КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
tru
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: втори

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от tru »

shayne честито ти студентство :albino: аз се записах първия ден и съм специалност софтуерно инженерство. Дадоха ми факултетен номер веднаха, но не определиха групите (както в някои други специалности). А и номерът ми започва с 611... Чудя се кога ще ни кажат в коя група сме, предполагам че няма как да не ни разпределят по групи все пак ще сме 100тина човека.
специалност -> Софтуерно инженерство
група -> неизвестна
колеги -> малко странни :shock:
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

tru написа:shayne честито ти студентство :albino: аз се записах първия ден и съм специалност софтуерно инженерство. Дадоха ми факултетен номер веднаха, но не определиха групите (както в някои други специалности). А и номерът ми започва с 611... Чудя се кога ще ни кажат в коя група сме, предполагам че няма как да не ни разпределят по групи все пак ще сме 100тина човека.
Мерси, честито и на теб. Групите ще ги разберем на 1 октомври. Ние май ще сме само две групички. Аз предпочитам да сме по-малко.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
tru
В началото бе словото

Мнение от tru »

И тогава ли ще разберем и програмата ни?
група -> неизвестна
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

tru написа:И тогава ли ще разберем и програмата ни?
Да. Няма да е много различна от тазгодишнита предполагам. В сайта има сега за летния семестър. Може да я разгледаш да придобиеш представа. А за групите, няма как сега да ги определят тъй като не знаят колко ще се запишат след трето класиране за дадената специалност.
Цветелин Биков
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Всички са разделени на групи. Горе-долу по 15-20 души, за да могат да се провеждат упражненията - те са обикновено в малките стаи на факултета. А на 1ви може да видите списък с групите закачен срещу входа на таблата с новините и разписанията. А групите вече на 2ри като почнете упражнения или лекции ще си ги видите. Иначе из факултета ще са закачени едни листчета, които ще ви казват "Еди коя си специалнсто, в еди коя си зала, в еди колко си часа", за да ви раздадат книжките и правилника на СУ и там разни други дребни непотребни листчета.

А програмата от Септември може да се види закачена до Деканата във ФМИ, но тя е временна. Иначе на 1ви излиза в сайта на фми, а я има и в самия факултет, и в книжарницата.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

На 1 ще има ли нещо специално за новоприетите? А от 2 професорите веднага ли ще ни почнат с теоремите и доказателствата?
Цветелин Биков
Аватар
tru
В началото бе словото

Мнение от tru »

Аз погледнах програмата за 2007/2008 и ми се стори хубава. Нямаха лекции в сряда :bounce: А и имаше доста общи за цялата специалност лекциите. Но на 1ви ще се разбере всичко. Я кажете, ще е тържествено ли откриването на учебната година? Ще има ли безплатни кебапчета? :lol: :lol: :lol:
група -> неизвестна
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Kai, има ли вече някаква програма за септември до Деканата?
Последно промяна от sedrik на 09 Авг 2008, 12:56, променено общо 1 път.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

По принцип има един свободен ден, но те ще се погрижат да има с какво да го запълниш :)
Цветелин Биков
Аватар
tru
В началото бе словото

Мнение от tru »

shayne ти си си математик. Препоръчаха ми избирателния за комбинаторика при Хаджииванов (дано не бъркам името :? ). То първите два семестъра не са ни задължителни тези избирателни, но аз мисля да го запиша, понеже ми казаха че този преподавател е много готин и има страхотни лекции, но щял май скоро да се пенсионира :? Та ти го препоръчвам този избирателен :mrgreen:
група -> неизвестна
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

На 1ви в Ректората има винаги откриване, ама обикновено е мазало - не можеш да се добереш до залата, претъпкано, няма места, всеки се бута, ама пак си е изживяване. После по факултетите има откриване. При нас във ФМИ май от 13.00 го правеха - реч на декана, молитва, призив, който иска да се подпише в книгата на честта или там както и викаха - обещавате да не преписвате и мамите по време на обучението ви. След това ви разпределят по специалности из залите да ви дадат книжките с едни папки. И после кой от къде е. Понякога има някакви лекции на някои от преподавателите - ама те са общи приказки, просто да се наговорят малко. След това от 2ри веднага се почва. Увод в това, увод в онова. И т.н. Но горе-долу първата седмица е малко по-леко - държат ви по-малко да ви кажат кой какви учебници и сборници и помагала изисква, как са им контролните, как образуват оценките и т.н. Предимно общи приказки през първата седмица, ама доста от тях за важни - особено за образуването на оценките, защото после кой разбрал, кой не, какво и защо и с колко процента участва в крайната оценка.

Седрик - примерната програма я пускат по време на поправката, че тогава са се върнали преподавателите и правят промените по нея - закачена е точно до вратата на декана във ФМИ, ама още е рано вече. А програмата за изпитната сесия през септември я има обявена на сайта, ако това питаш.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Значи на 1 ще има официално запознаване с колегите по специалности. На какво ли ще стана свидетел тогава? Да се надявам на повече ентусиасти.
Цветелин Биков
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Kai написа:Седрик - примерната програма я пускат по време на поправката, че тогава са се върнали преподавателите и правят промените по нея - закачена е точно до вратата на декана във ФМИ, ама още е рано вече. А програмата за изпитната сесия през септември я има обявена на сайта, ако това питаш.

Изпитите ги видях кога са. За разписанието за зимния семестър питах, ама щом го няма ще почакам още малко.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
emotioN
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки

Мнение от emotioN »

Един въпрос, вероятно е така, но ми трябва като информация за едно уверение. Учебната година официално започва на 1 октомври нали ?
Милан 0 - 4 Интер
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

tru написа:shayne ти си си математик. Препоръчаха ми избирателния за комбинаторика при Хаджииванов (дано не бъркам името :? ). То първите два семестъра не са ни задължителни тези избирателни, но аз мисля да го запиша, понеже ми казаха че този преподавател е много готин и има страхотни лекции, но щял май скоро да се пенсионира :? Та ти го препоръчвам този избирателен :mrgreen:
Ох, тази Комбинаторика много ми харесва и този курс отдавна искам да го записвам. За първи семестър обаче съм предвидил Увод в математиката и Руски. Малко ми трябва да се реша и да запиша и Комбинаториката, но стават три изборни за първи семестър - това вече ненормално.
Цветелин Биков
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”