Олимпиадата по български език и литература

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Re: Олимпиадата по български език и литература

Мнение от pink floyd »

виж ти, виж ти...
почувствах се поканен
бройте участниците +1
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Такива, и онакива, и каквото още поръчате. :D Нали идеята беше всички да сме вече свободни и да разпуснем качествено... За предложения обаче аз ще си трая. :roll: Поне докато не видя достатъчно отзиви по темата.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

Е, олимпийци! Кажете сега кой какъв път избра? Прависти, журналисти, филолози или... допълнете ? :wink: Относно купона - време, място, час? Колко души ще бъдем?
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

:lol: Ами ние бяхме. Т.е. видяхме се няколко познати, по един, по двама... Явно е, че ще ни бъде пак; и че няма да е удобно в скоро време... :? Но щом има желание, нека офертата е около началото на годината. Дам, далече е , но се видя колко сме добри в координацията и с ветераните, и с новобранците. :P
Иначе аз останах с впечатление, че масата олимпийци са настоящи прависти. :D А да, и с някой и друг пиар за цвят (и един горд книгоиздател - аз :mrgreen: ).
Вече обаче се отказвам от организационна дейност. Ако има ентусиасти, поемайте щафетата. :wink: Нека олимпийският дух бъде с вас от днешния паметен ден...
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

inc написа::аз останах с впечатление, че масата олимпийци са настоящи прависти. :D А да, и с някой и друг пиар за цвят (и един горд книгоиздател - аз :mrgreen: ).
E, ще попълня пъстрата олимпийска палитра и с един филолог ( моя милост винаги това е искала ).
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

Гледам ви аватарите... тоя форум е пълен с Final Fantasy фенове... :D

Аз право влязох, да - inc истината говори. :)
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
Borderline
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Borderline »

Clandestine написа:Гледам ви аватарите... тоя форум е пълен с Final Fantasy фенове... :D

Аз право влязох, да - inc истината говори. :)
Дам ... така си е :roll: И аз съм право :roll: :lol:
aMor faTi ;)

Самодоволство лъхаше от цялото и същество, способно да живее чрез себе си и за себе си. Тя се бе превърнала в красиво и съвършено произведение на света, в който човек се издигаше, ограбвайки другите.
Йовков
От дъжд на вятър

Мнение от Йовков »

Годината, която мина, за мен беше една от най-успешните, но и най-разочароващите. На 29 февруари отидох на общинския кръг и писах върху Ботев. Изкарах 5,75 и отидох на областния кръг. Там се трудих над Вазовата "Епопея на забравените". Изписах много и съдържателни страници с надеждата, че ще ида на третия кръг (това беше най-силното ми желание). Ами... изкарах 5,50 и оттук започва драмата... Не ме допуснаха, защото бях 11 клас. Ужас! Аз не знаех, че така ще се получи. Ако бях осведомен, че на трети кръг ходят само дванайсетокласници, нямаше да се явя на олимпиадата. Останах потресен. Толкова се бях мъчил и накрая... нищо. Просто всичко свърши ей така, като че ли не е било... :roll:
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

Съжалявам, че никой не те е информирал предварително, но така стоят нещата.
а и оценките от олимпиада важат само за годината на кандидатстване, така че не дей да съжалява, а са потруди и тази година.
желая ти успех!
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Йовков, никога не съжалявай за положените от теб усилия в какъвто и аспект да са те. Искрено ти желая успех тази година. Странно е обаче, че не са ти казали, че само за 12 клас има национален кръг. Аз от 8 клас ходех по тези оломпиади и още тогава ми казаха, че всичко свършва с областния кръг.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Така е - аз всяка година се класирах за национален, който така и нямаше. Не съжалявам ест - добре е просто да си свериш часовника и да се поотракаш малко в изпитна обстановка; освен това си направил стабилна репетиция за олимпиадата в 12 клас...
Аватар
inc
Плиний Стари

Мнение от inc »

И за да не ти е твърде субективна подкрепата - едно потупване по рамото и от мен. :wink: Щом си се захванал сериозно да учиш по литература и си имал желанието, не е било напразно. Свиквай - догодина половината ти изпити могат да се окажат безпредметни, но това не значи, че не трябва да си подсигуриш влизането в който и да е ВУЗ, нали? :)
Аз съм се явявала на олимпиади точно 3 пъти. В седми клас (прилично беше, но само толкова), после в десети - за да се отърва от класното, че да не ме занимават (тогава изкарах, но ме домързя да ставам рано за втория кръг :lol: ) и естествено, тази година.Явно съм задобряла, щом и до национален стигнах. Не ми послужи всъщност, но беше много хубаво преживяване (барабар с всичките нерви и пр.). Явяването ти тази година не е било напразно, бъди сигурен. А ако (подобно на нас) си завързал и добри познанства, че защо не и повече, значи пИчелиш двойно! :wink: :mrgreen:
Горе главата и стискаме палци за предстоящата.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
WhatSOeveR
В началото бе словото

Мнение от WhatSOeveR »

Айде бее:>>Кога ще се съберем пак??:bom:
:cyclopsani: Звездите ми говорят, че трябва да е скоро.Знаете ли..може да се хванем да ремонтираме общежитието :mrgreen: ще е много useful experience:>Значи... 50А, стаята- 3..; Задължителен дрескод:шапка от вестник и молив зад ушото. После с Borderline ще черпим. Нали, мило? :D
Аватар
^Mimmy^
В началото бе словото

Мнение от ^Mimmy^ »

Имам въпрос относно олимпиадата по литература в 12 клас. Доколкото съм разбрала, първи кръг обикновено е през март. Съответно втори - през април, а трети - през май. Дали тази година няма да преместят олимпиадите по-рано с оглед по-ранното завършване и матури? И още един въпрос : на втори кръг материалът само от 12 клас ли е, или се включва и от 11-ти, както при трети кръг?
Аватар
^EnitA^
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ^EnitA^ »

Днес ни казаха ,че първият кръг е на 22 февруари.За другите не запомних, но ако питаш в училище сигурно ще знаят :)
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”