Българска филология 08/09

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
drowning man
В началото бе словото

Re: Българска филология 08/09

Мнение от drowning man »

Тъй като не успях да намеря черно на бяло информация за това какви са възможностите за избор на втори език, може ли някой да ми разясни нещата по този въпрос? Може ли да се избират западни езици, ако да, кои или могат само славянски и ако да, кои?
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

mebbeth написа:Ами по принцип във ФСлФ има чешки,
полски, украински, сърбо-хърватски и
словашки. Обикновено групи се формират
за чешки и сърбо-хърватски, но може да
има и за другите, според зависи от желанията.
Когато аз учех БФ и трябваше да избираме
ни предложиха три алтернативи - полски,
чешки или сърбо-хърватски. Повечето от
нас тогава избраха последното като уж най-лесно.

Ето това е информацията, която получихме относно езиците! Намира се на 6стр.! Западен може да имаме факултативно, но не е много сигурно!
Аватар
^Fairy^
В началото бе словото

Мнение от ^Fairy^ »

Няма ме за известно време и колко много сте изписали-истински филолози :D БФ ми беше 1-во желание,приеха ме на първо класиране(5.38 на цитатите :roll: ) и се записах на 6-ти.Ако мога и аз да се включа в представянето :wink:
1. Име - Вяра
2. Години - 18
3. Местоживеене - гр.Плевен
3. Зодия - Скорпион
4. Хоби - музика,книги,разходки
5. Нещата, които обичам най-много в живота- семейството и приятелите ми.
6. Страхувам се от змии и тъмни пространства.
7. Нещата, които искам да постигна -типичното-добра лична реализация и хубаво семейство.
8. В хората ме дразни-глупостта,излишната злоба и дръпнатост,липсата на инициатива.
9. Не мога без-семейството ми,приятелите,дом.любимци,книгите...явно без много неща не мога:)
10. Любими филми и книги-нямам;всичко,което прочета или изгледам ме трогва по-различен начин. :D :drunken:
Надявам се с много от вас да се запозная на 1-ви октомври. :P
Във всеки изрод дреме по един урод.
Аватар
agenta
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от agenta »

Привет на новата ни колежка! :) Ще се радвам да се запознаем на есен!
Пожелавам Ви на всички приятно прекарване на лятото! :bounce: :P :P

П.С. Аз ще го направя - от утре съм в Бургас за 12 дена! Като се върна ще ми е драго за се запозная с още нови и готини хора-бъдещи филолози, дано всичките ни колеги са готини! :) :P :P
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

^Fairy^ написа:БФ ми беше 1-во желание,приеха ме на първо класиране(5.38 на цитатите :roll: )

3. Зодия - Скорпион
4. Хоби - музика,книги,разходки

Надявам се с много от вас да се запозная на 1-ви октомври. :P
Браво, колежке, за цитираните неща, но най - вече за първото изречение! :o
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
Аватар
^Fairy^
В началото бе словото

Мнение от ^Fairy^ »

Благодаря :) Agenta,приятна почивка в Бургас:)
Candice,когато имаш време пиши ЛС,ще се радвам да се запознаем. :D

Искам да попитам дали някой от вас знае по колко човека се падат в една група?И нали групите се формират по реда на записването? :wink:
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Зависи колко човека ще бъде потокът, делят го на
5-6 групи, ако не се лъжа. Но може и да греша.
Guncho
В началото бе словото

Мнение от Guncho »

едно въпросче само..ще ви води ли лекции по БФ гл.асистент Надя Александрова ?
Аватар
dolce_vita
В началото бе словото

Мнение от dolce_vita »

Здравейте! Днес се записах БФ редовно и вече сме колеги :D . Казвам се Галя, от София, на 19 години. От известно време ви чета и всички ми се струвате много нахъсани, което ме радва. Дано да си изкараме хубави студентски години заедно! :wave:
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

Извинявам се за липса на снимка, но няколко дни се опитвах и не успях да направя нещата както трябва. за интересуващите се съм тъмнокоса, с кафяви очи и очила (вече си ги нося постоянно, че от много четене навъртях диоптри :D )

1.Име - Преслава
2. Години - 18
3. От къде сте? - Русе
3.Коя зодия сте? - Стрелец :D
4. Хоби? - четене на книги, разговори с баби по селата, шиене на гоблени :D
5. Кои са нещата, които обичате най-много в живота? - основно семейството :D но се оказа, че електричеството също много го обичам и не мога да живея без него :D и пържените картофки :lol:
6.От какво се страхувате? - липсата на електричество, знам че е странно, но наистина изпадам в паника, когато на село спрът тока :cry:
7. Какви за целите, които искате да постигнете в живота? - искам много деца и естествено възможност да ги отглеждам :D не бих отказала и успешна научна кариера, но...
8. Какво ви дразни у хората? - неумението да се радват на живота; това, че забравят, че са били деца и са твърде сериозни
9. Кои са нещата без които не можете? - книги, светлина, хора около себе си (не ми харесва самотата)
10. Любими филми и книги? - филми не гледам много, но имаше един, който наистина ме трогна - май беше "Животът е прекрасен"; харесвам исторически романи - Дюма, Троая, А. Дончев и т.н. май "Време разделно" може да се причисли към любимите ми книги :D иначе харесвам по-дългите жанрове - напр. романите, пред стихотворенията (не знам защо никак не харесвам лириката, аз предпочитам да има сюжет)
Може ли да се избират западни езици, ако да, кои или могат само славянски и ако да, кои?
До колкото разбрах нещата зависят от това колко ще сме настоятелни и за какви езици ще има желаещи; ако решим, че искаме да учим арменски и говорим с преподавателите може и да го учим. инициативата е у нас, но пък явно и системата е тромава. аз се успокоих, че поне из София има много културни институти и ако искам ще мога да почна някой език от 0 и да си получа и легитимен документ, че го владея на определеното ниво. някой беше споменал, че иска френски, така че наесен може да си сформираме групичка и да ходим до Френския културен институт на курсове :D
ще ви води ли лекции по БФ гл.асистент Надя Александрова ?
кои знае. ще разберем октомври. по какво трябва да преподава?
От известно време ви чета и всички ми се струвате много нахъсани, което ме радва.
добре дошла в нашата прекрасна специалност. :D верно симпатична групичка се оказахме :D ама има още много колеги, които чакаме. доколкото пише в личната ми информация след второ класиране момичетата сме станали 123!!!! доста сме според мен. някое момче може да ни сподели колко колеги ще имаме, че ми е много любопитно :D

целувки за всички, отивам да чета "Кралица Марго" че е много дебела книга :D
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
^Fairy^
В началото бе словото

Мнение от ^Fairy^ »

И на мен ми е интересно колко ще са колегите-момчета. :lol: А момичетата верно сме си много-123 ....... :lol:
Near
В началото бе словото

Мнение от Near »

Дам.Здравейте на всички и от мен.От днес официално съм БФ,първи курс...Късно,ама все пак стана.Избрах БФ след като вече бях записана в друг университет,но не съжалявам за избора(поне засега).Казвам се Ива,на 18 (все още),от Кюстендил.Интереси - много,повечето нетипични за момиче (:

П.С. Дам,и аз не съм попълнила език в именника,което сега разбирам,че явно не е толкова фатално.Ама след като една дама в книжарницата на СУ ми се разкрещя,че съм си купила "непълни документи за записване" от привидно легалната й колежка вече няма какво да ме изплаши.....
Have you fallen in a black hole?
Somewhere there's a universe of missing stuff...
Аватар
^Fairy^
В началото бе словото

Мнение от ^Fairy^ »

Какво им е било непълно? :roll:
Monkabam
В началото бе словото

Мнение от Monkabam »

здравейте на вс. нови колеги :) много се радвам, че групата ни расте :) Е 123 сме множко де, но нищо, ще е забавно :wink:
Near
В началото бе словото

Мнение от Near »

Бяха си съвсем наред,както всеки комплект документи,който бихме могли да вземем от книжарницата в СУ.Точно за това ми стана странно.Ама както и да е,вече се записах и това е важното.(:Здрасти,Моnkabam
Have you fallen in a black hole?
Somewhere there's a universe of missing stuff...
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”