво визираш?
Говоря за една статия на руски професор, който преподава във Франция и е учуден от ситуацията там. Дори и най-добрите студенти в страната не могат да мислят, просто, защото от малки ги карат да зубрят, включително и по математика. За тях няма разлика дали 3/6 е 2/3 или 1/3. Колкото им кажеш толкова ще е. Статията много ми хареса и ако се сетя за линка ще ти я пратя.
Цветелин Биков
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

В заблуждение си.
Изображение
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Това, което споменах е само един от много примери, посочени от автора. Освен това той достига и до много по-важни заключения, които показват реално какво предствавлява френското образование в момента. Все пак, човекът работи в тази сфера, има поглед върху нещата и смятам, че мога да приема за достоверна информацията, която дава и да се съглася с мненията, които изказва.
Цветелин Биков
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Мисля, че точно тази статия и аз съм я чел. Освен това и от други места съм чувал не дотам добри неща за френското образование. Но само съм чувал.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Открих линка към статията. Който иска може да я прочете:
http://kosmos.pass.as/e107_plugins/cont ... content.30
Цветелин Биков
emotioN
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: втори

Мнение от emotioN »

Относни ниските балове според мен не е нужно да ви е гадно още отсега!! Давам за пример брат ми-влезе в университета с 3, а сега като завършва е един от първенците в специалността си :idea: Идеята ми е, че някой хора се променят след влизането си в университета. Реално погледнато това, което знаем по математика не е много... и не е особено трудно да се научи!! Успех!!
Милан 0 - 4 Интер
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

А и да не говорим, че някои хора може просто да са попаднали при някакви учители дето нищо не са разбирали и са ги учили на грешни неща... в такъв случай дори да учиш съвестно пак си пр****н. (Не , че вярвам, че има много такива, просто е възможно). После за информатиката ... не знам до колко оценката ти от изпита по математика е показател за това как ще се справиш и аз имам познати които математиката не искат да я поглеждат, а по информатика са некви ненормални :) . Да наистина показва отношение и т.н., но за колегите си няма да говоря лошо преди да съм ги видял.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

MalUmKo написа:А и да не говорим, че някои хора може просто да са попаднали при някакви учители дето нищо не са разбирали и са ги учили на грешни неща... в такъв случай дори да учиш съвестно пак си пр****н. (Не , че вярвам, че има много такива, просто е възможно). После за информатиката ... не знам до колко оценката ти от изпита по математика е показател за това как ще се справиш и аз имам познати които математиката не искат да я поглеждат, а по информатика са некви ненормални :) . Да наистина показва отношение и т.н., но за колегите си няма да говоря лошо преди да съм ги видял.
Аз останах с добро впечатление за теб :) Дано и другите ни колеги са като теб. Впрочем двамата може да сме в една група.
Цветелин Биков
MalUmKo
От дъжд на вятър

Мнение от MalUmKo »

Знае ли човек, напълно е възможно... :)
Ще видим като излезнат разпределенията по групи.
И отново отивам да уважа едни приятели и биричката... така че, до по- късно от мен.
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
:D
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

MalUmKo написа:После за информатиката ... не знам до колко оценката ти от изпита по математика е показател за това как ще се справиш и аз имам познати които математиката не искат да я поглеждат, а по информатика са некви ненормални :)
Не бъркай програмирането с информатиката!
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”