2 КЛАСИРАНЕ

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Re: 2 класиране .. мисля,че е време ,а ?

Мнение от shayne »

Phonomania написа:Има ли някакъв начин, да участвам за трето класиране с по-долна специалност. Тоест приет съм в 2 на пример, да искам да участвам на трето класиране, не за 1вата ми специалност, а за 3тата(БАЛ3>БАЛ2 - не ми достига 0.23).

Сега като се записвам да говоря там с персонала и/или ?

Не е много фатално и да не е възможно...
Не може да бъдеш класиран на по-долна специалност.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Phonomania
В началото бе словото

Мнение от Phonomania »

shayne написа:Не може да бъдеш класиран на по-долна специалност.
Добре значи работата е ясна, да съм мислил когато трябва...

Благодаря!
Аватар
elimeli
Драскач

Мнение от elimeli »

Yazo написа:АРХЕОЛОГИЯЯЯЯЯЯЯЯ :D :D :D

Какъв е минималния бал ?
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
Аватар
elimeli
Драскач

Мнение от elimeli »

fluffy cloud написа:Хора,моля, някой да ми даде линк към класирането, че имам проблеми...
Ако още го търсиш, ето :

http://forum.uni-sofia.bg/ksk/
Най- чистият път към Вселената минава през горския пущинак
Аватар
tifani
В началото бе словото

Мнение от tifani »

z_lapa написа:Хм,политология-ама се чудя дали да записвам или на 3то.....
Ей, аз още на 1-во класиране се записах Политология :D Ти за коя специалност искаш да чакаш 3-то?
drowning man
В началото бе словото

Мнение от drowning man »

Ако отново съм класиран в специалността, в която съм бил класиран на първо, ще се изпише ли "2 класиране - ..." с името на същата специалност? Тъй като при мен няма никаква промяна на страницата. Обаждах се в СУ буквално над 30 пъти, но винаги ми дава заето...
Аватар
silvyyyyy
В началото бе словото
Специалност: Медицинска рехабилитация и ерготерапия
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от silvyyyyy »

Няма да ти го изпише.При мен е така
За да постигнеш нещо,трябва да вложиш голяма доза старание !

I курс Медицинска рехабилитация и ерготерапия
Аватар
DwellerOfTheDeep
В началото бе словото

Мнение от DwellerOfTheDeep »

sedrik написа:
DwellerOfTheDeep написа:за италианския балът се е качил...това какво значи? не ми достигаха 30 стотни бахти...изобщо да чакам ли за 3-то??
Ако много искаш да учиш това, по-добре изчакай 3то класиране, за да не съжаляваш по-късно.

Според мен обаче има грешка. Не може балът да се увеличи. Гледайте сега какво става:
Например минималният бал е 25.00 и ненадейно на 2ро класиране се качва на 26.00. Това означава, че съществува студент Иванчо да го наречем с бал 26.00, приет на второ класиране. Има 3 случая:

1)На първо класиране Иванчо е бил приет на желание, по-горно от Италианска филология. Веднага стигаме до противоречие, тъй като не може да се класираш на по-долно желание на следващото класиране.

2)На първо класиране Иванчо е бил приет Италианска филология и не е мръднал на второ. Но тъй като 26.00 е минималния бал, то няма хора, които да имат по-нисък бал от този на Иванчо в специалността, което пък означава, че в специалността има свободни места (защото хората с по-нисък бал от 26.00 (а такива знаем, че е имало) са се отказали или са се класирали по-напред). Което пък е невъзможно, защото има неприети хора.

3)На първо класиране Иванчо е бил приет на желание, по-долно от английска филология (включва случая, в който Иванчо не е приет нищо). Това означава, че балът му (26.00) не му е стигнал за Италианска филология на първо класиране. Но минимлният бал за специалността на първо класиране е 25.00, което е противоречие.
именно...значи аз искам да уча това,но тъй като попринцип не съм от езикова гимназия оценката ми е по-ниска.

иначе се обаждах и ми казаха,че още нямат баловете и да изчакам до утре,когато ще ги имат...това е :?
Изображение
veriii
В началото бе словото

Мнение от veriii »

да питам мен като са ме приели на второ класиране и искам да се запиша тази специалност ще трябва ли да си взема дипломата от предния факултет и да я дам ...в др ..защото при записването искат диплома...

малко тъпичко излезе :mrgreen: :bounce: :bounce: :lol:
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

DwellerOfTheDeep написа:
sedrik написа:
DwellerOfTheDeep написа:за италианския балът се е качил...това какво значи? не ми достигаха 30 стотни бахти...изобщо да чакам ли за 3-то??
Ако много искаш да учиш това, по-добре изчакай 3то класиране, за да не съжаляваш по-късно.

Според мен обаче има грешка. Не може балът да се увеличи. Гледайте сега какво става:
Например минималният бал е 25.00 и ненадейно на 2ро класиране се качва на 26.00. Това означава, че съществува студент Иванчо да го наречем с бал 26.00, приет на второ класиране. Има 3 случая:

1)На първо класиране Иванчо е бил приет на желание, по-горно от Италианска филология. Веднага стигаме до противоречие, тъй като не може да се класираш на по-долно желание на следващото класиране.

2)На първо класиране Иванчо е бил приет Италианска филология и не е мръднал на второ. Но тъй като 26.00 е минималния бал, то няма хора, които да имат по-нисък бал от този на Иванчо в специалността, което пък означава, че в специалността има свободни места (защото хората с по-нисък бал от 26.00 (а такива знаем, че е имало) са се отказали или са се класирали по-напред). Което пък е невъзможно, защото има неприети хора.

3)На първо класиране Иванчо е бил приет на желание, по-долно от английска филология (включва случая, в който Иванчо не е приет нищо). Това означава, че балът му (26.00) не му е стигнал за Италианска филология на първо класиране. Но минимлният бал за специалността на първо класиране е 25.00, което е противоречие.
именно...значи аз искам да уча това,но тъй като попринцип не съм от езикова гимназия оценката ми е по-ниска.

иначе се обаждах и ми казаха,че още нямат баловете и да изчакам до утре,когато ще ги имат...това е :?
FMI написа:
Не би трябвало да е възможно ада се случи при филологиите това. Поне според правилника това може да се случи само във ФМИ, ФФ и ХФ...

Чл.35. След първото класиране кандидатстващите с конкурсен изпит по химия, физика и математика имат следната възможност:
1. Посочилите в кандидатстудентския картон специалностите: Химия, Химия и физика, Химия и информатика, Компютърна химия, Ядрена химия, Екохимия и Инженерна химия и съвременни технологии да представят служебна бележка с оценка от конкурсен изпит по химия, положен в Медицинските висши училища в София, Стара Загора, Пловдив, Плевен и Варна.
2. Посочилите в кандидатстудентския картон специалностите: Физика, Инженерна физика, Ядрена техника и ядрена енергетика, Физика и математика и Астрофизика, Метеорология и геофизика да представят служебна бележка с оценка от конкурсен изпит по физика или математика, положен в друго държавно висше училище.
3. Кандидатите представят служебната бележка с оценка от съответния конкурсен изпит до 8 август

Може да е техническа грешка при въвеждане на данните. Все пак това е само с цел да ни улеснят. По добре се обади и питай.

Но независимо от всичко, най добрия вариант е да чакаш трето класиране, никога нищо не се знае :) А и нищо не губиш чакайки 3-то, може само да спечелиш. Успех :)
КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ - ТОВА МОЖЕ ДА Е САМО ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА - НИЩО ДРУГО!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

veriii написа:да питам мен като са ме приели на второ класиране и искам да се запиша тази специалност ще трябва ли да си взема дипломата от предния факултет и да я дам ...в др ..защото при записването искат диплома...

малко тъпичко излезе :mrgreen: :bounce: :bounce: :lol:
Да, разбира се :)

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

За съжаление статистиката сочи че за малко няма да вляза Информатика и ще си остана ПМ :( http://z.a.x.000webhost.info/articles10.htm Това е статистика само за мъжете кандидатстващи във ФМИ.

Баловете тази година са по ниски, но падат с по малко... Извода е че наистина няма голям смисъл да се чака КН и СИ, но то това си е ясно и предварително. Все пак никога не се знае...

Ще съм ПМ :crybaby:

Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

Баловете не падат с малко,а с много.Мога да дам пример 1во класиране Геология-23.23 минимален,2ро класиране 15,90..Малко ли е ?? :shock:
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Много ли искам. Искам само скапания минимален бал за Информатика да падне поне с 1.17 на трето класиране. Как може почти с цяла единица по малко да падне на второ...

Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

Добре де, сега влязох да видя как са се променили баловете след второ класиране и показва, че и Индологията е с по-висок бал, и май чатнах как е станал този номер:

Първо класиране са били приети 4 момчета, минималният бал беше 24.69 или нещо от този род
Второ класиране са приети три момчета (явно четвъртото се е отказало от СУ или са го приели по-горно желание) Минималният бал е 25.05, моят бал.

Демек човекът, който се е махнал от индология, е бил с най-ниския бал от всички момчета, което е определило и минималния бал от първо класиране. След второ класиране след като той вече не е показател за минималния бал, посочват бала на следващия, т.е. мен, т.е. 25.05 бал...

Възможно е и италианска филология да се е случило така, като имаме предвид, че първо класиране от трима възможни за индология са се класирали 4-ма...
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”