Матура по история и цивилизация
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
Re: Матура по история и цивилизация
Аз не мисля, че специално матурата по история беше лесна, може би очаквах да е много по-лесна, каквато за мен беше тази по БЕЛ.
А относно Пейо Яворов смятам, че трябва да го приемат за верен отговор, защото той си е революционен деец.
А относно Пейо Яворов смятам, че трябва да го приемат за верен отговор, защото той си е революционен деец.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- Antikorper
- От дъжд на вятър
Боже, какви лумбели бродят по таз земя, Боже!!!andro написа: Имаше и бисери от матурата по история - ето няколкоПърви губернатор на Източна Румелия е Шарл дьо Гол; Студена война е войната м/у Источна румелия и България; Фердинант решил да свика сабрание, за да създаде наследствена конституция; В Габрово е създадено първото съведско училище
Матурата по история като я гледах и като се имат пред вид критериите за 3-ка дори полуидиот може да я земе като прочете по диагонал учебника за 2 дни бе!
Приятелката ми, която е 9 клас, я реши за 3,50! (Като приемаме, че на темата има 0 т-ки)
Срам! Срам за всички, които са се издънили!!!
-
slynceto
- В началото бе словото
Аз изкарах 2.99 на матурата по история и мога да твърдя, че ако повечето са като мен не са пълна скръб.
Наистина бисерите са върха, но не всички с двойки са толкова неуки колкото повечето си мислят. Не ми стигна времето да чета по усилено Българската история за това и не можах да пиша по втората част от матурата. Да видим какво ще стане следващия път.
Наистина бисерите са върха, но не всички с двойки са толкова неуки колкото повечето си мислят. Не ми стигна времето да чета по усилено Българската история за това и не можах да пиша по втората част от матурата. Да видим какво ще стане следващия път.
Е защо не писа друга матура, историята не се учи за няколко дена? Имаше и по-лесни варианти.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
-
slynceto
- В началото бе словото
Няма нужда да си задавам сега такива въпроси. Стореното - сторено. Трябва просто да се съсредоточа в кашата която забърках може биии. Трудно ли е? Да... Сам/а си го каза. Там е работата, че не само пред вас ми и пред много други излизам като пълен олигофрен. Та както и да е. Дано иЗкарам късмет, защото разбирам, че не е само до знания, щом човек който пише "теб" с "п" взе матура по география. За това и се дразня от такива коментари, че 44 процента от записалите се история са си прости бОклуци, защото не знаели елементарни факти от българската история. Бла бла.
П.С. Съжалявам, че простакеса като мен се натъкна във форум пълен с генийчета... Впрочем така ли се пишеше?
П.С. Съжалявам, че простакеса като мен се натъкна във форум пълен с генийчета... Впрочем така ли се пишеше?
Последно промяна от slynceto на 26 Авг 2008, 14:55, променено общо 1 път.
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
- Курс: първи
Но смяташ, че човек, пишещ "буклуци" и "искарам", трябва да получи диплома за средно образование?
И аз допускам пунктуационни и други грешки, но не е в това въпросът...
И аз допускам пунктуационни и други грешки, но не е в това въпросът...
-
slynceto
- В началото бе словото
Сам/а си го каза.. Не в това е въпроса. 
Нека си преговоря понеже умът ми не може да побере толкова информация наведнъж.
Ако наистина всички трябва да сме безупречни за едното си средно.. то тогава аз и 80% от учениците, ще си останем само с основното и ще чакаме на мозъци като вас.
Това е cool.
Нека си преговоря понеже умът ми не може да побере толкова информация наведнъж.
Ако наистина всички трябва да сме безупречни за едното си средно.. то тогава аз и 80% от учениците, ще си останем само с основното и ще чакаме на мозъци като вас.
- poizonkiss
- В началото бе словото
трябва ли ми матура по история ако искам да уча право?
аз тази година ще кандидатствам в СУ и се чудя дали ще трябва ли да държа матура по история ако искам да кандидатствам право? от всякъде ми казват различни неща... ако някой знае да каже..

Hakuna Matata!
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: трябва ли ми матура по история ако искам да уча право?
Мисля, че няма да ти трябва. Съмнявам се, че тази година СУ ще приемат матурите. Ще трябва да се явиш на изпитите. Единствено, ако искаш може да я ползваш като балообразуваща, ако оценката ти от нея ще е разбира се по-висока от тази в дипломата.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
- Специалност: Право
По-добре недей. И аз ще се пробвам с правото, но не мисля да държа матура по история. Най-добре е да държиш по нещо, което не ти се бърка в дипломата. Оценката от матурата влиза в дипломата и се взима под внимание. Колкото и да се готвиш, винаги има шанс да оплескаш нещо и ако изкараш ниска оценка - кофти. Поне това са ни съветвали даскалите. От теб зависи...
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Явете се на матура по предмет, по който се готвите - например този, с който ще кандидатствате. Това е най-разумното, което може да направите. Оставете всички други логики и глупави съвети, които само ви объркват. Ако историята ти е балообразуваща, ще се вземе под внимание по-добрата оценка - от дипломата или от матурата. Няма смисъл да се явявате на нещо, от което не разбирате и което ще намали дипломата ви.
Цветелин Биков
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Не е съвсем така. По принцип, поне доколкото са ми казвали моите учители, матурата е с по-голяма сила от дипломата и ако примерно искаш да кандидатстваш с история, караш матура по история и изкараш да кажем 3, това ти се бърка после при пресмятането на оценките. Съветът на моите даскали е: не дръж матура по предмет, който ти засяга дипломата.
От друга страна, наистина е по-лесно да се готвиш по минимален брой предмети... ох не знам, направо не ми се мисли, ама май ще трябва да помисля в най-скоро време
От друга страна, наистина е по-лесно да се готвиш по минимален брой предмети... ох не знам, направо не ми се мисли, ама май ще трябва да помисля в най-скоро време
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Мога да те убедя, че това е напълно грешно. По-голяма глупост не бях чувал. Те знаят ли как се пресмята дипломата и как се образува бал за университет?ShadowsInBlue написа:Не е съвсем така. По принцип, поне доколкото са ми казвали моите учители, матурата е с по-голяма сила от дипломата и ако примерно искаш да кандидатстваш с история, караш матура по история и изкараш да кажем 3, това ти се бърка после при пресмятането на оценките. Съветът на моите даскали е: не дръж матура по предмет, който ти засяга дипломата.
Цветелин Биков
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Би трябвало. По принцип в балообразуването не влиза матурата, а само оценките от изпитите и дипломата - знам. Но матурата също се взима под внимание!
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Матурата се взима под внимание, когато ви изчисляват дипломата. Затова ви казвам, че е добре да се явите на нещо, от което разбирате.
Цветелин Биков