СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!
Модератори: FloWersOfEviL, Bety_
-
Mr.Angelov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Абсолютно!lorie написа:Защо не споделиш в кой университет учиш?
От какво те е срам, че е частен университет или просто не е в списъка на лицензираните, или пък е в провинцията?
Като си толкова отворен кажи ти от кой университет си и кои са твоие толкова изтъкнати преодаватели за да можем да направим сравнението.
В УНСС наистина преподават доста известни в публичното пространство преподаватели, но някои от тях са доста спорни като специалисти.
Още повече че това че са известни, в никакъв случай не означава, че са добри в преподаването. Най - малкото тяхната ангажираност, често пъти не им позволява да се отнесат достатъчно сериозно към учебния процес.
Само за доказателство - тази година имах възможност да посетя лекиця по Корпоративни финанси, водена от уважаемия г-н Стоян Александров (Малката Секира). Обяснявайки на бъдещите финансисти същността на ДДС - то не един път стана дума за гардероба му и за това как популярността му му носела редица привилегии.
Е немам думи у качественото образование............... !
-
Lorie
- Летящите Пръсти
А ти с какъв предмет си кандидатствал, отраджоус или там както ти е името?
Или може би си поредното връзкарче, на мама детето, свикнало да получава всичко, което пожелае и е уредено с подкупчета?
И като не харесваш факултета ни защо пишеш в темите на СУ? Върви си
във форума на твоя университет, ако изобщо има такъв( форума имам предвид)
Или може би си поредното връзкарче, на мама детето, свикнало да получава всичко, което пожелае и е уредено с подкупчета?
И като не харесваш факултета ни защо пишеш в темите на СУ? Върви си
във форума на твоя университет, ако изобщо има такъв( форума имам предвид)
-
Outrageous
- В началото бе словото
браво
Като не можете да извадите аргументи, и почвате с обидите. "Жоро" Ганев даже не е доцент, а само асистент, така че не ми го вадете от немай къде, само и само за да кажете нещо. Второ име ако някой ми извади, му давам 5 лева от воле.
-
Mr.Angelov
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: браво
Outrageous написа:Като не можете да извадите аргументи, и почвате с обидите. "Жоро" Ганев даже не е доцент, а само асистент, така че не ми го вадете от немай къде, само и само за да кажете нещо. Второ име ако някой ми извади, му давам 5 лева от воле.
Бате, Жоро Ганев е д-р, при това от университета в Чиакго.
Не стига че и представа си нямаш за какво говориш ми на всичкото отгоре се праиш на интерес.
Пак те питам, кажи от къде си де, що си трайкаш? НЕ че принципно има голямо значение де ( то на всякъде има стока и "стока") ама все пак да те видим ти какви аргументи вадиш против Стопанския
Mr. Angelov, няма смисъл да се занимавате с провокациите на човек, чиято единствена цел, явно, е да се заяжда...а не да се обменя инфо и взаимно да си бъдем полезни...
Но така е, явно на някои хора това им е основното занимание в живота и когато виждат, че другата страна се дразни от поведението им, това им носи удовлетворение и продължават...(lorie, просто няма смисъл да се нервираш на неподкрепени с доказателства теории, при това на човек, който дори не учи в СтФ т.е. да има някаква представа за нивото на обучение).
Ако въпросът не бе поставен като заяждане, то щях да се поразровя тук там, да разпитам и да дам малко инфо
(все пак съм 1курс и засега познавам не голям бр. преподаватели)...
Бтв засега съм чула няколко имена на т.н., от outrageous, известни (в медийното пространство, т.к. има и такива, които са имена в областа си, а за тях не се говори чак толкова много) преподаватели, но няма да ги цитирам по простата причина, че нз дали ще преподават и тази година...
Outrageous, защо избра това име
...не мисля, че си толкова екстравагантен или пък жесток и затова възприемам др. значение - безобразен, скандален...Права ли съм? 
Но така е, явно на някои хора това им е основното занимание в живота и когато виждат, че другата страна се дразни от поведението им, това им носи удовлетворение и продължават...(lorie, просто няма смисъл да се нервираш на неподкрепени с доказателства теории, при това на човек, който дори не учи в СтФ т.е. да има някаква представа за нивото на обучение).
Ако въпросът не бе поставен като заяждане, то щях да се поразровя тук там, да разпитам и да дам малко инфо
Бтв засега съм чула няколко имена на т.н., от outrageous, известни (в медийното пространство, т.к. има и такива, които са имена в областа си, а за тях не се говори чак толкова много) преподаватели, но няма да ги цитирам по простата причина, че нз дали ще преподават и тази година...
Outrageous, защо избра това име
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
WSC: 'Cannot make first night. Will come to second. If you have one.' WSC - Чърчил
-
Outrageous
- В началото бе словото
nz
Хубаво де, не съм завършил в БГ. Учил съм в Швеция, SSE, със спечелена стипендия, ако ви говори нещо. Така че не виждам от какво и от кого да се комплексирам. Не се заяждам с никого, ама щом така искате да го тълкувате, свободна страна сме.
Все пак, за ограмотяване на някои, които пишат наизуст - Ганев никога не е имал нищо общо с университета в Чикаго. Проверявайте нещата преди да ги напишете.
Все пак чакам да ми кажете няколко имена - приемете, че искате да ме накарате да изкарам една магистратура във вашия факултет. С какво и с кого ще ме привлечете?
Ако продължите с обидите, ще ви кажа, че и тези дотук са ми достатъчно, така че допълнителен ефект няма да постигнете.
Все пак, за ограмотяване на някои, които пишат наизуст - Ганев никога не е имал нищо общо с университета в Чикаго. Проверявайте нещата преди да ги напишете.
Все пак чакам да ми кажете няколко имена - приемете, че искате да ме накарате да изкарам една магистратура във вашия факултет. С какво и с кого ще ме привлечете?
Ако продължите с обидите, ще ви кажа, че и тези дотук са ми достатъчно, така че допълнителен ефект няма да постигнете.
Re: nz
Outrageous написа:Все пак чакам да ми кажете няколко имена - приемете, че искате да ме накарате да изкарам една магистратура във вашия факултет. С какво и с кого ще ме привлечете?
ОК, при първа възможност ще потърся актуална информация по твоя въпрос...
П.С. А доволен ли си от SSE(те също имат МBA, PhD, MSc) и какво завърши там?
GBS: 'Two tickets reserved for you, first night Pygmalion. Bring a friend. If you have one.'
-
Outrageous
- В началото бе словото
ok
Да, определено съм доволен - изкарах там до магистър по икономика. Нивото е много високо, учи се здраво, та чак пот се лее (по време на магистратурата очите ми бяха станали като на вампир от четене). Преподавателите също са на супер ниво (между другото, има доста руснаци, и сред студентите).
Всъщност, не търся магистратура за себе си, а за моя роднина. Съжалявам, че много хора не схващат тънките провокации и отговарят първосигнално ( с извинение). Отдавам го единствено на неопитност и ще се опитам и занапред да не отговарям с лични нападки (ако прочетете всичко, което съм написал, ще видите, че няма нито една такава).
Всъщност, не търся магистратура за себе си, а за моя роднина. Съжалявам, че много хора не схващат тънките провокации и отговарят първосигнално ( с извинение). Отдавам го единствено на неопитност и ще се опитам и занапред да не отговарям с лични нападки (ако прочетете всичко, което съм написал, ще видите, че няма нито една такава).
Мдааааа......
Еваларка !
Чета и се хиля
. И пак чета и пак се хиля. Ама знаете ли кое е най-лошото ? Че виждате малките проблемчета.
1.Outrageous, не те знам "къв" си, от къде си, ама к'вото и за завършиш, и 5 виши да имаш, все ще си останеш ограничен. Не си нищо повече от някой друг
, дори бих казал, че Mr.Angelov те превъзхожда в доста неща, но както и да е, пристрастен съм, а и с изказванията си - доста вдигаш оценката на другите за себе си. Плюс, че е тъпо да говориш за нещо с което не си запознат. Аз говоря за теб, щото ме дразниш
. Не се засягай - нищо лично...
2.Не знам какво значение има, кой от къде е - пука ви. Все сме в кюпа. Българското образование има един и същ проблем и във Варна и в София и в Трънско... Та да си говорим кое е по-добро
, е само да си губим времето в приказки. Нито едно не е добро !
3.Че лошо няма да ти говори Александров за ДДС-то, или пък как са предоговорили Външния ни дълг или какви са стратегиите на правителството. Аз предпочитам да чуя това, и да се пребера в къщи и да си прочета в учебника материала, от колкото той да ми го продиктува там
. А това за костюмите - негови са си - не ги е крал, може да си говори каквото иска - той все ще си остане такъв - селянин. Не че не съм роден и аз там, на село, ама малък дойдох у градо
. Та има спасение за мен, далечко е но както и да е.
4.А за лекцията, Mr.Angelov, надявам се да си прекарал добре в УНСС ( Утре носете съответната сума). Всеки знае за ПрИмоцията там, ама всеки си трайка.
5. От мен да го знаете, не политиците са виновни а хората, това стадо
, от което и вие(ти - който четеш, само че не те познавам, така, че етикеция, батка
) и аз даже
, сме част.
Да ме помните с добро
.
Чета и се хиля
1.Outrageous, не те знам "къв" си, от къде си, ама к'вото и за завършиш, и 5 виши да имаш, все ще си останеш ограничен. Не си нищо повече от някой друг
2.Не знам какво значение има, кой от къде е - пука ви. Все сме в кюпа. Българското образование има един и същ проблем и във Варна и в София и в Трънско... Та да си говорим кое е по-добро
3.Че лошо няма да ти говори Александров за ДДС-то, или пък как са предоговорили Външния ни дълг или какви са стратегиите на правителството. Аз предпочитам да чуя това, и да се пребера в къщи и да си прочета в учебника материала, от колкото той да ми го продиктува там
4.А за лекцията, Mr.Angelov, надявам се да си прекарал добре в УНСС ( Утре носете съответната сума). Всеки знае за ПрИмоцията там, ама всеки си трайка.
5. От мен да го знаете, не политиците са виновни а хората, това стадо
Да ме помните с добро
Kolkoto poveche, tolkova poveche !
Eh kolko e umen toq Puh, bre...
Eh kolko e umen toq Puh, bre...
-
Lorie
- Летящите Пръсти
здравейте! сега на 28 ноември ще идва гост- преподавател от Франция и ще ни преподава Основи на управлението. Казаха, че след това ще ни изпитва и неговата оценка ще важи за края на семестъра.
Имам питане към студентите от горните курсове с френски: как протичат точно изпитите при французите, под каква форма( писмено или устно)? И какъв е обема на материала върху който изпитват? А също така колко време ви дават за да се подготвите за изпита?
Имам питане към студентите от горните курсове с френски: как протичат точно изпитите при французите, под каква форма( писмено или устно)? И какъв е обема на материала върху който изпитват? А също така колко време ви дават за да се подготвите за изпита?
Ганев с Чикаго може и да няма общо, но доктората със сигурност му е изкаран в САЩ, било то в Ню Йорк, Вашингтон или Чикаго, къде е разликата?
Освен това не се бутай излишно между шамарите, ако беше толкова голяма работа, нямаша да сипеш хули, ей така ... не е поведение на средно интелигентен и уважаващ себе си човек, разбираш ли?
Освен това не се бутай излишно между шамарите, ако беше толкова голяма работа, нямаша да сипеш хули, ей така ... не е поведение на средно интелигентен и уважаващ себе си човек, разбираш ли?