Екологичен клуб "Матер-Еко"

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Екологичен клуб "Матер-Еко"

Мнение от pora_e_priqtel »

Здравейте, как сте днес? :)

Надявам се, че сте в настроение за една благородна инициатива, инициаторите на която са си поставили за цел да изчистят София от битовите отпадъци. Мда - че няма да я изчистим съвсем - няма, но ако успеем да влеем малка доза гражданско съзнание и битова култура в главата на твърдоглавия българин, това би било една значителна победа.

Всъщност това е и основният акцент в дейността на клуб "Матер-Еко" - да накараме хората сами да почувстват вътрешна необходимост от чистота и малко по-приличен вид на столицата.

Инициативата е подкрепена от нашите приятели от Студентски съвет и ще стартира идната седмица. Всеки от вас, който проявява интерес към нея, може да ми изпрати лично съобщение, да пише в темата или да изпрати писмо на e-mail: matter_eko@yahoo.com .
Аватар
Nyssa
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Nyssa »

аз съм ЗА :) ам when,where и тн?
[url=http://bgkoleda.bg/] Българската Коледа !
Да подарим надежда на дете в беда !
[/url]
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Itilon »

Nyssa написа:аз съм ЗА :) ам when,where и тн?
Мисля, че вече ти изпратих мейл, нали? :lol:
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Itilon »

Nyssa написа:аз съм ЗА :) ам when,where и тн?
Ето че най-сетне мога да кажа и няколко думи за непосредствената дейност на клуб "Матер Еко". Първата му инициатива е почистване на Студентски град на 20 ноември (неделя) от 11 часа нататък. Сборен пункт е фонтанът през блок 42Б. Знам, че това едва ли е най-приятния начин за прекарване на времето, но все пак ако имате възможност заповядайте. Поканени са всички и се надяваме, че в крайна сметка ще постигнем нещо хубаво.
Последно промяна от Itilon на 15 Ное 2005, 01:14, променено общо 1 път.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Приятното идва след почистването - я си представете района около вашия блок чистичък - не е зле, нали?
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Да...

От нас зависи!

НОВИЯТ САЙТ НА ЕКОЛОГИЧЕН КЛУБ "МАТЕР-ЕКО", ВСЕ ОЩЕ В ПРОЦЕС НА ДОРАБОТКА, Е http://mater-eko.tk/

Може да ви извади изважда черен екран, който няма отношение към въпроса, тогава влезте в посочения на първия ред линк :D
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Днес (опа, вече мина полунощ - значи вчера) се състоя първото почистване на "Матер-Еко". Почистихме междублокови пространства покрай 40, 41, 42, 50 и 53бл. Беше ми изключително приятно да видя как въпреки зверския студ, в неделната утрин се бяха събрали двадесетина ентусиазирани и твърдо решени да изринат част от Авгиевите обори студенти. Вярно е, че снегът беше покрил много боклуци, но в незатрупаните пространства определено имаше какво да се събере. Имаше страшно много! Между другото до диагоналната пътечка, която води от Баба Яга до 53 и 52 бл., някъде при 50-ти има едно дръвче, което явно по неписано споразумение се ползва като миниатюрно сметище. Около това дръвче събрахме към 20 торбички с боклук - специално пакетирани от студентите, които явно са искали да облекчат задачата ни. Много интересно решение ми се струва да си хвърляш торбата с боклука до дръвчето по средата на пътеката, при положение, че и на двата й края има контейнери!

Хубавото е, че можем да се поздравим за добре свършената работа и за ентусиазма, с който подходи всеки един от нас към мероприятието. Предизвикахме доста повдигнати вежди, учудени и сконфузени физиономии, предизвикахме интерес и определено накарахме доста хора, които ни видяха, да се замислят върху собствената им роля в това, което се случва в техния град, в техния кватрал. Доказателство за това бяха няколкото ентусиасти, които се включиха в почистването след като ни видяха и си поговориха с нас. Климатичните условия бяха ужасни, но въпреки това имаше хора, които бяха достатъчно мотивирани и свършиха чудесна работата.

Признавам, че времето ни обърка плановете, но въпреки това смятам, че се справихме добре. Следващото почистване ще бъде при по-добри климатични условия и съответно се очакват повече хора.

А колкото до това дали такова прекарване е приятно или не - на мен специално, въпреки студа ми беше кеф. Като добавим към това чая с ром в почивката и домашната ракия след почистването мисля, че си се получи доста приятно :D
Itilon
В началото бе словото
Обратна връзка:

Екологичен клуб "Матер Еко" втори път!

Мнение от Itilon »

Тази неделя, ако времето позволява (а то май така ще се окаже), ще се проведе и втората инициатива на клуб "Матер Еко". Отново става въпрос за почистване, като този път мястото е Докторската градина и най-близките околности, а времето 11:30 часа. Ако някой иска да допринесе за делото, да се чувства поканен. Поздрави!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Втора част

Мнение от peterdi »

И така, след като времето ни позволи, успяхме да свършим доста добра работа, и то без премръзнали физиономии :D В моите очи досега Докторската градина беше доста по-чиста, но така или иначе събрахме всичко, което можеше да се събере. Това най-вероятно ни беше последното почистване за тази година. Оттук нататък продължаваме дейността си под формата на дискусии и семинари, на които се надявам да присъстват всички, които се интересуват от темата за чистотата.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Клубът подготвя следните нови инициативи:

В четвъртък от 18 часа организираме дискусия на тема "За хартишките и хората... и какво от това?".

Някои със сигурност ще кажат - и какво от това? Но бих казал, че темите, по които ще говорим, са доста наболели... който има интерес да присъства, може да дойде в стая 252 в Северното крило на Ректората.

В неделя организираме ново почистване. Район - парк Владимир Заимов (до бул. Янко Сакъзов). Срещата е в 12 часа в двора на 1 АЕГ, а за тези, които не знаят как се стига - на Докторската градина, от 11:30.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Давайте, с вас сме... духом :)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

ВАЖНО!

Предстои създаването на нова университетска екологична организация, обединяваща силите и потенциала на Матер еко и Сливи за смет. Акцентът на нашата дейност ще бъде преместен в сфера, в която сме по-силни и ще постигнем по-големи успехи. Очаквайте новото име на студентската гражданска позиция.

Наближава краят на апатията и отчаянието. Скоро НИЕ ще определяме обстановката, в която живеем.

Бъди ГРАЖДАНИН или бъди РОБ!
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

и аз съм с вас
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

За теб ще има почетна покана :)
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

а , няма за какво, за такива неща съм насреща :)
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”