Как се готвите за изпита по английски език ?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
maxmouse
В началото бе словото

Как се готвите за изпита по английски език ?

Мнение от maxmouse »

Искам да попитам как е най-добре да си разпределя времето за учене,защото наистина не остава време за всичко. Най-важното е да зная точно върху какво да се подготвям- питам хората,които са кандидатствали с английски какво точно са правили за да се подготвят. На този етап от подготовката ми аз се готвя по SUATEFL Five real tests и ходя на уроци по на английски където тренирам диктовки.Някои които са се готвили по друг начин да споделят ???
Аватар
ivy
В началото бе словото

Мнение от ivy »

Аз ходих на 20-седмичен курс във ФУАА(Фондация университетска англицистика и американистика) и честно да ти кажа бях доста доволна. Те също работят по SUATEFL Five real tests но отделно дават и други материали. Готиното е, че преподават хора от СУ от Английска филология и можеш да придобиеш наитина реална представа за самия изпит. Отделно си пишеш есета и ги даваш за проверка, което пък значи, че можеш да се ориентираш горе-долу как си с есетата.
За подготовката...ами трябва да си решиш с какво точно ще кандидатстваш и съответно да си разпределиш времето според това кое знаеш по-добре и за кое ти трябва повече време. Специално за английския мисля, че книжките с примерни тестове и писането на диктовки и есета са най-добрият вариант.
Успех! :wink:
Dominator
В началото бе словото

Re: Как се готвите за изпита по английски език ?

Мнение от Dominator »

maxmouse написа:Искам да попитам как е най-добре да си разпределя времето за учене,защото наистина не остава време за всичко. Най-важното е да зная точно върху какво да се подготвям- питам хората,които са кандидатствали с английски какво точно са правили за да се подготвят. На този етап от подготовката ми аз се готвя по SUATEFL Five real tests и ходя на уроци по на английски където тренирам диктовки.Някои които са се готвили по друг начин да споделят ???
Еми няма друг начин. Диктовката и есето трябва много добре да ги подготвиш. Особено есето - че тия гадове (дано да не го четат това :wink: ) изискват едва ли не нито една дума да не се повтаря. И затва трябва да пишеш МНОГО есета, които да ти ги проверява някой който е наясно с нещата. Аз лично си мислех че диктовката и есето ше ми изкарат изпита, а на теста квото стане. Да ама се оказа че точно на тях имах най-много грешки и ако не беше теста щях да си изкарам 2. Та затова нито един от компонентите не трябва да се подценява
А иначе при теста нещата също са доста... кофти. Може преди това да решиш 100 теста, но имайки предвид ИЗКЛЮЧИТЕЛНО малкото време което ти дават на изпита - 10 минути за мене е нечовешко (а и притеснението си казва думата) може да стане фал
Аватар
maxmouse
В началото бе словото

Мнение от maxmouse »

Мдам, правилно, но аз не съм от София ....... затова няма да мога да се запиша на този 20 седмичен курс за жалост. А за диктовките и есетата ми е ясно,че трябва много да се пише, за да има напредък.Освен 5 Real tests има ли нещо друго, което сте ползвали? Искам да питам Ivy колко изкара на изпита като си се готвила и си доволна,ако е възможно ? И по колко време горе-долу на ден си прекарвала да учиш за изпита по английски,защото на мен повечето време минава за историята.
Аватар
ivy
В началото бе словото

Мнение от ivy »

maxmouse, точно за хора не от София има курсове през априлската ваканция, които на практика са абсолютно същите само дето вместо всяка събота са всеки ден :wink: Относно книжките-по принцип има по-стари издания пак с примерни тестове на Летера...към 7 книжки са но не знам дали още ги издават..
Аз на изпита за жалост не можах да отида, но на пробните изпити, които правихме изкарвах над 5...
Виж вече за колко време на ден е сложен въпрос... :lol: имаше дни, в които нищо не съм похващала, имаше и такива, в които си прекарвах по няколко часа с речника и книжките.. :wink:
Аватар
maxmouse
В началото бе словото

Мнение от maxmouse »

Благодаря за отговора.
Високи цели, високи постижения !
Аватар
maxmouse
В началото бе словото

Мнение от maxmouse »

ivy написа:maxmouse, точно за хора не от София има курсове през априлската ваканция, които на практика са абсолютно същите само дето вместо всяка събота са всеки ден :wink: Относно книжките-по принцип има по-стари издания пак с примерни тестове на Летера...към 7 книжки са но не знам дали още ги издават..
Аз на изпита за жалост не можах да отида, но на пробните изпити, които правихме изкарвах над 5...
Виж вече за колко време на ден е сложен въпрос... :lol: имаше дни, в които нищо не съм похващала, имаше и такива, в които си прекарвах по няколко часа с речника и книжките.. :wink:
Много полезна информация. А може ли да ми кажеш цена и дата а най-добре и някои телефон да знам за какво точно става на въпрос.Мерси предварително Ivy
Високи цели, високи постижения !
Аватар
Vanadis
В началото бе словото

Мнение от Vanadis »

ivy написа:Аз ходих на 20-седмичен курс във ФУАА(Фондация университетска англицистика и американистика) и честно да ти кажа бях доста доволна. Те също работят по SUATEFL Five real tests но отделно дават и други материали. Готиното е, че преподават хора от СУ от Английска филология и можеш да придобиеш наитина реална представа за самия изпит. Отделно си пишеш есета и ги даваш за проверка, което пък значи, че можеш да се ориентираш горе-долу как си с есетата.
Колко струва този курс :?:
Последно промяна от Vanadis на 31 Окт 2005, 10:19, променено общо 1 път.
Ilman verta, kyynelii, ei arpee jää
Ajat nuo karmeet sodan nää
Kumarrun edessä tän sankarin
haudan...huudoin voittajin...
Аватар
Nyssa
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Nyssa »

ако не се лъжа,беше 550лв
и отделно си плащаш за книжките и една папка с упражнения...май 24лв
[url=http://bgkoleda.bg/] Българската Коледа !
Да подарим надежда на дете в беда !
[/url]
Аватар
Vanadis
В началото бе словото

Мнение от Vanadis »

Nyssa, Благодаря :)
Ilman verta, kyynelii, ei arpee jää
Ajat nuo karmeet sodan nää
Kumarrun edessä tän sankarin
haudan...huudoin voittajin...
Аватар
ivy
В началото бе словото

Мнение от ivy »

За точните дати ме сварваш неподготвена малко... :oops: но на сайта на СУ си ги обявяват мисля с точните телефони и т.н.. :)
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Аз ходих на пет-дневния подготвителен курс. Другият беше непосилно скъп за мен. Подготви ме много добре. Пет дни, всеки от тях представлява бойна подготовка за изпита - все едно си на самия изпит ;). Разбираш доста тънкости за теста, reading comprehension-a, есето...
Отделно след това си правех примерните тестове, вадех си думите и изразите от тях... Също си преглеждах English Usage (Cobuild's - ползвах го за пръв път, след като ни накараха да си го купим в подготвителния клас, но чак след като го използвах, ми стана ясно колко е добре, че го имам).
Също си четях комикси, от които си вадех всичко непознато ;). Точно тогава имах няколко серии, написани с доста висок стил :)
Сега като се замисля, май не съм се подготвял изобщо за диктовката и есето. Но на тях нямах почти никакви грешки :twisted: . Зависи си от човека (и от конкретната ситуация).
Аватар
SINDEL`
В началото бе словото

Мнение от SINDEL` »

Здравейте на всички и от мен :) Нека и аз да споделя моите вълнения :)Насочила съм се с канд. с Английски и аз,само че без друг предмет,та ми е в ума Скандинавистика,но ще мине време,ще видим :) Аз ходя на курсове,където сме групичка от 4 души-правим всеки път диктовка от СУ или УНСС съответно,това за мен е изключитено важно-трябва да се тренира човек да пиша,отделно от това някакви си там упражнения,разкази ,пълен преговор на всякви граматики и тем подобни,както и решаване на книжките на СУ :) Аз също не съм от София,морско девойче съм аз-от Бургас съм,та мисля да се метна за 5-дневните курсове...чудя се обаче дали да отида само през едната ваканция-засега съм замислила зимната да е във ФУАА,ако има със сигурност,а пролетната-в СУ,просто мисля,че е изключително полезно за канд.-студент на някой си университет да ходи на тяхните хора,защото каквото и да е-мисля,4е това оказва ОГРОМНА роля,най-малкото ти предат някви доценци,асистенти или какви са си там по предмета ,с който ще канд. :) А вкъщи ина4е се занимавам с есете,но не пиша много често засега-едно на седмица,превод4ета на текстове,гледам да прочитам някоя и друга страни4ка от книжка на Инглиш и така...но все още не се чувствам напълно концентрирана в/у Английския и въобще в/у всичко...надявам се в скоро време да съм готова на 100 % :) Успех на всички и горе главата :)
Life is Life:)Enjoy It And Smile Every Day:)))It Is Easier:))))))
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”