Арабистика 4

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Арабистика 4

Мнение от phoebe »

Езикът си е перфектен, по мое мнение, но може вече да съм безвъзвратно загубен :mrgreen:
Няма нищо по-яко от чувството, да завършиш първи курс и да си ходиш по улиците и тук таме да хващаш по някоя арабска дума, да гледаш телевизийка, да знаеш какво значат всички тия неща по джамиите, да знаеш защо... :bigsmurf:
Абе яко е да си арабист, спор няма :)
medicate, medicate
Аватар
borianka
В началото бе словото

Мнение от borianka »

А какво точно се учи през тези дни-от 5 до 30 септември?Сигурно азбука, там думи...Знам, че е много глупав въпроса ми, ама си умирам от страх :D
Guardo il cielo e non vedo altro colore, solo grigio piombo che mi spegne il sole...L'unica cetezza è gli occhi che io ho di te
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

На миналата станица съм написал... можеш да погледнеш. И няма от какво да те е страх... да не би да учиш някъв непознат език ? :)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Учиш азбуката и писмеността най-много 4-5 дена, след това почват всички други красоти на арабския език :mrgreen: Граматика, а-у
medicate, medicate
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

А стига бе и за 4,5 дни се научаваш да разпознаваш всичките вълнички и точици!? :shock: Браво на вас :mrgreen:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

И по-малко даже, изглежда трудно, ама не е :)
Евентуален малък проблем може да има с лигатурите, които щеш нещеш се научаваш да използваш в последствие, но това идва от самосебеси (как се пише тая дума?) :)
medicate, medicate
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

да бе вярно че азбуката се занимавахме само първата седмица...след тва продължихме с падежите ако не се лъжа... Бе няма значение - както е писано ... :)
Аватар
constellator
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от constellator »

добре дошли и от мен! искам да ви кажа, че колкото и труден да ви стори арабския в началото, след време, с малко повече упоритост, ще сте горди, че учите точно този език. уводният курс ще ви хареса. салим е много готин човек, забавен, но не мисля, че е най-доброто, с което може да сблъска един млад арабист. много нерви ще изхабите с него! след първият месец май е по-добре. с произношението ще имате проблем при който и да сте. при наджарян ще се научите да пишете правилно!
ще ви кажа и че арабският е просто един език - нищо страшно, нищо трудно. трябва да ви е интересно, да сте редовни и да внимавате. не мисля, че имаше хора в моята група, които са сядали всеки ден да зубкат като побъркани. това, при кои преподаватели попаднете, не смятам, че е от особено значение - всички са добри специалисти, от вас си зависи знанието и незнанието.
обичам си специалноста и заради хората, с които всеки ден ходихме на лекции. няма да усетите кога започва да ви свързва много повече от арабския :)
какво друго... учете думи! задавайте въпроси! чудете се защо това е така, а не иначе. защото (няма да ми повярвате) арабският е доста логичен език... просто трябва да мислите на обратно :) и това ще се случи :)
ще се видим скоро! а знае ли се, така като гледам, може и тая година да съм зайо :|

п.с.: аз не си взех изпита в края на първи курс... не съм сигурен дали не ми стигнаха знания или късмет... може би усилия. затова си учете редовно :)
... nature has fixed no limits on our hopes ...
stolio
В началото бе словото
Специалност: Арабистика
Курс: втори

Мнение от stolio »

Благодаря за информацията!
при една графика колкото повече точки намериш, толкова изображението е по-точно...реалността е множество от точки...ти даде още една...картината стана с единица по-чсна:)))така че след изказването ти перцепциите ни са по-реалистични...надявам се! :P
ама че се омтах! :lol:

пожелавам ти да не сме колеги, т.е. да минеш нагоре. но ако все пак сме-ще се радвам, ако има повече свежари като теб! :wink:
deedarz
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от deedarz »

constellator написа:салим е много готин човек, забавен, но не мисля, че е най-доброто, с което може да сблъска един млад арабист. много нерви ще изхабите с него! след първият месец май е по-добре.
Добре де, я кажете нещо повече за този Салим, само някакви подобни коментари чета за него, ма въобще не мога да си изградя представа що за човек е; хем готин, хем проблеми, що така?
'Когато хвърляш кал по някого, губиш почва под краката си.'
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Еееее са нали не искате да ви развалим изненадата...Само един съвет - никога не спорете със Салим и никога не го опровергавайте :)
deedarz
В началото бе словото

Мнение от deedarz »

Corlic написа:Само един съвет - никога не спорете със Салим и никога не го опровергавайте :)
Точно за такъв вид информация говоря - информация, която ще ни предпази от фатални грешки, защото всеки човек си има своите странности. За мен според мен е мн странно как някои хора не търпят възражения и не признават, че грешат; в крайна сметка в спора се ражда истината!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Както казах по-горе, няма смисъл да ви се налеят в главите съвети и други подобни - а бъдете сигурни, че ще получите много от тях, щете или не :)
Салим си има своите особенности, но е много по-забавно, да ги откриете сами, а не някой да ви ги каже... ефектът е друг :roll:
medicate, medicate
deedarz
В началото бе словото

Мнение от deedarz »

Добри хора, помогнете! Уводният курс последно на 5-ти ли почва, защото 5-ти е петък и малко странно да почва тогава...В момента съм в Гърция и не мога да проверя кое-кога.
Аватар
midday
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от midday »

deedarz написа:Добри хора, помогнете! Уводният курс последно на 5-ти ли почва, защото 5-ти е петък и малко странно да почва тогава...В момента съм в Гърция и не мога да проверя кое-кога.
Да, и на мен ми се стори странно, че почваме в петък, но секретакрака, при която се записах беше категорична - на 5 - ти в 9 часа да сме там. Даже ми даде и една бележка, която беше залепена на входа. Така пишеше и на нея.

Предполагам, че първият ден няма да е нещо сериозно. Най - вероятно в понеделник ще почне истинското учене.
"Music is the nutrition of the soul."
http://www.last.fm
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”