Мнения за модераторския екип

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Re: Мнения за модераторския екип

Мнение от rogertaylor »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 37#p459737

Жокерче, после като ти го изтрия ще вдигнеш врява до небесата как съм бил пристрастен.В случая не ме интересува феновете на Левски или тези на ЦСКА дразниш.И вместо да ми се правиш на ощипана мома си използвай тиквата по предназначение.

И ако имаш поне малко достойнство - покажи какво мнение ти изтрих онази вечер(под действието на огромното количество алкохол, цифром и словом - 2 халби бира, разредени с 2 бутилки студен чай - демек, по твоите стандарти трябва да съм бил мъртвопиян).Кореспонденцията се пази в мойта кутия, но няма да я изкарам - защото неслучайно се нарича ЛС - Лично съобщение.Ама ти нали вдигна врява - тук е момента да покажеш какво е изтрито и ако съм бил пристрастен, целият форум да ме порицае и да ме замеря с камъни(форумно).

Ти си на ход.Ако имаш ташаците, естествено.

:arrow:

Едит :

Руева, троловете целенасочено търсят конфликта, търсят да раздразнят някого, удряйки го по някоя тема - дали ще го напсуват, ще му противоречат - важен е крайният ефект.При Антоанета става дума за безсмислен, нелогичен и леко безмозъчен спам.Като например - в темата за феминизма, тя обяснява как мъжете са онеправдани!? :shock: Тоест сама се контрира. :shock:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

rogertaylor написа:Руева, троловете целенасочено търсят конфликта, търсят да раздразнят някого, удряйки го по някоя тема - дали ще го напсуват, ще му противоречат - важен е крайният ефект.При Антоанета става дума за безсмислен, нелогичен и леко безмозъчен спам.Като например - в темата за феминизма, тя обяснява как мъжете са онеправдани!? :shock: Тоест сама се контрира. :shock:
троловете целенасочено търсят конфликта, търсят да раздразнят някого, удряйки го по някоя тема - дали ще го напсуват, ще му противоречат - важен е крайният ефект.
ти сам си го написал. Ако предоложим, че Антоанета е трол, нима конфликт липсва? И нима има по-подходяща тема от това колко може да бъде "тъп" някой студент в СУ? и за малко повече привкус, нека бъде жена и нека бъде 38-годишна :lol: да бъдем честни, ако подобни постове се пишеха в форумите на дата.бг, никой нямаше и да им обърне внимание. НО понеже хората тук учим в НАЙ-ДОБРИЯ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ, недопустимо ни е някой да ни оаква форума. недопустимо ни е някой толкова нелогичен и непоследователен да учи във великия Софийски университет! отново казвам, ако е трол, евала от мен. ако пък не е, кофти за нея хахаха
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Роже,
не е тук мястото да влизаме в лични обяснения, но постъпката ти в темата за ЦСКА, очевидно подсказва някакви комплекси, които аз не разбирам. Този път аз лично имах пред вид отборът на Андерлехт, а ти? :lol: Ако някой в темата за фенове на ЦСКА се е усетил раздразнен от моя пост, нека го каже!
По въпроса за тиквите само ще ти кажа, че не е лесно да си тиква! Доказателства много и в този форум. Имаше такава песен преди 3-4 години.
По въпроса за ощипаната мома, кой надаваше писъци "на озлочестена девица" (по израза на мой преподавател) по повод постовете на Антоанета и я нагрубяваше по най-грозен начин, недостоен не само за отношението на мъж към жена, но дори и за форума на Университета? Тук май ти отговорих и за топките...
От постовете ти ще пусна само един израз: "Аз отивам да спя, че бирите не прощават", написал си го в 0.00 часа на 7 август.
И сега какво беше изтрито: "С дисквалификация може и да се класирате за групите, а дори и да вземете Купата! :mrgreen: "
Удовлетворих ли всичките ти искания? Ти поиска, затова ги оповестих!
Ето нещо за слушане, подтиква към размисъл! http://www.youtube.com/watch?v=8A3zetSuYRg
Сега разбирам възгласа на Каката от подписа ти по мноого забавен начин!
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Жокерче, Антоанета беше, а за мен си и остава, един апотеоз на простотията, глупостта и ограничеността(било то това, изкуствено създаден от нея образ, макар да се съмнявам някой да може толкова изкусно да се прави на толкова глупав :shock: ).Което пък ме кара да кажа, че инициативата "overfeed the troll"(или поне това беше уж идеята, която се изврати с течение на гласуването) беше гавра и тъпизъм.Най-малкото - "гласувайте за еди-кого-си, защото ...".Идеята на Р & С май е да гласуваме, за когото желаем, а не да агитираме останалите :) И ми е интересно в какво щеше да се превърне темата на Антоанета, ако тя беше стигнала до отговаряне :)

Та, след като сам го отбеляза - чакам да ми кажеш(почвам да приемам съвети след тези твои критики, просто съм потресен един вид) какво да правя с последното ти мнение в Спорт :) Поискал съм съвет и от колегите, явно съм некомпетентен(според няколко индивида, които първо дразнят, после се чудят и защо са им изтрити мненията, а един даже каза, че повече няма да пише във форума - ок, ще си развържа терлиците по тоя повод :lol: )

Та, чакам да ми дадеш малко съвети, да взема да се науча на модераторски чалъм :mrgreen: :lol:

Едит : А подписа, by the way, е точно по повод едно мое изказване за Антоанета :) Ти си го разбирай както си искаш ;)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Роже,
всъщност, нашите лични обяснения са по темата.
Първо за гласуването: агитацията против/за е неотменимо свързана със същността на гласуването - все едно дали става дума за Президента или за Р&С. Гласуващите все пак сами определят за кого да дадат гласа си след като изслушат разнообразни и противоречиви аргументи. Агитацията в този случай е като рекламата - The Right to Choose! Наистина, тя бе необичайна досега....
Ако не бяхте баннали Антоанета (оказва се според Кристо, че по оповестените от Димо правила нямате такъв повод!), щяхме да видим отговорите и тогава да не си задаваме риторични въпроси, на които не чакаме отговор.
Второ за поста в тема Спорт: ако в първия имаше пряк елемент на заяждане (за мен то е бъзик и аз търпя и по-големи бъзици за моя любим отбор, освен ако левскарите сте много чуствителни в тази конкретна ситуация), то вторият ми пост е въпрос и само силно хипертрофирана подозрителност може да намери нещо неправомерно. Виж, в отговорите, които могат да последват..... но те няма да бъдат мои! Та остави го и се наслади на остроумието на отговарящите... Ако искаш им опонирай, както смятах да направя и аз ако тръгнат мноого да надуват чорбата.
Преди около седмица Порчето беше право: и двамата често приличаме на тролове - ти сред модовете, аз сред потребителите...
Последните ни 4 поста (2 твои и 2 мои) ясно показват, че древното правило Утрото е по-мъдро от вечерта е още живо!
Нека го погледне и размисли и този, който е казал, че напуска форума само заради нашия спор. Дано не е този, за когото си мисля... :roll:
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Всъщност има много причини, точно според правилата, а търпението, с което беше издържана Антоанета толкова време...няма да го коментирам.Само ще ти дам пример - Антоанета забрани на Крематори и няколко други членове на екипа да я модерират.Нека ти го перефразирам - отиваш ти при шефа ти и му казваш : "Пич, не ми давай акъл и не ми казвай какво да правя, ясен ли съм?!".Сега имаме 2 хипотетични ситуации :

1.Началникът ти те прегръща и те разцелува от умиление и любов
2.Изритва те като мръсно куче и си безработен.

Ще залагаме ли? :lol: :lol: :lol:

Фактът, че дори след тази изцепка тя не получи директно бан е свидетелство колко стоически беше издържана... :lol:

Колкото до писанията ти в Спорт - не разбра явно, че мен не ме засяга ти какъв си - левскар, ЦСКА-р, славист, локомотивец, фен на Белите орли, на Конелиано или който и да е.Факт е, че постовете ти са дразнещи(според моята субективна оценка като модератор) за определена група от потребители(при това целенасочено) и съответно те модерирам.Аз съм се отчел с модерираните мнения и откакто това е станало не съм видял да има мнение на колега, че съм превишил правата си/че съм действал пристрастно.Прави си изводите.

А колкото до отказалия да посещава форума - той не се отказа, заради спора между мен и теб, а защото след като обясни за левскарските сексуални предпочитания беше предупреден и модериран.И се обиди.Ми ок :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

"Началник", това е ключовият проблем! Изживяват се някои като началници. Модерирането е като полицейската работа. В англоговорещия свят има 2 подхода: американският е "Lawenforcement" , а английският е "to serve and protect" още от началото на 19 век, май от Уилям Пит-стария. Отразяват различна философия...
Ясно, всеки си става на мнението, но и да не прекаляваме с безкрайни обяснения, че ставаме досадни, вече дори и за себе си! :?
rogertaylor
Летописец Виртуоз

Мнение от rogertaylor »

Joker написа:"Началник", това е ключовият проблем! Изживяват се някои като началници. Модерирането е като полицейската работа. В англоговорещия свят има 2 подхода: американският е "Lawenforcement" , а английският е "to serve and protect" още от началото на 19 век, май от Уилям Пит-стария. Отразяват различна философия...
Ясно, всеки си става на мнението, но и да не прекаляваме с безкрайни обяснения, че ставаме досадни, вече дори и за себе си! :?
Кхъм, тука вече има и какво да "цитирам"
Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно
Това е преди да се регистрираш ;) След като тя е приела тези условия и се е регистрирала - за какво по-точно говорим?

Антоанета едва ли не искаше да е над останалите потребители(не че не го сподели 1000 пъти - как е завършила нам-де-си, как е по-опитна, по-умна, по-по-по-най във всичко) и да е над правилата(да не бъде модерирана).Ами извинявай(както и за обяснението, защото не си прав в случая, поне що се касае до форума), но като иска да си развява байряка както само тя иска - да си направи форум и ако той просъществува откъм потребители и посещаемост - да налага своите си правила ;)

П.П.Сега се сетих - тя искаше да й бъдат дадени права и да й бъде заплащано за модерирането на форума :lol: :lol: :lol:

П.П.С Надявам се разбра идеята, така че аз прекратявам.Колкото до бана на Антоанета - също има безброй причини, но ще оставя на по-старшите ако решат(предполагам, че ще го направят) да ги оповести ;) Всякакви предположения, че банът е плод на "своеволие" са грешни ;)
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Ок,лично аз като потребител държа да разбера,какви са обективните причини за бана на Антоанета.
Напълно подкрепям и идеята на Кристо да се направи тема с баннатите и причината за това,най-малкото така потребителите ще знаят докъде могат "да си развяват байряка".Пък и ще се постигне достатъчна прозрачност за действията на модераторите,която в момента абсолютно липсва.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Плазмодий написа:Ок,лично аз като потребител държа да разбера,какви са обективните причини за бана на Антоанета.
Напълно подкрепям и идеята на Кристо да се направи тема с баннатите и причината за това,най-малкото така потребителите ще знаят докъде могат "да си развяват байряка".Пък и ще се постигне достатъчна прозрачност за действията на модераторите,която в момента абсолютно липсва.
Идеята ми харесва, ще дам един глас за нея в модераторския екип. Има едно малко неудобство обаче - баннати са и много ботове с по едно-две мнения, та ми се струва излишно да се пишат и техните никове.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Ами тогава ще се създаде тема Обсъждане на баннати потребители, където всеки ще може да попита защо е баннат някого. Друг е въпросът за нуждата от такава тема - решението за банване не се взема еднолично, а се обсъжда с останалите модове и админи, а много потребители могат да защитават други потребители въпреки нарушаването на правилата.

п.с. и не искам да коментирам бана на Антоанета.

п.п.с. Не се заяждайте! Роджър Тейлър, въпреки че съм съгласен най-общо с позицията ти, изразявай се по-сдържано, Жоки, и ти не се пали.
Изображение

Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Berserker написа:Ами тогава ще се създаде тема Обсъждане на баннати потребители, където всеки ще може да попита защо е баннат някого. Друг е въпросът за нуждата от такава тема - решението за банване не се взема еднолично, а се обсъжда с останалите модове и админи, а много потребители могат да защитават други потребители въпреки нарушаването на правилата.
Съгласен съм, че можем и да минем без такава тема, както и без защитаването на застращени потребители може да се мине. Но друг е въпроса, че обсъждането на бановете се прави тайно, а не пред всички и не се огласяват мотиви, решения и т.н.... Инак аз лично, нямам желание да разпитвам за всеки 1 баннат, просто би било по-прегледно да си има черен списък и да му си се радваме... :mrgreen:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Berserker написа: Жоки, и ти не се пали.
:angryfire: :angry4: :blob6: :blob6: :blob6: :blob6:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Kristo написа: Но друг е въпроса, че обсъждането на бановете се прави тайно, а не пред всички и не се огласяват мотиви, решения и т.н.... Инак аз лично, нямам желание да разпитвам за всеки 1 баннат, просто би било по-прегледно да си има черен списък и да му си се радваме... :mrgreen:
Кажи ми форум, в който модераторите да се консултират с потребителите относно банове и имаш един айрян от мене.
Пример: Форум на zrock - темите се трият, заключват и пр. без никакви обяснения.
Пример: Форум на data.bg - доколкото имам спомени от там е същото.
Форум на СУ: без коментар
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Какво ще кажете за тема "Кой е любимият ви баннат юзър?" :lol:
Ibiza DJ
Заключено