казусът Антоанета

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Joker
Легендарен флуудър

Re: "Размисли и страсти" - гласуването

Мнение от Joker »

Кристо, приятелю,
навлезе в лепкавата тиня... Как си представяш да ти отговорят конкретно? Видя, че нарочно пуснах два цитата, в които личи противоречие, но отговор нямаше...
След малко ще изтрят всичко под претекст за флуд.... Но в раздел Мнения?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Boromir написа: Хайде да има малко уважение, ние не сме администрацията на Буш, нито немски колаборационисти, ние сме потребители и хора като всеки един нормален човек и потребител в тоя форум. "Тях"... "техен" човек... Ти от кои си тогава, чий човек си? :?: :?: :roll: :?
Знаем, че не сте, но защо тогава някои се държат като, че са? Не искам да и изпращам Лс, че ми се трие пост, защото модът бил фен на нам си кой отбор... :roll:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз съм човек на Мира, Светлето89 и понякога на Бавария...

Не сериозно, мненията ни с Джокер не са за тази тема, плс преместете ги...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Joker написа:Видя, че нарочно пуснах два цитата, в които личи противоречие, но отговор нямаше...
Все си мисля, че ти отговорих, ама може и да съм сънувала, знам ли... :roll:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Joker
Легендарен флуудър

казусът Антоанета

Мнение от Joker »

Май ни трябва някакъв отговор....
Плазмодий написа:На какво основание ще я баннеш,питам без идея да се заям,просто искам да разбера :bounce:
...То щото видиш ли ти въобще не се държиш арогантно и поучително и наистина е така с прости приказки кат за мене,да ми обясните кое правило е нарушила въпросната потребителка,че да си отнесе бан?
camel написа:И аз това щях да питам.
Kristo написа:http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095
Сериозно, ако Антоанета е банната, трябва да е по някое от тези точки. Хайде дружно да се напънем и да... измислим по кое точно... :albino:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: казусът Антоанета

Мнение от Kristo »

Аз като казах в скрития раздел в една тема на Иринчито за "западането" на форума, че "всички сте комплексари", никой не потвърди, никой не отрече... поне един де беше казал - "ти кво размахваш пръст" ама на...
:mrgreen:

Друг въпрос - ако Антоанета е банната без логическа причина, това значи ли, че правилата не важат вече и всички можем да се страхуваме от саморазправи? И ако отговора е Да, това значили, че трябва да продължаваме да спазваме правилата...?

Принципно не съм против модераторския екип, и не искам да го променят по никакъв начин, защото досега не съм го хващал в гафове, а напротив - доста често в добро отношение, когато такова не е трябвало да има... Но понякога ме изненадат с решенията си.

Надявам се следващия пост не е на Джокера, който потвърждава думите ми, а на някой, който да излезе и каже как стоят нещата (нищо лично Джокер, просто само ние си бъбрим тука и бистрим форумната политика)...

Викам на следващата модераторска среща да пратим някого вместо да пиива да запознае екипа с правилата... или нещо такова, не се засягайте...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Такам,баннахте Антоанета,защото е имала два регистрации от едно ай пи,при които очевидно се наблюдава приемственост,а не баннахте Азис,Десислава,Китаеца и тоя оня,след като беше ясно,че тези акаунти принадлежат на активно пишещи потребители !?!

И защо я баннахте точно когато щеше да спечели класацията,а не по-рано?

Ако двата акаунта са причина за банването й,то това е абсолютно алогично и въобще не може да се съотнесе към правилата на форума.Да знам,че и "модераторите са хора,и те ядат и пият и прочие",знам че и те се дразнят на тоз онзи,но и знам че са модератори,за да се държат максимално обективно и да въдворяват известен ред на база обективни правила.
Накратко,както многократно отправих въпрос:
Кое от правилата на форума наруши Антоанета?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Плазмодий написа: Накратко,както многократно отправих въпрос:
Кое от правилата на форума наруши Антоанета?
Може ли аз да ти отговоря на въпроса: Правилото: "Не бъди враг на мод, не дразни мод, не бъди по-умен от мод - защото ще те банне за закуска"

Сериозно - мисля, че преди отправих апел това с бановете, да бъде общо достояние - като се банва някой да се съобщава как е решено, гласуването си е тайна, но резултата може да се сподели, причините... елементарни неща, които се правя с copy/paste от модераторския раздел със съответния "наказателен пост" от темата за банването на някого. Вместо да си се закачат по темите в този раздел, да вземат да ти обяснят за Антоанета? Несериозно е, някакси, дори си помислих, че никой не чете този раздел и не го модерира, че чак си се молим за отговори, като братчетата на Гаврош...

И не съм убеден, че е имало някакво нарушаване на правилата от нейна страна. Има и един друг такъв казус - Кика-Кристина и Циндил-Пиндил: двамата са помолили да бъдат баннати от форума, тук идва въпроса възможно ли е всеки да избира бан-а си и дали трябва да го получи? И може ли аз да изпрося бан за няколко души дето ме дразнят? Ей така, в стила на Циндил-а... :roll:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Циндил-Пиндил е поискал бан само за себе си. Причини за бана на Антоанета има и още тази вечер ще бъдат публикувани, макар и неофициално.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Антоанета беше, а за мен си и остава, един апотеоз на простотията, глупостта и ограничеността(било то това, изкуствено създаден от нея образ, макар да се съмнявам някой да може толкова изкусно да се прави на толкова глупав :shock: )....

Идеята на Р & С май е да гласуваме, за когото желаем, а не да агитираме останалите :) И ми е интересно в какво щеше да се превърне темата на Антоанета, ако тя беше стигнала до отговаряне
Нека бъдем честни - във форума е имало, има и ще има доста по-красноречиви примери за простотия, ограниченост, глупост, изкуствени или естествени образи и т.н. Думите ти са лишени от смисъл в тази връзка - ако банваха всеки отговарящ на това описание, форума щеше да си е само 1 тема - Мила и Лорд си пишат за книги и тва е...

Инак за "Размисли и страсти" имаше агитации за кого да се гласува и преди Антоанета, имаше сметки как да се гласува, имаше схеми... виж седмици по-рано, ест. няма как да знаем за всички тайни договорки и преговори кой за кого да гласува. Пък и в правилата на темата не се казва, дали имаш право да кажеш на другарчето да гласува за някого, или че е забранено. Струва ми се че си изсмукваш причини за бан от пръстите, по-лесно е да редактирата правилата със * (= важи за когото си поиска автора...)
Ако не бяхте баннали Антоанета (оказва се според Кристо, че по оповестените от Димо правила нямате такъв повод!), щяхме да видим отговорите и тогава да не си задаваме риторични въпроси, на които не чакаме отговор.
Една тема с Антоанета щеше да е много по-интересна отколкото последните 10-15 теми взети заедно, да ми се обижда никой, но редовните форумци си знаят всичко и си се питат неща, които те си разбират само, а останалите питат обикновенни неща... Аз лично не бих гласувал за нея, но няма да откажа да я видя в тази рубрика..
Всъщност има много причини, точно според правилата, а търпението, с което беше издържана Антоанета толкова време...няма да го коментирам.Само ще ти дам пример - Антоанета забрани на Крематори и няколко други членове на екипа да я модерират.Нека ти го перефразирам - отиваш ти при шефа ти и му казваш : "Пич, не ми давай акъл и не ми казвай какво да правя, ясен ли съм?!".
1. Крематори не е вчерашна, веднага да се върже, а просто може да игнорира такова мнение с усмивка и да се повеселите в мод. раздел за сметка на Антоанета. Да не говорим дали някой може да и' заповядва да прави нещо си.
2. Сравнението с ШЕФ е неуместно, остави Антоанета - АЗ не искам да имам шеф! Не знам как е при другите, но идеята "ШЕФ-а" ми се струва странна - тва е форум, ммс. Какво значи шеф? Модераторите и администраторите не са шефове, а служители, които се грижат за форума и т.н. Ти ако искаш да си шеф, регистрирай си фирма...
Фактът, че дори след тази изцепка тя не получи директно бан е свидетелство колко стоически беше издържана...
Факт е само, че никой не прие "тази изцепка" като хумор, а насериозно. Или ако го кажа аз или който и да е друг е шегичка, а ако го каже Антоанета - "тя сериозно го мисли, да я изгорим на кладата"
Колкото до бана на Антоанета - също има безброй причини, но ще оставя на по-старшите ако решат(предполагам, че ще го направят) да ги оповести ;) Всякакви предположения, че банът е плод на "своеволие" са грешни ;)
Сериозно ли? Тя не е нарушила правилата, гледано е на нея с особено мнение. Всички модератори са гледали на нея с лошо око. Била е нарочена едва ли не за обществен враг номер 1 на форума (а аз си мислех, че аз съм черната овца, боже, колко хляб имам да ям...) - е банната ей така за кеф. Не е своеволие - да реша да си издухам носа с лявата ръка, вместо с дясната - това е своеволие, това което сте направили с Антоанета е саморазправа, ползвайки дадени права.
лично аз като потребител държа да разбера,какви са обективните причини за бана на Антоанета.
По последни данни: в момента ги мислят, бъди търпелив! :roll:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Горе-долу и аз си мисля такива неща....
А защо някой си мисли, че е имало гласуване? Повече от 10 мода няма как да са се консултирали, а формално са поне двойно повече.... :mrgreen:
Сега си играете на ВКС: издават присъда и после с месеци се чудят какви са им били мотивите.... :wink:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Joker написа:Горе-долу и аз си мисля такива неща....
А защо някой си мисли, че е имало гласуване? Повече от 10 мода няма как да са се консултирали, а формално са поне двойно повече.... :mrgreen:
Сега си играете на ВКС: издават присъда и после с месеци се чудят какви са им били мотивите.... :wink:
Жоки, обсъждане имаше, включително питаха и мен, макар че напоследък не чета много, и затова се въздържах от мнение. Модовете са се консултирали, а колкото до причините - ще пиша на кака наистина да направим тема за баннатите потребители, и ще съобщаваме при бан на някой проблемен потребител(ботовете няма да се коментират).
Изображение

Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Joker написа:Горе-долу и аз си мисля такива неща....
Подозирам, че каквито и да им мотивите мога да оборя всичко (стига да не кажат Геноцид, че тва ми е слаба страна :mrgreen: )... в смисъл мога да оборя тва за айпито, тва за флуда, спама, "гафа с модерирането", това че тези хора я смятат за тъпа, и каквото там си измислят... Забележи, че някой от тези причини за бан ги няма както в правилата, така и по другите форуми...

Не знам, може би винаги излизам адвокат на "беззащитните и онеправданите", но в случая вярвам, че моята теза е правилната, и че е извършена неправда. Съответно ми се струва, че не съм единствения, който мисли така, аз дори държа час по-скоро черното петно върху модераторския екип да бъде изтрито. Проблема е, че не съм го сложил аз, а те самите... като екип или като индивидуалности. Не е честно, целия екип да е под прицел, заради някой решил да се прави на шериф "за благото на форума". 8)

Не знам дали е имало гласуване, но съм оптимист и вярвам, че е имало.
Дали са ползвали правилата като справка?
Дали са се консултирали с нея, не защото тя не иска да я модерират, а за някаква защита?
Дали са действали коректно?
Дали не са вкарали личната си неприязън или са действали коректно според случая, както с другите баннати? И обяснението за "Размисли и страсти"?
И какви ги говореше Роджър, за това, че тя го дразнела щото е тъпа?
И т.н. все въпроси, на които аз не искам отговор за себе си, искам те да си го отговорят пред тях си....
:roll:

Вече ме сърбят ръчичките да видя мотивите и да ги разнищя... И съответно да им дам причина още 2-3 часа да си се съвещават за нови - но какво пък, лято е, ваканция, нощта е пред тях...

Призовам и към "присъдата" да има и линк и цитат от нарушените правила, доказателства за тяхното нарушаване и някой да гарантира, че никой не е действал според личната си негативна нагласа, а е бил честен и справедлив. И това предполагам ще приключи темата...

Това е което исках да кажа, нека Прокурора прочете обвиненията... :lol:
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения

Мнение от rogertaylor »

Кристо, не мислиш ли, че "лекинко" прекаляваш?Ще ме бият колегите през пръстите, ама както казах и в обсъжданията - да ви дадем един кавал и да ви играем хоро по мелодията, не щете ли?Първо "защо е банната Антоанета", после цитати, нам-кво-си, нам-що-си. Накрая може би ще поискате да има и разрешение от потребителите, за да се банне някои. Много, ама адски либерална администрация има в този форум, а не го оценявате и грам според мен. На 90% от другите места щяхте още при първите претенции да сте отсвирени. Извинявам се, но е точно така. Хумор, не хумор - понякога смешката не е за дадена тема. :roll: :roll: :roll:
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

rogertaylor написа:Кристо, не мислиш ли, че "лекинко" прекаляваш?Ще ме бият колегите през пръстите, ама както казах и в обсъжданията - да ви дадем един кавал и да ви играем хоро по мелодията, не щете ли?Първо "защо е банната Антоанета", после цитати, нам-кво-си, нам-що-си. Накрая може би ще поискате да има и разрешение от потребителите, за да се банне някои. Много, ама адски либерална администрация има в този форум, а не го оценявате и грам според мен. На 90% от другите места щяхте още при първите претенции да сте отсвирени. Извинявам се, но е точно така. Хумор, не хумор - понякога смешката не е за дадена тема. :roll: :roll: :roll:
Виж, Роджър, ако бяха баннали мен, щях да си затрая и да не се впечетлявам. Нямаше да правя проблеми. Но аз си знам правилата на форума, спазвам си ги. Знам какви са критерии на модератори, как се държат към потребителите и до каква степен позволяват отклонения от тези правила и доколко са толерантни.В тази връзка знам и какви са реалните приложения и действия на тези правила. ОК- това е либералност и добро отношение. Но никой не иска потребителите да дават мелодията, а ти да играеш. Принципно не трябва и да е обратното. Както и това за банването - не е моя работа, да казвам кой и защо да бъде баннат. Разчитам, че хората, които трябва да правят това, го правят както трябва - без да се влияят от приятелства, ползвайки правилата и работейки без никакви нагласи. В този случай имам доста причини да вярвам, че не е така.

Извинявам се на всички, за тези си постове, но мога да ви изброя 20 души дето флудят и спамят повече от Антоанета. Мога да ви изброя и толкова с два и повече акаунта. Мога да ви изброя 20 души по-безгранично тъпи от нея. Както и 20 души, които дразнят администрацията на форума, повече от нея, и преди още тя да се появи. Да не говорим, че тези критерии или повечето от тях не се критерии за банване. И тя е била оценена на базата на лична неприязън, а не на реалното съотношение на нещата у форума. Защото по причините, които досега бяха чути за бан, могат да окапят около 95% от форума, вкл. и ти Роджи.

Извинявам се че лекинко "прекалявам". Искрено се надявам да ме обориш ти или някой друг, за да почувствам, че все пак справедливост има.
Заключено

Обратно към “Мнения”