Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- nonsense
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: Може ли да се влезе в престижна специалност без частни уроци
НЕ!!! Няма начин да влезеш в престижна специалност без уроци!!!
"Талантът винаги боде бездарниците в очите!"
Петър Георгиев
Петър Георгиев
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
- Курс: първи
Аз ходих само по математика веднъж седмично, по немски не съм ходила, а в училище нищо не учихме. Сама си учих, ама не някакви тестове, а си гледах РТЛ. В крайна сметка резултатът е 3,12 на изпита. Оценката не е добра, ама съм пирета и за мен в престижна спициалност стопанско управление /немски/
Ама това се дължи май на това, че няма много желаещи за там.
- nonsense
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Поздравления Lama ,хубава специалност..
Но без уроци... нямаше да ме приемат мен това ,което искам.. дори само уроците не са достатъчни.. трябва и да се занимаваш значително време сам.
Но без уроци... нямаше да ме приемат мен това ,което искам.. дори само уроците не са достатъчни.. трябва и да се занимаваш значително време сам.
"Талантът винаги боде бездарниците в очите!"
Петър Георгиев
Петър Георгиев
-
durotar
- От дъжд на вятър
- Специалност: Испанска филология
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/displayimag ... =293&pos=0
А бе кой си е малоумен и уроци няма да му помогнат.Не забравяйте ,че успеха зависи освен колко си учил,а и от твоята интелигентност.Много често хора,които ходят на уроци се мислят за по-специални и си придават самочувствие,а всъщност са некви с ограничени умствени възможности,хранещи своите или на"мама и тати" болни амбиции.Тодорът написа:без частни уроци в преситжна специалност?! никога... случаите са мн мн мн редки... говоря за престижна специалност...не просто за някоя, защото такова е положението сега , че който не е кандидатствал, той не е станал студент...
Аз влязох право като ходих само на уроци по литература по 3 астрономически часа седмично. По история темите си ги писах от учебниците на Образователни технологии в 11 клас, а в 12 ги учех, но повечето ги знаех добре още от 11-ти клас. Общо взето важно е да имаш желание да учиш иначе и да ходиш на уроци и да не ходиш, ако не ти се учи няма как да стане. Като ходех на уроци по литература г-жата ми диктуваше теми и само ми отбелязваше цитати и до тук, аз вкъщи си вадех цитатите от интернет и си ги учех паралелно със съответната тема. И даже мога да кажа, че по история винаги съм сядала да уча с желание и никога не ми е било досадно. Но в крайна сметка си зависи от човека и от предмета/ предметите, с които ще кандидатства, но не е невъзможно да се влезе хубава специалност без уроци.
Don't think about the problem, think about the decision...
- blackout
- Летящите Пръсти
- Курс: трети
Нуждата от частни уроци е компенсация на кофти образованието и липсата на връзка между средното и висшето училище. Съществуват хора, които влизат без уроци в специалност Право например (върху нея имам наблюдения), но са пренебрежително малко в сравнение с останалите, които наливат пари в частни уроци. Но щом ги има и такива значи е възможно.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Да, blackout, може би е възможно да станеш книжен плъх и да е ровиш из 30те учебника по история и литература и наистина да се подготвиш сам. Тия, които претендират, че са го правили или лъжат, или са имали късмет с 2 научени теми, или са просто прихопати. 
- blackout
- Летящите Пръсти
Имах впредвид да се готвиш сам по вече разработени теми, които ти ги е дало някое аверче или просто си ги гърбил от някое психопатче, което вече си ги е разработило. А т`ва дето ти го описа...чак тръпки ме побиха

Ако искаш да знаеш по история съм се готвила сама и съм ползвала единствено учебниците на Образователни технологии, и също така единствената тема, която не бях научила беше за Втората световна, така че това, че за теб е невъзможно не значи, че и за другите не е...!G__ написа:Да, blackout, може би е възможно да станеш книжен плъх и да е ровиш из 30те учебника по история и литература и наистина да се подготвиш сам. Тия, които претендират, че са го правили или лъжат, или са имали късмет с 2 научени теми, или са просто прихопати.
- blackout
- Летящите Пръсти
Респект! И аз се готвих по ОТ, обаче ако нямаше кой да ми акцентира върху основните неща в темата и да ми даде синтезираната информация, пък и да ме юрка...bobenceto написа:Ако искаш да знаеш по история съм се готвила сама и съм ползвала единствено учебниците на Образователни технологии
Точно затова казвам, че си зависи от човека.blackout написа:Респект! И аз се готвих по ОТ, обаче ако нямаше кой да ми акцентира върху основните неща в темата и да ми даде синтезираната информация, пък и да ме юрка...bobenceto написа:Ако искаш да знаеш по история съм се готвила сама и съм ползвала единствено учебниците на Образователни технологии
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е, тези ОТ явно носят успех на кандидат-студентите. И аз се готвих по тях, бяха големички, ама успявах някак си да отсявам излишното.
Та да се вмъкна в темата ще кажа, че съм ходил на уроци точно месец и половина само за преговор, като Априлско въстание не сме го говорили въобще и все пак си изкарах хубава оценка на тази тема. Частните уроци малко разглезват, поне с такова впечатление съм останал от наблюденията си, но това е крайно относително - зависи и от преподавателя, и от това дали си сам или в група, а и от самия теб.
Но едно си е ясно - който иска да учи, ще го прави и без да го юркат (едно от нещата, именно заради които доста хора предпочитат частните уроци).
Та да се вмъкна в темата ще кажа, че съм ходил на уроци точно месец и половина само за преговор, като Априлско въстание не сме го говорили въобще и все пак си изкарах хубава оценка на тази тема. Частните уроци малко разглезват, поне с такова впечатление съм останал от наблюденията си, но това е крайно относително - зависи и от преподавателя, и от това дали си сам или в група, а и от самия теб.
Но едно си е ясно - който иска да учи, ще го прави и без да го юркат (едно от нещата, именно заради които доста хора предпочитат частните уроци).
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
Аз съм се готвил по абсолютно същия начин като тебе по история с тая разлика, че съм си платил 700 лева, за да ми се преподадат тия теми.bobenceto написа:Ако искаш да знаеш по история съм се готвила сама и съм ползвала единствено учебниците на Образователни технологии, и също така единствената тема, която не бях научила беше за Втората световна, така че това, че за теб е невъзможно не значи, че и за другите не е...!G__ написа:Да, blackout, може би е възможно да станеш книжен плъх и да е ровиш из 30те учебника по история и литература и наистина да се подготвиш сам. Тия, които претендират, че са го правили или лъжат, или са имали късмет с 2 научени теми, или са просто прихопати.
- nadejdichka
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
Ами и аз съм ходила на уроци, признавам си. Там ми бяха преподадени темите. На никои уроци няма да научат темите вместо теб, ученето вкъщи не може да бъде заменено от нищо. А ако някой си е писал темите сам или въобще се е подготвял сам- моите поздравления за него 
Международни отношения, втори курс
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Не, не може. Трябва да изчетеш един куп неща и пак да го повториш на изпита. Не се гледа личното мнение, поне за литературата. Трябва да възпроизведеш вече измисленото. Иначе те санкционират... Аз за тва съм ощетена сега, щото за Вазов не учих, не преговарях... не ходих на уроци... Исках психология, но ей ме - славянска филология
. Колкото и да си умен, трябва някой да те насочва.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.