Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Английска филология 3 - за зайци и пораснали :)

Мнение от Cecilia Lisbon »

:lol:
не
имам колеги, които си ОБОЖАВАТ специалността...
...не знам, пожелавам ви да сте сред този малък процент щастливци, на които им вървят/допадат лингвистичните шитни, с които ни зариват :)

и така ми е дошла музата да пиша -- искахте съвети! -- на ви.
тъй
първи курс е забавно
първия семестър учите увод в общото езикознание (Багашева е най-големия пич, който ще срещнете през следването си!) -- то е МНОГО полезно и може и да ви е интересно; литературознание (много четене, много досадно, ама си е изживяване); латински (тук не знам какво да кажа, щото смениха даскалката, но нашата беше бонбон), английски (практически, фонетика, граматика) -- един момък от форума сериозно го беше наплюл това и с право, мега тъпо е, карат ви да преписвате някакви речници и да ги цитирате в час, омг, абе сами ще се уверите)... тъй, май нищо не пропуснах
втория семестър има едно чудо, наречено Общество и Култура на Великобритания (соцааааа), и повярвайте, на деня на изпита ще ви се стори, че ада на земята е дошъл :) г-жа преподавателката някак държи да скъса 50% от хората по неясни за нас, простосмъртните, критерии... също така държи да не "пусне" въпросните скъсани по 3-4-5 пъти... добрата новина е, че тя не е единствената, която води предмета, така че гуд лък и дано сте при другите :)
ъм... изпита по практически на края на годината също е гадничък...
и толкова се сещам за сега, повече инфо като ви почне годината :lol:
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Стига сте стряскали младите.
Аз не съм отличник,но не казвам,че най-трудната филология(френска филология)е трудна,а какво да кажем баш за зубърките.В общи линии във филологията много важен момент се явява да имаш колеги "приятели".Да не говорим,ако си в студентски град.Например-имате домашни някви,преводи и тн...сядате групово и си ги правите.На изпит пак е много важно "случайно" да се окажеш до някой "приятел".Я ще си подскажете,я ще препишете.За книги от библиотеката-по същия начин.Отивате и обирате необходимите книги,а другите колеги кучета ги яли,важно е вие или ваш колега "приятел" да се докопа първи до тях.Ако имате споменатите условия,ще си качите успеха поне с една единица.
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

забравих да спомена литературата -- втори семестър и нататък
не е трудно, но е обемно, така че почвайте от сега:

Charles Dickens -- Great Expectations
T. Hardy -- Tess of the D'Urbervilles
Joseph Conrad -- Heart of Darkness
G.Elliot -- Middlemarch ФИЛМА!!!!!!!!!!!!!!!!
John Fowles -- The French Lieutenant’s Woman (също има нелош филм)

толкова се сещам, има и още, но са по-кратички и може да си ги четете през семестъра
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

О, да, момента с имането на 5 книги в библиотеката за 50 човека (айде от 2 курс нагоре - 20 човека), ми е любим.
Надявам се АФ да не сте толкова зле с материалите. :?
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

MERCES_LETIFER написа:забравих да спомена литературата -- втори семестър и нататък
не е трудно, но е обемно, така че почвайте от сега:

Charles Dickens -- Great Expectations
T. Hardy -- Tess of the D'Urbervilles
Joseph Conrad -- Heart of Darkness
G.Elliot -- Middlemarch ФИЛМА!!!!!!!!!!!!!!!!
John Fowles -- The French Lieutenant’s Woman (също има нелош филм)

толкова се сещам, има и още, но са по-кратички и може да си ги четете през семестъра
Да връчиха ми един списък вчера при записването, от който 6 книги трябва да се прочетат защото ше бъдат 'discussed in the seminars', а останалите 10 са препоръчителни 'as well' :( като го видях този списък ми падна усмивката, не стига че зубрих цяло лято за този изпит(а падна бая яко зубрене за 5.89) та си виках поне малко до началото на учебната година да се отдам на мързелуване,ама...явно няма да се получи точно така. Anyway, и аз се надявам да бъда от хората, които си обичат специалността; все пак учиш я 4 години и по-добрия вариант е поне да я харесваш, че да не ти е пълен ад отвсякъде :lol:
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

хммм, дупе да ни е яко значи.

ама middlemarch я няма в списъка? не, че една повече или по-малко прави разлика...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

ам, да, занятията, касаещи Middlemarch, се изразяваха в гледане на сцени от въпросния филм и дискусии около сюжетната линия, всичко в рамките на семинар-два
обаче ви я написах, защото
ЩЕ НАПРАВИТЕ АМА АДСКИ ДОБРО ВПЕЧАТЛЕНИЕ :!:
ако поназнайвате повече...
а филма се намира трудно :?
а романа е 2-3 сантиметрова тухла
Аватар
FreaKy
От дъжд на вятър

Мнение от FreaKy »

Дам и на мен като ми дадоха вчера тоя списък с книги се стреснах,ама кво да се прави.Никой не е казал,че ще ни е лесно :bounce:
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

FreaKy написа:Дам и на мен като ми дадоха вчера тоя списък с книги се стреснах,ама кво да се прави.Никой не е казал,че ще ни е лесно :bounce:
Сетих се за една песен на Колдплей, в която се пее "nobody said it was easy but no one said it would be so hard"... ама те си предупреждават хората :bounce: Но ако е лесно, няма да е интересно =)

Претърсих всички торент-сайтове, за които се сетих, за Middlemarch, но филмът никъде го няма, намират се само аудио книги :? Ще се чете явно, какво да се прави...
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

Мнение от TheGreat7 »

Изобщо недейте да се тревожите, досега не е имало смъртни случаи, а и няма да има занапред :wink: Always look on the bright side 8) Вярно, ако започна да изреждам негативните и позитивните неща около специалността... първите ще са доооста повече, но пък за сметка на това е забавно :lol: И не си задавайте въпроса "струва ли си", просто защото отговорът ще ви гложди дълги години, so don't even bother :wink:
Смея да твърдя, че "печените" преподаватели са мнозинство, така че споко.
Държа да подчертая, че говоря от позицията на човек, учил 2 години АФ. За трети курс чувам само "забавни" работи и е възможно мнението ми да е малко по-различно другото лято :lol: Ако някой има конкретни въпроси, ще се радвам да помогна с каквото мога и когато мога. Успех :!:
The harder you fall, the higher you bounce...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

а не не!!!
чак да се чете, нее
ок, има я в Resource Center-a
това е едно много полезно място на 5тия етаж, където ще прекарвате доста време :D
просто си вземете касетата и си я изгледайте (може и на място) предварително, за да сте подготвени като дойде време да я коментирате
missparker
Пишете, о, братя

Мнение от missparker »

TheGreat7 написа:Изобщо недейте да се тревожите, досега не е имало смъртни случаи, а и няма да има занапред :wink: Always look on the bright side 8) Вярно, ако започна да изреждам негативните и позитивните неща около специалността... първите ще са доооста повече, но пък за сметка на това е забавно :lol: И не си задавайте въпроса "струва ли си", просто защото отговорът ще ви гложди дълги години, so don't even bother :wink:
Смея да твърдя, че "печените" преподаватели са мнозинство, така че споко.
Държа да подчертая, че говоря от позицията на човек, учил 2 години АФ. За трети курс чувам само "забавни" работи и е възможно мнението ми да е малко по-различно другото лято :lol: Ако някой има конкретни въпроси, ще се радвам да помогна с каквото мога и когато мога. Успех :!:
Прав си за въпроса 'струва ли си', много пъти се е коментирало във форума за реализацията с филология- според мен това е индивидуално за всеки - кой какъвто му е късметът :lol: Обаче едва вчера се записах и вече над десетина души ме попитаха 'ама ти за даскалица ли?', малко ме хваща яд, че все с това я свързват специалността, но аз си я харесвам, въпреки че няма да се записвам педагогическите дисциплини.
Аватар
TheGreat7
Танцуващия с клавиатури

Мнение от TheGreat7 »

Да, и ти си права за късмета :wink: Но общо взето ако си способен, никога няма да останеш на улицата (поне вярвам, че е така).
The harder you fall, the higher you bounce...
Аватар
FreaKy
От дъжд на вятър

Мнение от FreaKy »

Охх и мен тоя въпрос за даскалицата са ми го задавали мн хора и супер мн се дразня...тия хора толко ли са ограничени не мога да си обясня :scratch:
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

На мен даже ми предложиха, като завърша, да се върна да учителствам в тукашното МГ :lol:
Заключено

Обратно към “ФКНФ”