За момичета беше 28.89 на първо.И да е паднал - пак едва ли е с много.
Скандинавистика
Модератор: Don Horhe
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: Скандинавистика
Вече е 27,70 за момчета на второ.Едва ли ще падне още;и да падне - ще е с много малко. 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ще гледам да дойда, стига да навия разни други колеги, че сам няма да се справя да отговарям на въпросите на всички 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Е,ти вече ще си отговорил на моите,така че ще отговаряш на един човек по-малко. 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Приятелят ми го приеха на първо класиране, но той се отказа
. Е, зарадвал е някой със своето място 
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Тук искам да приканя колебащите се да си кажат коя дата би им била по-удобна от тази,в случай,че за 30-ти не са сигурни.Ако могат да кажат отсега де...
Щото има тук една идея да изместим срещата с дватри дни.
Но пък тогава ще е делничен ден...
Кажете си.
Засега няма нищо официално.
Каза комсомолският секретар. ;р
Щото има тук една идея да изместим срещата с дватри дни.
Но пък тогава ще е делничен ден...
Кажете си.
Засега няма нищо официално.
Каза комсомолският секретар. ;р
- Heilagr
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: четвърти
Нямам особени претенции...от 25-26 натам съм свободен по всяко време
Каквото кажете 
Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Здравейте! Добре дошли на новоприетите и от мен! Аз съм 2 курс и все още съм много ентусиазирана за Скандинавистиката и ще се радвам ако мога да ви бъда полезна с някаква информация. 
"Life is like a rainbow-it needs both the sun and the rain to reveal its colors."
Аз много искам да знам защо тази година зайците почват с норвежки, а не с шведски. Но това не го решават студентите, така че въпросът май ще си остане без отговор.
Ами предполагам, че това до известна степен ще отговори на въпроса ти.
http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... /index.htm
http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... /index.htm
"Life is like a rainbow-it needs both the sun and the rain to reveal its colors."
Да, това го четох. Линкът само отваря страницата на катедрата, затова ще цитирам най-важното:
Специалността вече разполага с необходимия брой подготвени преподаватели по норвежки език... ама нали досега, за да е бил шведският основен, специалността е имала необходимия брой подготвени преподаватели по шведски език. Да не би да са си отишли?
Не че нещо, но не са ми съвсем ясни съображенията им.
Както и да е, наясно съм, че само от нас си зависи до каква степен ще си научим езиците. Много ни се учи, ще знаете
Изравнен по статут? Не съвсем... просто заместват шведския с норвежки като основен език.По решение на Факултетния съвет към ФКНФ в СУ, от учебната 2008/2009 година норвежкият език ще бъде изравнен по статут с шведския(...)Това ново положение се дължи на факта, че специалност „Скандинавистика” вече разполага с необходимия брой подготвени преподаватели по норвежки език и по предметите, които ще се изучават на него и свидетелства за нейното развитие, укрепване и приближаване до модела, залегнал в концепцията при създаването й през 1992 г.
Специалността вече разполага с необходимия брой подготвени преподаватели по норвежки език... ама нали досега, за да е бил шведският основен, специалността е имала необходимия брой подготвени преподаватели по шведски език. Да не би да са си отишли?
Не че нещо, но не са ми съвсем ясни съображенията им.
Както и да е, наясно съм, че само от нас си зависи до каква степен ще си научим езиците. Много ни се учи, ще знаете
Има и нещо друго- вече над 10 години от специалността излизат кадри с шведски- предполагам, че вече има достатъчно от тях и се опитват да предотвратят пренасищане на пазара.
Така или иначе езиците толкова си приличат, че няма смисъл да съжалявате. Само желание да има...
"Изравнен по статут" означава, че се редуват през година. Догодина първокурсниците ще бъдат с основен език шведски.stillsinnend написа:
Изравнен по статут? Не съвсем... просто заместват шведския с норвежки като основен език.
Имала е и има небходимия брой преподаватели по шведски, а сега има и необходимия брой преподаватели по норвежки. Затова се и редуват. Когато се събере и необходимия брой преподаватели по датски, и датският ще стане основен език, наравно с другите.stillsinnend написа: ама нали досега, за да е бил шведският основен, специалността е имала необходимия брой подготвени преподаватели по шведски език. Да не би да са си отишли?![]()
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
"Изравнен по статут" означава, че се редуват през година. Догодина първокурсниците ще бъдат с основен език шведски.
Сигурен ли си? Т.е. пише ли го някъде, така че да е достоверно? За мен това е много важна информация, благодаря.
Сигурен ли си? Т.е. пише ли го някъде, така че да е достоверно? За мен това е много важна информация, благодаря.
- светулка
- В началото бе словото
- Курс: завършил
И аз знам, че ще се редуват, но не съм го прочела някъде, а просто така се говори. Скоро ще се разбере със сигурност, според мен.
I can't go back to yesterday - because I was a different person then.