Фитнес

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Re: Фитнес

Мнение от pink floyd »

Така е, обаче въпросът е не доколко е полезен, а дали е спорт. Спорт без фитнес не може: с работата в залата се подобряват резултатите във всяка дисциплина (сериозно - и шахматистите го правят). Че е полезен, когато не се вземат разни субстанции, полезен е. Във фитнеса обаче няма състезание с противник (не съм чувал за шампион по фитнес или световен рекорд по същия), така че за мен поне той си остава комплексна и необходима за атлетите физическа активност, но не и спорт сам по себе си.
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Добре, но това, че ти не си чувал, не значи, че няма. :D
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

blz написа:Добре, но това, че ти не си чувал, не значи, че няма. :D
Може, не претендирам, че съм навътре в областта :wink:
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Курс: трети

Мнение от blackout »

Някой да знае добри зали в студентски?
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

FMI написа:Ами не знам колко е тон за крака. Но от всичките ми 2-3 влизания във фитнес през живота ми единия път пробвах това упражнение и събрах всички тежести в залата които намерих и точно се напълни лоста и ония се смеят че това не можело да се помръдне. Едва ли е било над 500кб, на половина на този пич, но като за първи опит 300 повторения как е :) Просто по едно време ми писна и станах и си тръгнах, въпреки че вече имаше прогнози около мен че не би трябало да мога да стана и да ходя след това, а дори нямах мусколна треска после...

А и това е статично, както всичко във фитнеса, като дига тон, да изтласка 300 :)
Ехахахееехехе. Писнало ти, иначе и до 500 сигурно можеше да изкараш. 500кг.х300пв=150т хахахахехеххаха. Иначе съм сигурен, че ако не ти е било писнало си можел и да качиш на 250 тона за серия.
Изображение
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

kapac написа:
FMI написа:Ами не знам колко е тон за крака. Но от всичките ми 2-3 влизания във фитнес през живота ми единия път пробвах това упражнение и събрах всички тежести в залата които намерих и точно се напълни лоста и ония се смеят че това не можело да се помръдне. Едва ли е било над 500кб, на половина на този пич, но като за първи опит 300 повторения как е :) Просто по едно време ми писна и станах и си тръгнах, въпреки че вече имаше прогнози около мен че не би трябало да мога да стана и да ходя след това, а дори нямах мусколна треска после...

А и това е статично, както всичко във фитнеса, като дига тон, да изтласка 300 :)
Ехахахееехехе. Писнало ти, иначе и до 500 сигурно можеше да изкараш. 500кг.х300пв=150т хахахахехеххаха. Иначе съм сигурен, че ако не ти е било писнало си можел и да качиш на 250 тона за серия.
Не подценявам колегата, ама аз и в извънземни вярвам :wink:
Ако ни демонстрира свръхестествени способности, ще разправям на внуците, че и една каса бира ще почерпя...
Не вярвам все пак да го говори сериозно; може просто да му е доскучало във форума и да пробва как ще реагираме :mrgreen:
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

А сега сериозно :)

Как да не е спорт тенис на масата... Ела да ти направя няколко забивки, да потърчиш малко и после като имаш мускулна треска на гъза пак ще си говорим :)

Не е вярно и че без фитнес не може. Мен ми викаха "СКАЛАТА" без да съм влизал във фитнес :) Удара ми беше и все още е много по тежък от тези изкуственяци по фитнесите. И мога да го докажа със златен медал от републиканско по карате. Не само спечелих още първото на което ходих, но нямам нито една загуба на официално състезание. Имам и покана за балканско и световно. Но балканското не се състоя заради войната в косово, а после за световното ме уведомиха че трябва да съм на собствена издръжка и се наложи да се откажа... Спорта в българия направо процъфтява... Но това е друга тема :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

FMI написа:А сега сериозно :)

Как да не е спорт тенис на масата... Ела да ти направя няколко забивки, да потърчиш малко и после като имаш мускулна треска на гъза пак ще си говорим :)

Не е вярно и че без фитнес не може. Мен ми викаха "СКАЛАТА" без да съм влизал във фитнес :) Удара ми беше и все още е много по тежък от тези изкуственяци по фитнесите. И мога да го докажа със златен медал от републиканско по карате. Не само спечелих още първото на което ходих, но нямам нито една загуба на официално състезание. Имам и покана за балканско и световно. Но балканското не се състоя заради войната в косово, а после за световното ме уведомиха че трябва да съм на собствена издръжка и се наложи да се откажа... Спорта в българия направо процъфтява... Но това е друга тема :)
Ами нормално. Не съм чувал, че вдигането на тежести е боен спорт. Не знам какво да споря с теб, ако смяташ, че един ден, ако тръгнеш на фитнес, ще е с цел да се научиш да удряш по силно. Аз принципно не ходя с цел да закоравявам. Ако ходех за това щях да съм състезател по силов трибой. Отивам, когато се погледна в огледалото да се усмихвам. Едва ли тялото ти е по красиво от тия "изкуственяци" по фитнесите. Логиката ти е-мога да ритам с топка крак по-добре от онзи баскетболист, затова не е хубаво да тренирам баскетбол. Съвсем различни работи. Иначе за каратето евала-само да не се окаже като историята за 500-те килограма на пресата.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

kapac написа:
FMI написа:А сега сериозно :)

Ами нормално. Не съм чувал, че вдигането на тежести е боен спорт. Не знам какво да споря с теб, ако смяташ, че един ден, ако тръгнеш на фитнес, ще е с цел да се научиш да удряш по силно. Аз принципно не ходя с цел да закоравявам. Ако ходех за това щях да съм състезател по силов трибой. Отивам, когато се погледна в огледалото да се усмихвам. Едва ли тялото ти е по красиво от тия "изкуственяци" по фитнесите. Логиката ти е-мога да ритам с топка крак по-добре от онзи баскетболист, затова не е хубаво да тренирам баскетбол. Съвсем различни работи. Иначе за каратето евала-само да не се окаже като историята за 500-те килограма на пресата.
Това са много стари лаври. Сега нямам нищо общо с тогава, но тук имаше някакво мнение че и за 100 не вярват, затова предложих да ви направя демонстрацийка когато искате :) 100 ще си ги подхвърлям :)

Колкото до логиката ми. Не си ме разбрал.
blackout написа:
kandidatstvasht написа:Фитнеса може би не е от най-полезните спортове, но е спорт.
Напротив! Точно от най-полезните е. Всеки футболист, баскетболист, колоездач и вообще всеки спортист, който практикува "физически" спорт има задължително ходене до фитнес залата. Чрез Фитнеса се заздравява тялото...
Просто не се съгласих с изказването че фитнеса трябвал на всеки спортист?! Нито медалите съм ги спечелил заради фитнеса, нито с колело съм вдигал над 60 км/h(при нулев наклон) заради фитнеса...

И както казах, винаги мога да докажа думите си :) Колкото и да съм се скапал от бездействие, едно 50% трябва да са ми останали :) Но ми е най интересно какво ще прави колоездач във фитнеса :shock: По добре да кара велоергометър, отколкото колело, така ли?!

Аватар
blackout
Летящите Пръсти

Мнение от blackout »

FMI написа:Просто не се съгласих с изказването че фитнеса трябвал на всеки спортист?! Нито медалите съм ги спечелил заради фитнеса, нито с колело съм вдигал над 60 км/h(при нулев наклон) заради фитнеса...
Май обичаш да говориш за себе си доста. Иначе евала ти за медалите и за наклона. Фитнесът е главно за тонус (справка - етимологията на думата). Световна практика е спортистите да ходят на фитнес за поддържане на добро здравословно състояние и спортна форма.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Така вече съм съгласен :) Полезно - ДА. Необходимо - ДА. Задължително - НЕ :)

Дори може да реша да походя малко на фитнес и аз, че вече определено имам нужда. Всъщност защо трябва да търсим "добри" фитнеси и да ваме пари? Можем да се съберем една групичка и да си спретнем нещо?

Аватар
blackout
Летящите Пръсти

Мнение от blackout »

Ще се вдигаме един друг ли? ^^
Под "добри" разбирам нещо за малко пари с добро качество, не прекалено претенциозно.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

blackout написа:Ще се вдигаме един друг ли? ^^
Под "добри" разбирам нещо за малко пари с добро качество, не прекалено претенциозно.
Е ние да се съберем 50 души, пък колко ще ни излязат уредите? Мечти... :)

Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

50 души..а къде ще сложим тия уреди :lol:

Аз ходя в Атлетик фитнес за студенти( :P ) картата е 50лв. - всеки ден до 16.00 мога да ходя без събота и неделя.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
blackout
Летящите Пръсти

Мнение от blackout »

50 лева, че и ограничения. Кофти. Дано да си намеря нещо като във Варна. 40 - неограничен достъп на месец.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”