ИРАНИСТИКА
Модератор: Don Horhe
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: ИРАНИСТИКА
Че ти да не мислиш,че още можеш да пишеш иранистика?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Аз съм от съседите - арабистика съм.
А за норвежкото дърво - мисля, че може да запише още, мястото се пази на 2ро класиране, ако не се запише от 13 до 15ти, тогава се запазва местото в класическа, а иранистиката отпада и така
А за норвежкото дърво - мисля, че може да запише още, мястото се пази на 2ро класиране, ако не се запише от 13 до 15ти, тогава се запазва местото в класическа, а иранистиката отпада и така
medicate, medicate
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
А...ясно
Е,то иначе би било малко безсмислено да се прави второ и трето класиране отделно.Mea culpa.
Е,то иначе би било малко безсмислено да се прави второ и трето класиране отделно.Mea culpa.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Fly Away From Here
- В началото бе словото
Е .. аз ако знаех, че се губи мястото, въобще нямаше да пускам второ класиране, направо щях да пиша Иранистика
Исках да видя какво друго може да се класирам.
А ти, phoebe, доволен/на ли си от арабистиката ?
А ти, phoebe, доволен/на ли си от арабистиката ?
"Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
За съжаление, вече няма да можеш да се върнеш към иранистиката...Е .. аз ако знаех, че се губи мястото, въобще нямаше да пускам второ класиране, направо щях да пиша ИранистикаИсках да видя какво друго може да се класирам.
Смисълът на участието в следващите класирания е да отидеш на по-предно желание, като се предполага, че щом е по-предно, повече го искаш. Мястото в предишното класиране се пази дотолкова, доколкото, ако не минеш с нито едно желание нагоре, оставаш там, където си била класирана, не може да паднеш надолу. С минаването си нагоре в желанията обаче ти практически освобождаваш мястото, на което си била, за някой друг, с по-нисък бал от твоя, който сега е класиран иранистика. Сега единственият вариант е да минеш на трето класиране с още някое желание напред, иначе ще си останеш в класиката, но назад няма как да се върнеш вече.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Fly Away From Here, има още една девойка от Сливен, която учи иранистика, сега ще е трети курс
да й пратиш много поздрави (не, сериозно, не се колебай (ако правилно съм разбрала имаш колебания?!) да запишеш тази специалност, чувала съм супер отзиви)
- Fly Away From Here
- В началото бе словото
Ами ... аз май ще пиша Класическа филология. Бях останала с впечатление, че може да запишеш специалността от първо класиране, дори като излезе второ....Иначе наистина много се колебая
но най-вероятно ще е Класическа.
"Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Интересна специалност е това,но все пак,поне на мен,ми е малко кофти,че така са се развили нещата,защото съм съгласен с мнението на consultFly Away From Here написа:Ех ... и аз пак да споделя. Второто класиране ме прати Класическа ФилологияТова сега по-добре ли е ?
сега като гледам как са се сгромолясали баловетето и аз малко съм си изпатил с подредбата на желанията ми,но въпреки това,колкото повече се настройвам за иранистиката,толкова повече започва да си ми харесваconsult написа: За съжаление, вече няма да можеш да се върнеш към иранистиката...
Смисълът на участието в следващите класирания е да отидеш на по-предно желание, като се предполага, че щом е по-предно, повече го искаш.
май не се бях изразил правилно - имах в предвид,че ми е нов колега от работата,която ще напусна веднага щом ми мине отпуската (която пък започна от Днес),иначе и той учи в СУ,мисля че беше Политология,Любомир се казва със средно дълга коса е,носи диадема и е 86 набор! Колкото до това кое училище е завършил - грам представа си нямам! Не ми се вярва да го познаваш,все пак в Сливен не сте 50 човекаFly Away From Here написа:Как се казва този твой бъдещ колега? Къде е учил, може да се знаем.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
- Fly Away From Here
- В началото бе словото
Е... да, не 50
малко повече хехе
Еми така се случи, надявам се да не се разочаровам с Класическа филология. Надявам се да ми допадне.
Еми така се случи, надявам се да не се разочаровам с Класическа филология. Надявам се да ми допадне.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
хубаво ли погледна учебните планове и на двете специалности?
ох, аз, съжалявам, че продължавам да ти пиля на главата, но просто като си представя латински и старогръцки и
)
- Fly Away From Here
- В началото бе словото
MERCES_LETIFER написа:хубаво ли погледна учебните планове и на двете специалности?ох, аз, съжалявам, че продължавам да ти пиля на главата, но просто като си представя латински и старогръцки и
)
Еми ... доста се рових, знам ли и аз
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
аз съм английска филология
и съм от Сливен, хи-хи-хи, та затова ми стана итнересно
но принципно съм фен на източните филологии
абе МНОГО важно е да учиш нещо, което ти харесва (казвам от собствения си горчив опит, трета година ще се гърча в специалност, която не ми допада...)
та затова хубаво огледай учебните планове, те дават реална представа за това какви дисциплини ще изучаваш и по какво ще имаш изпити!
и съвета ми е чисто аматьорски -- просто не виждам смисъл да се занимаваш с мъртви езици -- при положение, че досега не си!!! -- независимо колкое интелигентно и ерудирано и бла-бла -- докато за иранистиката имам впечатлението, че е една от най-интересните филологии! (и някой по-горе бе писал за програми/посланици и т.н., абе наистина я усещам някак по-различна от останалите филологии и бих я учила с голям кеф
)
и така: учебен план класическа филология: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... assic.html
учебен план иранистика: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... ranist.doc
но принципно съм фен на източните филологии
абе МНОГО важно е да учиш нещо, което ти харесва (казвам от собствения си горчив опит, трета година ще се гърча в специалност, която не ми допада...)
та затова хубаво огледай учебните планове, те дават реална представа за това какви дисциплини ще изучаваш и по какво ще имаш изпити!
и съвета ми е чисто аматьорски -- просто не виждам смисъл да се занимаваш с мъртви езици -- при положение, че досега не си!!! -- независимо колкое интелигентно и ерудирано и бла-бла -- докато за иранистиката имам впечатлението, че е една от най-интересните филологии! (и някой по-горе бе писал за програми/посланици и т.н., абе наистина я усещам някак по-различна от останалите филологии и бих я учила с голям кеф
и така: учебен план класическа филология: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... assic.html
- Fly Away From Here
- В началото бе словото
MERCES_LETIFER написа:аз съм английска филологияи съм от Сливен, хи-хи-хи, та затова ми стана итнересно
![]()
но принципно съм фен на източните филологии![]()
и съвета ми е чисто аматьорски -- просто не виждам смисъл да се занимаваш с мъртви езици -- при положение, че досега не си!!! -- независимо колкое интелигентно и ерудирано и бла-бла -- докато за иранистиката имам впечатлението, че е една от най-интересните филологии! (и някой по-горе бе писал за програми/посланици и т.н., абе наистина я усещам някак по-различна от останалите филологии и бих я учила с голям кеф)
Мерси за плановете, но съм ги гледала много пъти
Та ... от Сливен
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
да, в Ректората е, май в Гълъбарника 
- Fly Away From Here
- В началото бе словото
MERCES_LETIFER написа:да, в Ректората е, май в Гълъбарника
Гълъбарника ?