Образователни технологии, други курсове и частни уроци

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Образователни технологии

Мнение от MidwinterSun »

Тазгодишните учебници по история също бяха без дискусиите, а самите дискусии се даваха отделно. На мен не ми е пречело... Даже като са ми на работните листи ми е по-лесно, защото си ги намирах много бързо, бяха ми отделно и ги запомнях по-лесно.
По литература - има и много авторски неща. Не баш всичко е преписвано. Но като цяло СУ са си влюбени във Валери Стефанов, така че е добре да се поназнайва нещичко от него.

Аз имах предвид, че като цяло учебниците им са авторски. Литературата си е литература... Там малко трудно човек открива топлата вода.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

А пишехте ли теми,които да ви ги проверяват?След курса имахте ли вече темите,готови за учене,или само знания без готови теми? :roll: Аз си мисля да тръгна тази година на курс по литература и до лятото да имам темите,а в 12ти клас само да ги уча.Не знам дали ми е правилна стратегията,де.Притеснявам се,че не ми се отдава писането на теми.В седми клас ходех на частни уроци ,четях много критика,съставях си темите,учителката ги проверяваше,а после ги учех. :roll: Имах 5,50,обаче сега материалът е доста по-голям.Просто не знам коя е правилната тактика.А даваха ли ви разни неща на по-завъртян език? :lol:
Международни отношения, I курс

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

SunnySummer написа:А пишехте ли теми,които да ви ги проверяват?След курса имахте ли вече темите,готови за учене,или само знания без готови теми? :roll: Аз си мисля да тръгна тази година на курс по литература и до лятото да имам темите,а в 12ти клас само да ги уча.Не знам дали ми е правилна стратегията,де.Притеснявам се,че не ми се отдава писането на теми.В седми клас ходех на частни уроци ,четях много критика,съставях си темите,учителката ги проверяваше,а после ги учех. :roll: Имах 5,50,обаче сега материалът е доста по-голям.Просто не знам коя е правилната тактика.А даваха ли ви разни неща на по-завъртян език? :lol:
Това със зубренето на темите най-приятелски те съветвам да си го избиеш от главата ;) Не за друго, а защото литературата не е история и не става само с назубряне и възпроизвеждане. Разбира се, сигурно има хора, които успяват и със зубрене, не знам. В ОТ теми не се пишат (всъщност може да ви ги дават за домашно, ама аз лично така и не написах нито една), но се правят пробни изпити (аз съм ходил точно на два, ама това си е мой проблем :D ). Научи се да мислиш върху литературата (в общ план) и да си структурираш мислите в логическа последователност. Опитвай се да схванеш философията на автора, логиката, върху която са построени текстовете му. Е, не мога да отрека, че в училище (макар че бях в технически колеж) през всичките пет години от осми клас сме писали по литература - но винаги са били някакви творчески задания, които провокират мисленето. Иначе да, можеш да си пишеш темите за практика, но според мен "ученето" им само ще ти навреди... Ааа, и не, не пиши засукано - никой не го иска, макар че в анализите има много ненужно усложнен изказ. Иска се логически издържан анализ, подкрепен с непротиворечиви доказателства. В ОТ ще те научат как се пише най-важният компонент на съчинението - тезата ;)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

SunnySummer написа:А пишехте ли теми,които да ви ги проверяват?След курса имахте ли вече темите,готови за учене,или само знания без готови теми? :roll: Аз си мисля да тръгна тази година на курс по литература и до лятото да имам темите,а в 12ти клас само да ги уча.Не знам дали ми е правилна стратегията,де.Притеснявам се,че не ми се отдава писането на теми.В седми клас ходех на частни уроци ,четях много критика,съставях си темите,учителката ги проверяваше,а после ги учех. :roll: Имах 5,50,обаче сега материалът е доста по-голям.Просто не знам коя е правилната тактика.А даваха ли ви разни неща на по-завъртян език? :lol:
И аз ще те посъветвам да забравиш за зубренето. В обучението се залага върху разбирането на автора, философията му, времето, в което е живял и творил, както и смисъла на произведенията му. Ще те научат как да анализираш и да съставяш интерпретация дори върху напълно непознат текст. Най-малкото ще ти бъде ненужно да учиш темите наизуст.

Но иначе - всяка седмица се пише домашно - или цяла тема (ако сте в края на даден автор), или увод и теза (наистина се залага много върху изграждането на тезата). На два-три автора се правят пробни петчасови изпити - както са в софийския. А през юни месец всяка седмица ще имаш изпит. Идеята е като идеш на реалния изпит, вече до такава степен да си свикнал, че да не ти прави впечатление и да си го направиш като хората, без притеснения. Ще те оценяват по възможно най-строгите критерии. Като цяло, не се надявай на шестици ;)

Ако нямаш стил на писане - и такъв ще си изградиш. Така че - да, ще има неща на завъртян език, само че ти ще можеш спокойно да боравиш с тях.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
desi_to
В началото бе словото

Мнение от desi_to »

здравейте,
искам да попитам от какво ниво почва курса по Английски език за кандидатстване във ВУЗ ?
и по всяко време ли можеш да се включиш или има точно определени дати,от които почва курса и след това не може да се запишеш ?
и последен въпрос,колко продължава курса ?
благодаря предварително.
Аватар
julleto
Да живей словото
Специалност: Психология

Мнение от julleto »

desi_to написа:здравейте,
искам да попитам от какво ниво почва курса по Английски език за кандидатстване във ВУЗ ?
и по всяко време ли можеш да се включиш или има точно определени дати,от които почва курса и след това не може да се запишеш ?
и последен въпрос,колко продължава курса ?
благодаря предварително.
В началото държите тест за входящо ниво и според него ви разпределят по групи, има всякакви спокойно :) Курсът е през цялата година - до самия изпит. По принцип се записва наесен, но много хора се присъединиха и доста по-късно, дори през втория срок :shock: Успех на теб с кандидатстването :D
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
desi_to
В началото бе словото

Мнение от desi_to »

..а цените какви са ? :roll:
Аватар
julleto
Да живей словото

Мнение от julleto »

desi_to написа:..а цените какви са ? :roll:
700лв за един предмет, ако запишеш повече имаше някаква отстъпка, не помня каква, щото записах само 1 предмет :mrgreen:
Lost_in_thought
В началото бе словото

Търся добър частен учител по История.

Мнение от Lost_in_thought »

Някой може ли да ме насочи към добър частен учител по История.
Joker
Легендарен флуудър

Re: Тарся добър частен учител по История.

Мнение от Joker »

Lost_in_thought написа:арся добър частен учител по История.
За начало започни с българския език!
:roll:
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право

Re: Търся добър частен учител по История.

Мнение от dimeto »

от кой град си?
Guncho
В началото бе словото

Re: Търся добър частен учител по История.

Мнение от Guncho »

Lost_in_thought написа:Някой може ли да ме насочи към добър частен учител по История.
Ако си от Пловдив пиши на ЛС , познавам най-добрата.Оценка - 5.75
shushi
От дъжд на вятър
Специалност: Химия
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от shushi »

julleto написа:
desi_to написа:..а цените какви са ? :roll:
700лв за един предмет, ако запишеш повече имаше някаква отстъпка, не помня каква, щото записах само 1 предмет :mrgreen:
Аз бях записала два предмета и ми направиха отстъпка 5% или 10% отстъпка, не помня със точност. :roll:
Fear is only in our minds
shushi
От дъжд на вятър
Специалност: Химия
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от shushi »

julleto написа:...По принцип се записва наесен, но много хора се присъединиха и доста по-късно, дори през втория срок :shock: ...
Навсякъде ги има такива индивиди, и при нас имаше и не се справяха изобщо с материала. Просто им се чудя на тия хора :shock:
Fear is only in our minds
Аватар
julleto
Да живей словото

Мнение от julleto »

И аз им се чудя, ама на! А отстъпката беше 5% :)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”