Японистика 2 - за зайци и не само
Модератор: Don Horhe
-
naninibg
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Японистика 2 - за зайци и не само
Здравейте, японисти!
Аз не съм студент в СУ, но също така се интересувам страшно много от японския, и даже се опитвам да си го уча сама вкъщи. Е, с малко помощ от една приятелка японка и мой приятел, който е на специализация в университета в Кобе.
Пиша ви, за да ви обърна внимание на един сайт, в който даже и аз качвам различни материали. Той е насочен към изучаващите чужди езици и е безценен за такива като мене, които не могат да разчитат на преподаватели.
Можете да си сваляте съответните материали, даже и да не си плащате акаунт в Rapidshare или някъде другаде. Просто трябва да поизчакате съответното време, което ви е посочено.
Иначе има доста материали, в това число и за японския. Лично аз съм си играла да сканирам някоя и друга книга, като например Нихонго бункей дзитен, който е изключително ценен.
В този сайт всеки може да качи, каквото поиска, стига да е свързано с изучаването на даден език. Аз лично от доста години вече събирам различни материали, някои от които трудно могат да се намерят вече на пазара, и смятам, че този вариант е много полезен.
За тези, които искат да четат, имах времето да сканирам и книгите: Токи о какеру шооджо, Харукана мачи е. А за начинаещите има детски приказки на хирагана или списанието "Hiragana Times" с двуезичните си статии.
Общо взето: забавлявайте се с изучаването на японски.
http://uz-translations.net/
P.S: Ако все пак имате проблем с някое от тези, които аз съм качила, пишете ми на: naninibg@gmail.com. Ще ви помогна. Даже и ако искате да си пишем.
P.S. 2: Повечето материали са писани за англоговорящи или рускоговорящи. Тъй като владея и тези два езика, за мен не е проблем, но ако на вас ви създаде такъв и ви интересува нещо по-конкретно, бих могла да ви помогна.
Аз не съм студент в СУ, но също така се интересувам страшно много от японския, и даже се опитвам да си го уча сама вкъщи. Е, с малко помощ от една приятелка японка и мой приятел, който е на специализация в университета в Кобе.
Пиша ви, за да ви обърна внимание на един сайт, в който даже и аз качвам различни материали. Той е насочен към изучаващите чужди езици и е безценен за такива като мене, които не могат да разчитат на преподаватели.
Можете да си сваляте съответните материали, даже и да не си плащате акаунт в Rapidshare или някъде другаде. Просто трябва да поизчакате съответното време, което ви е посочено.
Иначе има доста материали, в това число и за японския. Лично аз съм си играла да сканирам някоя и друга книга, като например Нихонго бункей дзитен, който е изключително ценен.
В този сайт всеки може да качи, каквото поиска, стига да е свързано с изучаването на даден език. Аз лично от доста години вече събирам различни материали, някои от които трудно могат да се намерят вече на пазара, и смятам, че този вариант е много полезен.
За тези, които искат да четат, имах времето да сканирам и книгите: Токи о какеру шооджо, Харукана мачи е. А за начинаещите има детски приказки на хирагана или списанието "Hiragana Times" с двуезичните си статии.
Общо взето: забавлявайте се с изучаването на японски.
http://uz-translations.net/
P.S: Ако все пак имате проблем с някое от тези, които аз съм качила, пишете ми на: naninibg@gmail.com. Ще ви помогна. Даже и ако искате да си пишем.
P.S. 2: Повечето материали са писани за англоговорящи или рускоговорящи. Тъй като владея и тези два езика, за мен не е проблем, но ако на вас ви създаде такъв и ви интересува нещо по-конкретно, бих могла да ви помогна.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Сайтът е наистина хубав и полезен. Благодаря за линка! 
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Гадни късметлии... >.<
EvilDuke, нали се сещаш сега, че ти ще си ми домашния учител, тъй като независимо какво съм влязъл, този език ще го уча. ^^
EvilDuke, нали се сещаш сега, че ти ще си ми домашния учител, тъй като независимо какво съм влязъл, този език ще го уча. ^^

Subete ga shindeiru toki ni boku wa ochi ochi shitte irarenai!
Kikanju no mae ni aru ken no you ni boku wa tomenai!!!
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Сигурен ли си???Animassacre написа:Гадни късметлии... >.<
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Имайки предвид, че го уча от вкъщи постоянно когато не работя на другия край на града... Със сигурност ви завиждам на всичките и ви ... пожелавам успешно завършване 

- silver_wings
- Постоянно присъствие
Хм,благодаря ти!Знаеш ли,ЦИЕК има нужда от повече хора като тебе.
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аригатлък и от мен.
За съжаление, съдбата ми е винаги да съм възможно най-далече от това, за което мечтая...
Може би след година ще успея...?
За съжаление, съдбата ми е винаги да съм възможно най-далече от това, за което мечтая...
Може би след година ще успея...?

Аз себе си да успея да науча пък ще помагам с каквото мога... до догодина когато успеешAnimassacre написа:EvilDuke, нали се сещаш сега, че ти ще си ми домашния учител, тъй като независимо какво съм влязъл, този език ще го уча. ^^
Та да се върна на темата за първокурсниците, понеже ми заключиха поста в старата тема... пак да кажа, здравейте на всички колеги и - само аз ли ще съм заекът из форума тази година?
-
Lyanna Stark
- В началото бе словото
Shounen, двама сме... ама май ще си останем двамата.
Animassacre, наистина жалко че не си успял да влезеш. Успех догодина
Animassacre, наистина жалко че не си успял да влезеш. Успех догодина
Йай, колежкаааа *прави се на изненадан*
Важното е, че няма да съм сам
Два месеца....
Поздрав за всички ^ ^
Важното е, че няма да съм сам
Два месеца....
Поздрав за всички ^ ^
- incontrastofsin
- В началото бе словото
Привет на всички нови съседи в ЦИЕК.
Успех с Японския и помнете едно:
АНИМЕТО ДА ГО ДУХА!
ДА ЖИВЕЕ ЕКСТРЕМНОТО ЯПОНСКО КИНО:
ПОЗДРАВ - http://www.youtube.com/watch?v=coiVr5Pl4-s
АНИМЕТО ДА ГО ДУХА!
Mama's in the fact'ry
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
He's lookin' for the food
I'm in the streets
With the tombstone blues
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
I'm in the streets
With the tombstone blues
- silver_wings
- Постоянно присъствие
Хм,с изявлението за анимето си осигури омразата на към две дузини японски зайци(и не само зайци).Иначе и аз не съм му фен,ама хич.А филма изглежда малко странничък,в смисъл нещо сюжета ми се губи от тоя трейлър. 
I can fly,my friends
I can fly,my friends
- Animassacre
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
incontrastofsin написа:Привет на всички нови съседи в ЦИЕК.
АНИМЕТО ДА ГО ДУХА!
Ichi The Killer е комерс.
Свали си Suicide Circle, Machine Gun Girl, Tokyo Gore Police, Audition.
Такаши Миике е бог на бруталията, обаче нали знаете, че Шинтоизма е политеистична религия и има и други богове... като Соно Мион например.
А за анимето... изгледай Genocyber.

-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Добре дошли!
По данни на разузнаването голяма част от тазгодишните първокурсници са фенове на аниме и японски сериали. Каква значителна промяна в сравнение с преди 5 години...
Shounen, много приятна песен, мерси!
Ето и от мен поздрав за новите девойки (а и не само за новите): Masaharu Fukuyama - Heaven (http://www.youtube.com/watch?v=ajMmys05h-U). И не се възбуждайте, моля, че да не ви пусна и live версията.

По данни на разузнаването голяма част от тазгодишните първокурсници са фенове на аниме и японски сериали. Каква значителна промяна в сравнение с преди 5 години...
Shounen, много приятна песен, мерси!
Ето и от мен поздрав за новите девойки (а и не само за новите): Masaharu Fukuyama - Heaven (http://www.youtube.com/watch?v=ajMmys05h-U). И не се възбуждайте, моля, че да не ви пусна и live версията.
- incontrastofsin
- В началото бе словото
Ichi The Killer е класика, къв комерс кви пет лева. На Миике съм гледал всичко, и любимия ми филм ще да е Visitor Q. Suicide Cirle е тъпня....абе изобщо филми с безмислено насилие са зле.
Mama's in the fact'ry
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
I'm in the streets
With the tombstone blues
She ain't got no shoes
Daddy's in the alley
I'm in the streets
With the tombstone blues