Некоректни работодатели

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

SkullCrusher
В началото бе словото

Мнение от SkullCrusher »

Тия мошенници още не са попадали на някой дето не е сам в главата...да са им взривили заведенията отдавна. :D
Fen`na`Barca
В началото бе словото

Мнение от Fen`na`Barca »

INTERFEN написа:Аз искам да споделя за некоректни работодатели.

обява за почасова работа във в. Позвънете. Обаждам се ама не ми казват каква точно еработата, а ми казват да е явя в Гранд Хотел България, там ще бъде обяснено.

отивам, имаше и други кандидати. И наква там патка взе да разправя за Хербалаиф, Уелнесс индустрията и здравословното хранене. Ама като я слушах ми намирисваше на гнило. После някъв идиот излена (тва уж е беше шефа) и почна да прави сметки колко сме щели да получаваме. Изкара ги 2000 евро на месец !!!!!!!!! :shock: Всички се учудваме, а той вика - кво се чудите, вашите колеги в Германия и Франция и те по толкова взимат - нали ще влизаме в ЕС !!! Накрая в аключение каза, че ако искаме да работим трябва да подпишем договор и да платим по 100 евро закъдето започваме работа :shock:
(а пръв път чувам че работодател иска пари за да назначи работника на работа). А като питах неговите "асистетки" защо трябва да даваме 100 евро, те казаха че в Европа е така и се плаща като почваш работа :shock: а и + това ще получим 25 % отстъпка от продукта Хербалаиф, който задължително трябва да с купим :shock: На въпроса защо? казаха, че трябва сами да се убедим в ефекта напродукта (който сртъва 30евро). А там някви маймуни излиаха отпред и се шашкаха колко били отслабнали и не знам си какво.

И най-интересното беше, че до последно не е ясно какво точно ще се работи !!!

Аз разбрах, че нещо неенаред и си тръгнах. После споделих с приятели и те ми казаха че тези мушеници, които уж се представят за Herbalife, са ги давали по Господари на ефира!!!! :shock:

Така че отваряйте си очите, в тая държава е пълно и идиоти !!!!

Пич , като лъжеш вярваш ли си ?

В тази фирма ти нямаш шефове ... Работиш директно с компанията . Ти имаш СПОНСОР ... Той те обучава ,първоначално ти изготвя програмите и т.н.
Парите за които говориш са 32 евро, а не 100 евро както каза . И те са за да си платиш ЛИЦЕНЗА да продаваш тези продукти . Мисля ,че лиценза за каквото и да е се купува ...

ДОходите са напълно реални ... Но 2000 евро се взимат чак като преминеш на Word Team и се постига изцяло с екипна работа .В нея влизат нобелови лоуреати име като Д.Рос и т.н и т.н.
Стига си плюл по компанията ... и започваш на 25% преминаваш на 30 % , 42% 50 % после са Word Team MT and PT .... Аиде поне другия път не говори ...

Доходите им са напълно реално , но естественно те зависят от работата коята вършиш
Как ти се струва за 15 минутна консултация , която води до продажба да получиш 70 лв ? Ами на .... има го случаи ...и тези 70 лв са си напълно нормална цена
Тази компания има над 30 милиона клиенти .
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

и един мармот завива шоколада в станиол...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Че тва е супер правдоподобно.

Аз си мислех за тея фирми, че швепс се завива около клечка и накрая лапаш клечката, която става цяла цепеница.
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Нека си правят по 2000 ойро на месец :lol:
redfalcon
В началото бе словото

Re: Некоректни работодатели

Мнение от redfalcon »

Фирма "Жакот" - занимават се с керамика , теракот и др.

Интерсна фирма , ако може да се на рече фирма!!!
Започвате работа, например като шофьор, в последствие се оказва, че имате един куп други задължения, несъобщени ви на интервюто - включително складов работник. След като разберете на къде отиват нещата, разбирасе им съобщавате , че напускате. След дълъг диспут с ръководството на фирмата , вие правите компромис да останете още две седмини на работа просто "защото сме хора", като това време ще ви бъде заплатено, както се полага. След изтичане на споменатия срок се оказва, че някакси заплата ви е намаляла дръстично. Питате "защо". Отговорът е "ма ние мислехме и толкова да не ти даваме, ама аидееее от нас да мине".
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

redfalcon написа:Фирма "Жакот" - занимават се с керамика , теракот и др.

Интерсна фирма , ако може да се на рече фирма!!!
Започвате работа, например като шофьор, в последствие се оказва, че имате един куп други задължения, несъобщени ви на интервюто - включително складов работник. След като разберете на къде отиват нещата, разбирасе им съобщавате , че напускате. След дълъг диспут с ръководството на фирмата , вие правите компромис да останете още две седмини на работа просто "защото сме хора", като това време ще ви бъде заплатено, както се полага. След изтичане на споменатия срок се оказва, че някакси заплата ви е намаляла дръстично. Питате "защо". Отговорът е "ма ние мислехме и толкова да не ти даваме, ама аидееее от нас да мине".
Така е като работите без договор или като ви осигуряват на минимална...
stolio
В началото бе словото
Специалност: Арабистика
Курс: втори

Мнение от stolio »

внимавайте при подписване на документи с работодатели на какво се съгласявате!
Последно промяна от stolio на 25 Сеп 2011, 23:18, променено общо 1 път.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Stolio, я ми дай малко повече инфо на ЛС.
operativniq
В началото бе словото

Клуб Камей ИЗМАМНИЦИ !!! Club Camey фирма "СМАРТА СЪРВИЗ"

Мнение от operativniq »

ВНИМАВАЙТЕ добре устроената ИЗМАМНИЧЕСКА фирма "СМАРТА СЪРВИЗ" която стопанисва "клуб Камей" който се намира на ул. Слатинска 1 в бизнес център Слатина продължава да МАМИ хората които работят за тях. Т.Н. Трендафил Колев който се явява собственик и подчинените му управители Милена и КОКО (Николай Конакчийски),след като им съобщих че напускам с предварително подадено 1месечно предизвестие след края на срока ми обявиха че НЯМА да ми заплатят месечното възнаграждение. Пазете се от тази фирма и не ходете да търсите работа там. В последствие се оказа че това е практика там защото говорих с едно момче на което също не му е било заплатено за времето, през което е работил там.Ако има още някой пострадал или човек който може да даде съвет или да помогне за спрявяне с подобен тип НАГЛИ НАРУШЕНИЯ НА КОДЕСКА НА ТРУДА моля да пише на operativniq@abv.bg Надявам се да съм бил полезен на много хора.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Няма да е зле правистите(към които и аз номинално се числя) да сформираме една група за защита на правата на работещите студенти...
iskroven
В началото бе словото
Специалност: счетоводство

Мнение от iskroven »

........... Долу е поста ми :)
Последно промяна от iskroven на 17 Фев 2010, 15:03, променено общо 2 пъти.
iskroven
В началото бе словото
Специалност: счетоводство

Мнение от iskroven »

Наближава лятото и започват да излизат обяви за администратори в хотели. Преди да си пратя
докумените винаги проучвам работодателя. Миналото лято обаче не намерих достатъчно информация (или
беше противоречива) за хотел "Елена" в кк "Злaтни пясъци" и почти насляпо си дадох CV-то и за моя
съжаление станах администратор.

Съжалявам, че работих там. На моменти ми се иска да изтрия тази информация от автобиографията си. Но
за какво става въпрос...

Нека започна с условията, при който се работи там.
На страницата на хотела се показват доста добри снимки, но те са преувеличени. В фоайето климатикът
поддържа 27-28 градуса, а в края на сезона (средата на септември) го спряха. Съблекалня в истинския
смисъл на думата няма. Преобличането става в офиса на "фронт офис мениджъра" (съзнателно поставям
кавички, после ще обясня) зад рецепция. Това е една тясна задушна стая, където трудно може двама
души да се разминат. При застъпване на смяна в това "помещенийце" се преобличат едновременно
администратор, пиколо, охрана. Няма къде да си прибереш багажа. Раницата, торбата се оставя на нещо
като диван, което всъшност е тапицирана талиашитена пейка (всъшност са две). Да обаче
назабравяйте,че това е офиса на "фронт офис мениджъра" и на там влизат хора, сядат, стават... в един
момент багажът ми се оказва на земята, изритан в някой ъгъл.

Излизаме на рецепцията. Жегата в лобито е по-поносима в сравнение с тази в офисчето. Първото
впечетление - бежовият мокет на земята (все още сме зад рецепцията) е най-омазаното, захабено и
мръсно нещо в света на 4-звездните хотели (дааа, хотелът е 4 звезди). Мога да сравня разцветката на
мокета с кожата на леопад. Дааа за такива петна става дума. Под самата рецепция беше като сметище.
Разхвъляни кутии, листи, буклуци... ужасно неприятно нещо, което трябва да гледаш по 12 часа.
Няка премина към така наречения "фронт офис мениджър". Прекият ви ръководител е една рижа жена,
която когато не е в истеричен припадък, търси с кого да си го докара. Ужасно подтискащ човек. Във
всеки един момент тази жена търси за какво да се заяжда. Забелжки не се правят настрана, всички
скандали стават пред очите на гостите и персонала и то на висок глас. Така че като приключи с теб,
да не можеш да погледнеш никого в очите и да му се усмихнеш дружелюбно. НО това и отношение е и към
гостите. Безрайно вулгарно държание към гости, който искат да се оплачат, че климатика охлажда до 28
градуса, че чаршафите са на лекета, че камериерката е забравила да ми остави чисти кърпи (това
последното беше редовна практика). Няка разкажа един случай с нея. Едно от пиколата, което трябва да
дойде за нощна смяна, не идва и не си вдига телефона. Въпросната "истерия" излиза с идеята пиколо от
дневната смяна да остане и за нощна (т.е. 24 часа работен ден). Това се случва в 19.55мин. 5 минути
преди края на смяната му. Момечето отказва. Оная се разревава и го уволнява. Разбирате ли, уволяват
не този, който не идва на работа, а този който си изкарал 12 часа смяна и отказва да кара още 12
часа.

Това беше най-противния човек, с който имах нещастието да работя цял сезон. Безкрайно некомпетентна.
Цял ден има да направи едно разпределение на стайте и при пристигане на гостите всичко е сбъркано.
Гостите се ядосват, тя идва почва да им се кара едва ли не, те са виновни, че искат стая към морето
и и провалят блестящото разпределение. Излишно е да казвам, че за пред гостите виновен е
администратора на смяна.

Да не забравя името и ЖАНА ГЕОРГИЕВА. Чуете ли това име бягайте на далече.

За целя сезон се мениха 7 или 8 пиколи. Причината е един ред по-нагоре.

Да се върна на администраторската работа. Всъщност на смяна работи един админ., което е добре,
защото можеш да си следиш нещата. Когато дойде време за обяд, естествено няма, кой да ви смяни, щото
прекия ви шеф е много зает да пиши цигари някъде из офисите. Ако случайно благоволи да ви смяни, за
да хапнете жалката порциика, това се случва не къде да е, а в офисчето зад резепция. Точно така, в
това задушно, топло, задимено и вмирисано на цигари офисче трябва се храните. Храната ви стой на
една малка масична до поне два препълнение с цигари папелници и всякакви други боклуци. Да Ви е
сладко.

Почти винаги има раминаване между рууминг листа и ваучера на госите... и се почват скандалите.
Такова нещо да се развикаш на гост, да спориш с него на висок тон, аз не съм вижда в нито един
хотел.

Почти винаги в края на месеца си глобен за нещо с глоба от 20 до 50 лв. Заплатата е 450лв. Гостите
95% са румънци, така че не смятайте бакшишите. Такива няма. Даже се чу слух, че един от голееемите
шефове забранил на лоби бара да се приемат бакшиши. Причината била - служителят се е съгласил да
работи за 400 лева, значи те му стигат. ПЪЛНО БЕЗУМИЕ.

В края на сезона премиика, бонусче да се даде на персонала... НЯМА ТАКИВА РАБОТИ. И то защото
собственичката си купи нов джип за 75-80 хил.евро. Естествено що не, ние и работихме цял сезон за
без пари, за да може да спести и да си купи джип.

И след това лирично отклонение стигаме до транспорта. Има такова нещо. Сутрин ви взимат с бус на
хотела, който е претъпкан с камериерки и разни други лелки. Няма място в джоба да си бръкнш. В место
по най-краткия път да стигнем до хотела, ние минаване през Виница, за да вземем "великата шефка".
ДАаа. За оня истерия иде реч.

Връщането става с разни други коли, я на брата на собсвеничката, я с една изгнила трошка. Там сте
натъпкани като животни, даже имаше случай хора да стоят в багажника на едно малко бусче. На един ред
с три седалки се качват пет души...поне. (не преувеличавам, ама хич)
Шофьорите са едни "състезатели", как не се убихме някъде, не знам.

Потенциални служители на Хотел Елена кк "Златни Пясъци", не работете в този хотел. Там трудът ви не
се цени, мнението още по-малко. Получавате навикване в големи дози, глоби, обиди (и тук не
преувеличавам, думата "идиот" по адрес на админ. не е рядкост).

Аз на по-противно място не съм работил.

Пиша това, за да не повтори някой моята грешка.
(Не вярвам някой от хотела, да го прочете и да промени нещата там. Просто няма как да стане.)

Успех с търсенeто на работа и винаги търсете информация за хотела, в който ще работите.
Аватар
johndaniels
В началото бе словото
Специалност: PR /public retardations/
Курс: втори

Мнение от johndaniels »

Ураган написа:Историята ти ще стигне до хора които възнамеряват да прекарат абитуриентската си вечер там. :)
Както и до такива, които вольо-невольо си я прекараха там.
Спийчлес. :shock:
Каквато ни е държавата, такъв ни е държавният университет!
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”