Биотехнологии - 1 курс
-
Lizichka
- В началото бе словото
Re: Кой ще става биотехнолог?
Ами изчакай до 3-то класиране,все пак нищо не губиш 
Хей и мене ме приеха
Вече с гордост заявявам, че ще стана биотехнолог! Много много се радвам 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
3то класиране мина, местя темата във факултетния раздел.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Re: Биотехнологии - 1 курс
Здравей, RiotGirl, много се радвам, че са те приели биотехнологии, значи сме си колежки
И аз много исках БТ, само че първото ми желание беше БТ задочно и следващото редовно... ти как ще бъдеш?
И аз много исках БТ, само че първото ми желание беше БТ задочно и следващото редовно... ти как ще бъдеш?
Е,здравейте и от мен
Аз също записах биотехнологии,на 1во класиране Много се чудя обаче за разликите с молекулярна...така и не можах да разбера къде какво по-специално се учи ...имам идеята евентуално да се прехвърлям,но май трябва да изкарам цялата 1ва година в БТ,а не само 1 семестър?
Да, за да се прехвърлиш трябва да изкараш първата година и евентуално да държиш приравнителни изпити
А ти искаш само формата на обучение ли да смениш или специалността?
Е само специалността...редовно ще съм при всички положения.
Едно поне е хубаво,че май първата година няма особена разлика в материала за БТ и МБ,може и да ми се разминат приравнителните
Стига да взема всички останали 
Относно преместването, аз също обмислям такъв вариант, ако се окаже вярно, че на задочниците гледат с лошо око и не ги зачитат за студенти- ще се преместя или БТ редовно или МБ(зависи кое ще се окаже по-перспективно)... по принцип и аз не зная в подробности кое е по-добро, но съм чувала много хубави думи за БТ и за предимствата и пред специалността МБ
Като биотехнолог ще ти кажа какво е предимството, с риск да се обидят колегите молекулярци- един биотехнолог може да работи като молекулярен биолог, но на един молекулярен биолог ще му бъде трудно да бъде биотехнолог. Моля, колегите молекулярци да не обиждатnelitaank написа:Относно преместването, аз също обмислям такъв вариант, ако се окаже вярно, че на задочниците гледат с лошо око и не ги зачитат за студенти- ще се преместя или БТ редовно или МБ(зависи кое ще се окаже по-перспективно)... по принцип и аз не зная в подробности кое е по-добро, но съм чувала много хубави думи за БТ и за предимствата и пред специалността МБ

Europa, и аз бях чула това
А иначе каква е разликата, зная че дисциплините са горе-долу еднакви, но наистина не знам какво точно ги различава
Бях чела някъде коментар, че едните клатят колбите, а другите бъркат цистерните...
... но това е мноооого общо казано
и все пак...
Не ме бийте, моля ви, знам че е питано много по този въпрос, чела съм и аз но наистина не зная какво ги различава
А иначе каква е разликата, зная че дисциплините са горе-долу еднакви, но наистина не знам какво точно ги различава
Бях чела някъде коментар, че едните клатят колбите, а другите бъркат цистерните...
и все пак...
Не ме бийте, моля ви, знам че е питано много по този въпрос, чела съм и аз но наистина не зная какво ги различава
nelitaank, аз съм редовно, но въпреки това се радвам, че ще сме колеги
Още повече, че разбирам, че ти искаш да се прехвърлиш редовно и след една година ще се виждаме, стига да не отидеш в МБ.
Аз до последно се чудих дали все пак да не се запиша МБ, ама като ми казаха, че това било по-добрата от двете специалности за момиче и се отказах, защото колкото и да си се харесваме винаги е по-добре, ако момичетата са по-малко (за съжаление тук и момчетата са по-малко). Това малко от шеговитата страна го казвам за момчета и момичета, но все пак до някъде е вярно.
Аре и ако някой молекулярен биолог също разясни какво става в специалността ще е добре, особено за ония дечица, който мислят за прехвърляне от задочно в редовно (и обратно) или от МБ в БТ (и естествено обратното)!
Аз до последно се чудих дали все пак да не се запиша МБ, ама като ми казаха, че това било по-добрата от двете специалности за момиче и се отказах, защото колкото и да си се харесваме винаги е по-добре, ако момичетата са по-малко (за съжаление тук и момчетата са по-малко). Това малко от шеговитата страна го казвам за момчета и момичета, но все пак до някъде е вярно.
Аре и ако някой молекулярен биолог също разясни какво става в специалността ще е добре, особено за ония дечица, който мислят за прехвърляне от задочно в редовно (и обратно) или от МБ в БТ (и естествено обратното)!
Не знам какво ще става за напред, всичко ми е мъгливо... първо не знам дали ще се сформира група, второ не знам какво ще учим по време на очните(имам предвид нямам учебната програма), не ми казаха на 8-ми в колко часа започваме, нямам инфо по колко часа дневно са лекциите, нямам идея къде ще спя, тъй като съм от Варна.... всичко е мнооого неясно... 
За прехвърлянето най-добре се поинтересувайте в учебен отдел. 1та година предметите ни (на МБ и БТ) бяха еднакви, само че молекулярните учим нещата от тази година по-разширено. Хорариумътот часове по математика, органична химия, неорганична и физика е по-голям. Зоология на гръбначните и безгръбначните учим 2 семестъра, а БТ само 1. Ако искате да видите разликите най-добре да разгледате учебните програми на двете специалности
http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... Y_2007.doc
http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... o_2007.doc
И все пак мисля, че за нашите специалности магистратурата е от значение
welcome to the jungle

http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... Y_2007.doc
http://bio.topvisia.net/coursework/U4eb ... o_2007.doc
И все пак мисля, че за нашите специалности магистратурата е от значение
welcome to the jungle
http://viewsofia.com/
one sick bastard
one sick bastard
- DeRiL
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
Значи с Лизичка сме колеги... По принцип исках молекулярна биология, а накрая преди записването почнах да се замислям дали не сбърках и дали не трябваше да запиша биотехнологии... а бях приет и за двете.
'се същото