Матурите са голяма пародия ,не мислите ли....?

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Аватар
Antikorper
От дъжд на вятър

Re: Матурите са голяма пародия ,не мислите ли....?

Мнение от Antikorper »

Само не проумявам как технически училища от провинциата, където в повечето случаи има по 2 часа литература седмично и (до колкото ми е разказвал един приятел, който учи именно в такова училище) изобщо не ги занимават с литература, на теста имат резултати от порядъка на над 95%...
То бива, бива късмет, ама тия хора, ако пускаха тото всяка седмица, до са Държавната лотария да е фалирала бе! :shock:
Изображение
Истребитель-перехватчик МиГ 31

Охраняет землю свято
от безумных планов НАТО!
Аватар
charming
Драскач
Курс: завършил

Мнение от charming »

аз съм ЗА матурите.мен не ме хванаха (въпреки ,че не бяха нещо кой знае какво и не са болка за умиране ) ,но определено и за напред трябва да ги има. мисля ,че доста хора си нямат и понятие от елементарни неща и е смешно да завършват просто така. да не говорим за тези ,които завършват като специалисти някакъв техникум.... :roll: жалко е ... попринцип брат ми догодина ще е абитуриент ,но смело мога да съдя ,че ако всички следващи са като него положението ще да е доста обезпокоително.безхаберието става генетично заложено едва ли не ...това е моето мнение...това е и бъдещето на държавата ни :? така че ЗА матурите. :bounce:

PS добре ще е от догодина всичко около евентуалните матури да е както трябва. разбрах ,че е имало и доста нередности в това отношение.но така е като решават такива неща в последните месеци.... българска му работа
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
Аватар
Angel
Живее, за да пише
Специалност: Информационни системи
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Angel »

нередности имаше спрямо матурата по БЕЛ =) защото ... за 30% от оценката ти трябва да пише нещо, което никъде не беше написано точно какво трябва да представлява.... в нито един учебник не прочетох аз :)
хубавото беше, че критериите не бяха толкова високи и лесно някои успяха да си изкарат 3-ките =)
само ми е жал, за хора, с които се случиха мн кофти неща и пропуснаха матурата ... нз съдба ли беше или не, но беше ужасно :( да стане точно тогава ....
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Бе щом така и така в Б-я никога нещо няма да го направят като хората,не виждам за какво да съм за матурите.Да не говорим,че приемът в ТУ,ФМИ на ПУ и други места тотално се прецака точно заради тях.
Преди бях на друго мнение,ама нейсе. :)
Чакам фейлетона "По матурите в Свищов".... :mrgreen:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Arsena
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Arsena »

В повечето университети в западна Европа приемът е максимално улеснен. Идеята е да се влиза лесно, но да се излиза трудно от тях; да се увеличи броят на специалистите в държавата и да са по-добре обучени.
При нас е точно обратното. Затова и аз като Charming съм за матурите. Дано да се регулират по-строго в бъдеще. А идеята за камерите ми звучи като провал(като епичните униформи в училище). Но кой знае, може и да ги въведат.
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Mushmul »

По принцип идеята за матурите е хубава, но като всичко в България ужасно изпълнена. Бях една от "щастливките" , които бяха използвани за опитни зайчета и тази година като подарък за бала получи матурка. Нищо. Това че конспекта беше отвратителен и беше невъзможно да се научи целия се компенсира от факта че се преписваше по лесно от всякога. На практика с тях и без тях...получи се се тая.Дано другите години да оправят нещата. А тва с камерите ми се струва абсурдно...никой не може да ме снима без мое позволение(така де...не мен, аз приключих с тея простотии :Р )
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Mushmul написа: А тва с камерите ми се струва абсурдно...никой не може да ме снима без мое позволение(така де...не мен, аз приключих с тея простотии :Р )
Ако Министерският съвет го одобри, никой няма да те пита. Впрочем Вълчев вече каза, че още на матурите през септември ще има камери. Ще бъдът проверявани обаче само тези, за които има сигнали за преписване.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Снимането на обществено място и в общ план е напълно законно, особено когато става с разрешение на собственика на мястото - в случая директора, МОН, правителството и т.н. :idea:
То не е СРС!
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика

Мнение от Mushmul »

shayne написа:
Mushmul написа: А тва с камерите ми се струва абсурдно...никой не може да ме снима без мое позволение(така де...не мен, аз приключих с тея простотии :Р )
Ако Министерският съвет го одобри, никой няма да те пита. Впрочем Вълчев вече каза, че още на матурите през септември ще има камери. Ще бъдът проверявани обаче само тези, за които има сигнали за преписване.
Eми както казах за мен вече няма значение. И въпреки всичко се съмнявам да го въведат. Глупаво е...по-добре да оправят рушащите се училища отколкото да пръскат пари за глупости.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Те и в тоалетните да сложат, ако искат. :mrgreen:
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

babangida написа:Те и в тоалетните да сложат, ако искат. :mrgreen:
Много добра идея :lol:
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Заключено

Обратно към “Матури”