ИРАНИСТИКА

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: ИРАНИСТИКА

Мнение от Norwegian Wood »

Че ти да не мислиш,че още можеш да пишеш иранистика?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Аз съм от съседите - арабистика съм.
А за норвежкото дърво - мисля, че може да запише още, мястото се пази на 2ро класиране, ако не се запише от 13 до 15ти, тогава се запазва местото в класическа, а иранистиката отпада и така :)
medicate, medicate
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

А...ясно :oops:
Е,то иначе би било малко безсмислено да се прави второ и трето класиране отделно.Mea culpa. ;)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Fly Away From Here
В началото бе словото

Мнение от Fly Away From Here »

Е .. аз ако знаех, че се губи мястото, въобще нямаше да пускам второ класиране, направо щях да пиша Иранистика :) Исках да видя какво друго може да се класирам.
А ти, phoebe, доволен/на ли си от арабистиката ?
"Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
consult
В началото бе словото

Мнение от consult »

Е .. аз ако знаех, че се губи мястото, въобще нямаше да пускам второ класиране, направо щях да пиша Иранистика :) Исках да видя какво друго може да се класирам.
За съжаление, вече няма да можеш да се върнеш към иранистиката...
Смисълът на участието в следващите класирания е да отидеш на по-предно желание, като се предполага, че щом е по-предно, повече го искаш. Мястото в предишното класиране се пази дотолкова, доколкото, ако не минеш с нито едно желание нагоре, оставаш там, където си била класирана, не може да паднеш надолу. С минаването си нагоре в желанията обаче ти практически освобождаваш мястото, на което си била, за някой друг, с по-нисък бал от твоя, който сега е класиран иранистика. Сега единственият вариант е да минеш на трето класиране с още някое желание напред, иначе ще си останеш в класиката, но назад няма как да се върнеш вече.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Fly Away From Here, има още една девойка от Сливен, която учи иранистика, сега ще е трети курс :alien: да й пратиш много поздрави (не, сериозно, не се колебай (ако правилно съм разбрала имаш колебания?!) да запишеш тази специалност, чувала съм супер отзиви)
Аватар
Fly Away From Here
В началото бе словото

Ами ... аз май ще пиша Класическа филология. Бях останала с впечатление, че може да запишеш специалността от първо класиране, дори като излезе второ....Иначе наистина много се колебая :roll: но най-вероятно ще е Класическа.
"Perseverance is a great element of success. If you only knock long enough and loud enough at the gate, you are sure to wake up somebody."
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Fly Away From Here написа:Ех ... и аз пак да споделя. Второто класиране ме прати Класическа Филология :roll: Това сега по-добре ли е ?
Интересна специалност е това,но все пак,поне на мен,ми е малко кофти,че така са се развили нещата,защото съм съгласен с мнението на consult
consult написа: За съжаление, вече няма да можеш да се върнеш към иранистиката...
Смисълът на участието в следващите класирания е да отидеш на по-предно желание, като се предполага, че щом е по-предно, повече го искаш.
сега като гледам как са се сгромолясали баловетето и аз малко съм си изпатил с подредбата на желанията ми,но въпреки това,колкото повече се настройвам за иранистиката,толкова повече започва да си ми харесва :mrgreen:
Fly Away From Here написа:Как се казва този твой бъдещ колега? Къде е учил, може да се знаем.
май не се бях изразил правилно - имах в предвид,че ми е нов колега от работата,която ще напусна веднага щом ми мине отпуската (която пък започна от Днес),иначе и той учи в СУ,мисля че беше Политология,Любомир се казва със средно дълга коса е,носи диадема и е 86 набор! Колкото до това кое училище е завършил - грам представа си нямам! Не ми се вярва да го познаваш,все пак в Сливен не сте 50 човека :bounce:
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
Fly Away From Here
В началото бе словото

Е... да, не 50 :) малко повече хехе
Еми така се случи, надявам се да не се разочаровам с Класическа филология. Надявам се да ми допадне. :)
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

хубаво ли погледна учебните планове и на двете специалности? :| ох, аз, съжалявам, че продължавам да ти пиля на главата, но просто като си представя латински и старогръцки и :confused2: )
Аватар
Fly Away From Here
В началото бе словото

MERCES_LETIFER написа:хубаво ли погледна учебните планове и на двете специалности? :| ох, аз, съжалявам, че продължавам да ти пиля на главата, но просто като си представя латински и старогръцки и :confused2: )

Еми ... доста се рових, знам ли и аз :roll: малко каша стана, но мисля, че ще се запаля или надявам се :) Ти какво учиш? Знаеш ли нещо за Класическата ?
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

аз съм английска филология :wink: и съм от Сливен, хи-хи-хи, та затова ми стана итнересно :alien:
но принципно съм фен на източните филологии :roll:
абе МНОГО важно е да учиш нещо, което ти харесва (казвам от собствения си горчив опит, трета година ще се гърча в специалност, която не ми допада...)
та затова хубаво огледай учебните планове, те дават реална представа за това какви дисциплини ще изучаваш и по какво ще имаш изпити!
и съвета ми е чисто аматьорски -- просто не виждам смисъл да се занимаваш с мъртви езици -- при положение, че досега не си!!! -- независимо колкое интелигентно и ерудирано и бла-бла -- докато за иранистиката имам впечатлението, че е една от най-интересните филологии! (и някой по-горе бе писал за програми/посланици и т.н., абе наистина я усещам някак по-различна от останалите филологии и бих я учила с голям кеф :mrgreen: )
и така: учебен план класическа филология: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... assic.html
учебен план иранистика: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... ranist.doc
Аватар
Fly Away From Here
В началото бе словото

MERCES_LETIFER написа:аз съм английска филология :wink: и съм от Сливен, хи-хи-хи, та затова ми стана итнересно :alien:
но принципно съм фен на източните филологии :roll:
абе МНОГО важно е да учиш нещо, което ти харесва (казвам от собствения си горчив опит, трета година ще се гърча в специалност, която не ми допада...)
та затова хубаво огледай учебните планове, те дават реална представа за това какви дисциплини ще изучаваш и по какво ще имаш изпити!
и съвета ми е чисто аматьорски -- просто не виждам смисъл да се занимаваш с мъртви езици -- при положение, че досега не си!!! -- независимо колкое интелигентно и ерудирано и бла-бла -- докато за иранистиката имам впечатлението, че е една от най-интересните филологии! (и някой по-горе бе писал за програми/посланици и т.н., абе наистина я усещам някак по-различна от останалите филологии и бих я учила с голям кеф :mrgreen: )
и така: учебен план класическа филология: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... assic.html
учебен план иранистика: http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... ranist.doc

Мерси за плановете, но съм ги гледала много пъти :) До някъде си права, но тръгвам положително настроена за Класическата, вярвам на интуицията си и дано не ме подведе ;)
Та ... от Сливен :) супер, не се случва постоянно да срещаш хора по форумите от твоя град, а и аз както не съм особено активна по всички теми, радвам се, че попаднах на съгражданка :) Класическата филология нали се изучава в Ректората ? Ти си там, нали ?
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

да, в Ректората е, май в Гълъбарника :alien:
Аватар
Fly Away From Here
В началото бе словото

MERCES_LETIFER написа:да, в Ректората е, май в Гълъбарника :alien:

Гълъбарника ? :) Така ли му казват ? Е, значи ще се видим. Ти иначе къде в Сливен завърши ? Езикова :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”