Спешно е!!!

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

felino
В началото бе словото

Спешно е!!!

Мнение от felino »

Много моля някой да ми отговори на следния, може би странен въпрос.
След второ класиране на персоналната информация излизат следните места и приети:

2 География и биология редовно 22 20
272 География и биология задочно 1 1 5

274 География задочно 25 23

Тоест, има свободни места, а няма желаещи, или пък както случая с приятелката ми, приета на 1-во класиране по първо желание, но не й харесва и не се записа, а тези са й следващи желания.

Та въпросът ми е: какво ще става с тези незаети места, ще ги обявят ли отново и тя ще има ли шанс отново да подаде за тях?
Много моля, който има компетентен отговор да ми отговори.
Аватар
elimeli
Драскач

Re: Спешно е!!!

Мнение от elimeli »

къде видя незаети, приети са повече , до колкото разбирам ... разбий малко тези цифри
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
Lin
В началото бе словото

Мнение от Lin »

8 29 Немска филология редовно 58 55 20.48

ТОВА НА МЕН МИ ИЗЛИЗА ЗА НЕМСКАТА ФИЛОЛОГИЯ.ИМА 3 НЕЗАЕТИ МЕСТА СЛЕД 2-РО ЗА ЖЕНИ.
Аватар
elimeli
Драскач

Мнение от elimeli »

много странно ... звънни утре в учебен отдел и питай
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

felino написа:Та въпросът ми е: какво ще става с тези незаети места, ще ги обявят ли отново и тя ще има ли шанс отново да подаде за тях?
Много моля, който има компетентен отговор да ми отговори.
Незаетите места от КСК отиват за магистърските програми в същото професионално направление, в което са и свободните места.
Приятелката ти след като е била приета на първо класиране по първо желание и не се е записала, тя отпада от КСК2008.
ИзображениеИзображение
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Europa написа: Незаетите места от КСК отиват за магистърските програми в същото професионално направление, в което са и свободните места.
Приятелката ти след като е била приета на първо класиране по първо желание и не се е записала, тя отпада от КСК2008.
Абсолютно вярно!
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
elimeli
Драскач

Мнение от elimeli »

А трето класиране къде отива ?
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

elimeli написа:А трето класиране къде отива ?
Свободните места може и да се запълнят при трето класиране, но щом тя е приета по първо желание и не се записала, отпада. Остава й само да напише молба до Илчев и да се надява, че ще бъде удовлетворена.
Цветелин Биков
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Цифрите показват:

22 места- 20 записани
11 места - 5 записани
25 места - 23 записани.

Дали ще й приемат молбата и къде точно да я занесе.Има ли надежда???
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

felino написа: Дали ще й приемат молбата и къде точно да я занесе.Има ли надежда???
По-добре да се обади и да попита.
Цветелин Биков
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Благодаря, всички сме много притеснени.Балът й е 24,75 но не иска да учи Геология, майка й е причината да я пише като първо желание.
Lama
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско управление /немски/
Курс: първи

Мнение от Lama »

По телефона е много вероятно да я одружат, така че да отиде по-добре на място :)
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Значи, извинявайте, ама тази твоя приятелка е невероятно... тъпа - поради липсата на по-подходяща дума. Тръгнала да ми кандидатства и да пише на първо място нещо, което не иска. Приемат я по първо желание и не се записва и сега изведнъж преди трето класиране се сеща, че е пропуснала нещо. Не знам, но ако аз бях човекът, който ще разглежда молбата й щях да се изсмея и да скъсам молбата, защото човек, който не знае какво иска, какво прави, как да го направи, а и не знае как и кога да попита какво трябва да се направи... еми няма място нито в СУ, нито където и да било.

Шейн, спомняш ли си какво си говорехме за поколенията? Ето ти го живото доказателство.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Kai написа:Значи, извинявайте, ама тази твоя приятелка е невероятно... тъпа - поради липсата на по-подходяща дума. Тръгнала да ми кандидатства и да пише на първо място нещо, което не иска. Приемат я по първо желание и не се записва и сега изведнъж преди трето класиране се сеща, че е пропуснала нещо. Не знам, но ако аз бях човекът, който ще разглежда молбата й щях да се изсмея и да скъсам молбата, защото човек, който не знае какво иска, какво прави, как да го направи, а и не знае как и кога да попита какво трябва да се направи... еми няма място нито в СУ, нито където и да било.

Шейн, спомняш ли си какво си говорехме за поколенията? Ето ти го живото доказателство.

Може би вие имате крила на раменете и не грешите, но тя е човек, при това млад и е нормално да греши.Още повече когато иска да зачете мнението на родителите си.И какво сега,като е сгрешила веднъж- да я убием.
Има незаети места в тези специалности, които тя иска да учи.Щом са останали свободни след 2 класиране, означава, че и на 3-то няма да се заемат, а минималния бал на приетите е с почти 5 единици под нейния.Защо да не й разреши.
Поне може да опита, нали.
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Тя може да опита и може да успее, но Кай е права. Човек, който толкова иска да влезе в СУ толкова ли ще се затрудни да отвори сайта на СУ и да прочете 20 реда? Или трябва да чакаме направо деканите да ни идват по домовете с попълнени бланки и ние само да се подпишем?
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”