Скандинавистика
Модератор: Don Horhe
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: Скандинавистика
Не,оти сме от село и сме много прости. 
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ми не,да си го направим една тема;лошо няма.Като има проблем,да пише един донос на администратора и готово.
А последните няколко поста (от тоя на пич насам) пък са яко излишни.
едит:Няколко дни ще събирам по форума и скайп мнения на кой кога му е удобно за среща.После в темата ще пусна някаква примерни дата,час,място.
А последните няколко поста (от тоя на пич насам) пък са яко излишни.
едит:Няколко дни ще събирам по форума и скайп мнения на кой кога му е удобно за среща.После в темата ще пусна някаква примерни дата,час,място.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аз лично съм си тук, но лошото е, че не знам кога и за колко време ще ходя на почивка някъде...
За среща предлагам стълбите пред главния вход на Ректората, защото всички знаят къде е. А после къде ще ходим - ще се разберем. Борисовата градина е приятно местенце за целта, но може да измислим и нещо друго. Час - предполагам, че на всички ще им е удобно да не е много късно.
За среща предлагам стълбите пред главния вход на Ректората, защото всички знаят къде е. А после къде ще ходим - ще се разберем. Борисовата градина е приятно местенце за целта, но може да измислим и нещо друго. Час - предполагам, че на всички ще им е удобно да не е много късно.
-
aleksandros
- В началото бе словото
За скандинависти
к у п у в а м р е ч н и к а на NORSTEDTS /2004/Norstedts svenska ordbok - 72 000 ord och fraser/ за 100 лева/ e-mail -aleksandros1969@yahoo.gr
к у п у в а м р е ч н и к а на NORSTEDTS /2004/Norstedts svenska ordbok - 72 000 ord och fraser/ за 100 лева/ e-mail -aleksandros1969@yahoo.gr
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Значи:
Съобщение от пресцентъра на МВР
Срещата ще се проведе на 30.08.2008.Час - 17:30.Място - пред Ректората.На който не му е удобно,да казва навреме.
ед:И да не се скатавате,ей!
Съобщение от пресцентъра на МВР
Срещата ще се проведе на 30.08.2008.Час - 17:30.Място - пред Ректората.На който не му е удобно,да казва навреме.
ед:И да не се скатавате,ей!
- Heilagr
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: четвърти
Tам съм!!!

Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
- bugaboo
- От дъжд на вятър
хихи, да видим дали ще успея да си домъкна старите кокали от Бургас до тогава.
ще направя всичко възможно
ще направя всичко възможно
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
И аз ще направя всичко възможно... да съм в града на 30-ти 
- светулка
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Честито на всички новоприети!
Аз съм 4 курс скандинавистика, вече почти завършила. Пожелавам ви все така да се радвате, че сте приети това.
Ще се радвам да съм ви полезна с нещо, ако имате нужда от някаква информация.
I can't go back to yesterday - because I was a different person then.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Ми аз поне имам въпроси 
За какво става дума в езикозннието и ЛТЗ-то?
Разкажи за латинския нещо.И за к'вото има там още в първи курс.Ама ние ще сме с норвежки,нали знаеш.
В четвърти курс ли се избира м/у фински и исландски и до каква степен може да го научим?
А фарьорски има ли къде да се учи?
И..квото се сетиш още.Виж Търговеца на кристал как поучава младите в темата за журналистите;голям кеф ми прави.
За какво става дума в езикозннието и ЛТЗ-то?
Разкажи за латинския нещо.И за к'вото има там още в първи курс.Ама ние ще сме с норвежки,нали знаеш.
В четвърти курс ли се избира м/у фински и исландски и до каква степен може да го научим?
А фарьорски има ли къде да се учи?
И..квото се сетиш още.Виж Търговеца на кристал как поучава младите в темата за журналистите;голям кеф ми прави.
- светулка
- В началото бе словото
- Курс: завършил
Разбрах, че ще сте с норвежки.
В 1 курс най-важното е да се концентрирате върху езика, да ходите редовно на лекции, защото много трудно се наваксва, ако изпуснете. Аз норвежки не съм учила, така че не мога да кажа много по въпроса.
Останалите предмети също са важни, но на повечето ти въпроси по-добре някой по-млад колега да отговори, защото нещата много се промениха откакто аз бях първи курс. В езикознанието и ЛТЗ-то става въпрос за много много неща, конспектът по първото беше огромен и мноого подробен, ние бяхме при един много добър професор, но той почина.
Като цяло е интересно, ЛТЗ-то също. Латински почти не учихме и изпитът беше много лесен, но отново не знам дали преподавателката е същата и т.н. Очаквам някой, който сега ще е 2 или 3 курс, да пише с по-актуална информация. 
Исландски се учи задължително в 3 курс, по-скоро увод в исландския език. Не искам да те разочаровам, преподавателят е готин и колоритен, но не очаквай много от този курс. Фински мисля, че може да си избереш да учиш, когато искаш, при нас го имаше като възможност още 1 семестър на 1 курс. Той не е в задължителната програма, но всяка година има курсове за начинаещи или напреднали. От нашия курс доста хора се записаха, но в крайна сметка само 2 продължиха да ходят.
Един съвет от мен: записвайте се на спецкурсове за кредити, защото аз трябваше в 4 курс да наваксвам, тъй като в 1 и 2 си спестих спецкурсовете.
И първо научете норвежки преди да си избирате още езици (нямам предвид задължителния втори).
А може ли да ми кажете какви са минималните балове за скандинавистика тази година?
Останалите предмети също са важни, но на повечето ти въпроси по-добре някой по-млад колега да отговори, защото нещата много се промениха откакто аз бях първи курс. В езикознанието и ЛТЗ-то става въпрос за много много неща, конспектът по първото беше огромен и мноого подробен, ние бяхме при един много добър професор, но той почина.
Исландски се учи задължително в 3 курс, по-скоро увод в исландския език. Не искам да те разочаровам, преподавателят е готин и колоритен, но не очаквай много от този курс. Фински мисля, че може да си избереш да учиш, когато искаш, при нас го имаше като възможност още 1 семестър на 1 курс. Той не е в задължителната програма, но всяка година има курсове за начинаещи или напреднали. От нашия курс доста хора се записаха, но в крайна сметка само 2 продължиха да ходят.
Един съвет от мен: записвайте се на спецкурсове за кредити, защото аз трябваше в 4 курс да наваксвам, тъй като в 1 и 2 си спестих спецкурсовете.
А може ли да ми кажете какви са минималните балове за скандинавистика тази година?
I can't go back to yesterday - because I was a different person then.
- Heilagr
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: четвърти
Мерси за информацията
Минималният тази година е 27.93 за момчета, за момичета - не знам 
Niagarafossen, London og Paris -