Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Математика и Информатика си е точно във ФМИ, най-старата от сега съществуващите!
Специалността на Университета
п.п. Жеко, явно имаш някакъв проблем и не знам къде се корени. Не си мисли, че по-голямата част е в образованието ти преди ФМИ. И аз бях с някакво жалко, но сега съм хе хеее...
търси причините през време на следването си. И аз пия, ама знам кога
кои са най-старите специалности във ФМИ
//тъп въпрос, но справочника ми не е в мен
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
Най стара е защото е педагогическа и се води към педагогическия по направление, нищо че се намира и изучава във ФМИ. Иначе не мисля че ще падна под ПМ, вече като колега се чуствам, за справка има снимка от личната ми информация няколко станици назад, ама не помня в коя тема, май точно в тази Ти всъщност в каква специалност си?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Първо ФМИ е било Физико-математическо отделение към първото Висше учебно заведение в България.
До втората световна е имало специалности математика, физика, механика....
Златният век е от времето на Тагамлицки и Алипи Матеев. Ама тогава всички са учили математика три години и след това се е разделяла на специалности. И от 84-та се отделя Математика и информатика като отделна специалност с 4 годишен период на обучение. Педагогическа става точно като идва Демокрацията, считайте 90-та. По идея на доц. Николова, Елиза Стефанова, доц. Тонов и други видни деятели от нашта катедра. От 85-та или 86-та се появява Информатика.
През 92-ра Приложна.
През 2004 КН
През 2006 СИ и ИС
През 2007 Статистика
Така че не е нужно да обяснявам повече. Форматът на специалностите познат и днес е заложен през 84-та.
FMI написа:Най стара е защото е педагогическа и се води към педагогическия по направление, нищо че се намира и изучава във ФМИ. Иначе не мисля че ще падна под ПМ, вече като колега се чуствам, за справка има снимка от личната ми информация няколко станици назад, ама не помня в коя тема, май точно в тази Ти всъщност в каква специалност си?
Това, че е направление "Педагогика на обучението по..." не означава, че е към Факултета по педагодика. Там има само три специалности (Педагогика, Социални дейности и Неформално образование). За справка: http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... index.html .
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Мда, бетон добре разказа историята ) Ако не се лъжа някъде в сайта на ФМИ я имаше, но не ми се рови сега.
Бетон..стараем се доколкото можем с някои колеги, но така и не мога да ги науча всичките теми както трябва за устните А да знаеш тенис корта пред фми какъв е..в смисъл дали може да го ползваме безплатно, или е частен. И дали има вероятност да махнат онази барака до бариерата и да направят някое прилично място за хапване, а не тези умрели сандвичи ?
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Педагогиката и Психологията ни бяха с преподаватели от Педагогическия.
Иначе "педагогика на обучението по" има в доста факултети. А педагогическа правоспособност имат възможност да получат много специалности. Много е добре в средното да се изучават езици като скандинавските, арабски, хинди... Сега влизат с приемен изпит по западен език. Ами не е същото.
Аз ще оправя нещата.
п.п. за бараките можем да водим дискусия до сутринта. Аз щях да ги оправя, но разни кретени, да си го кажем с точност, ми провалиха плановете. Не ме интересуват вече барачките. Бал съм им майката. Аз ще правя всичко за народа, а в същото време некви келемета ще се опитват да ме ебават. Я да си ги вкарват в майката, казвам.
ее жалко. Че добро място за хапване осве Чергите (тва на 50м надолу по улицата пред бариерата) и една скара, предлагат кебапчета, кюфтета и такива работи, зад Елемаг се пада, другаде не се сещам. Или стола на УАСГ ако има повечко свободно време. В Химическия има някакъв стол..някой да се е престрашил да влезе там ?
За всякакви въпроси край специалност информатика:
FMI написа:Най стара е защото е педагогическа и се води към педагогическия по направление, нищо че се намира и изучава във ФМИ. Иначе не мисля че ще падна под ПМ, вече като колега се чуствам, за справка има снимка от личната ми информация няколко станици назад, ама не помня в коя тема, май точно в тази Ти всъщност в каква специалност си?
Това, че е направление "Педагогика на обучението по..." не означава, че е към Факултета по педагодика. Там има само три специалности (Педагогика, Социални дейности и Неформално образование). За справка: http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... index.html .
А защо тогава се плаща като за останалите педагогически http://uni-sofia.bg/students+bg/taxi08-09.pdf Явно е нещо междинна работа ми се струва Дори мен си ми е супер далавера, ако се налага да се прехвърлям, защо да не давам първата година по 133.5 вместо по 307 Но все пак ще прежаля 173.5 и ще я пропусна ако ме приемат нея на второ
Всъщност това не може да стане, защото тя ми е последно желание от ФМИ, а не е с най нисък бал. Смятам че не е с най нисък бал само и единствено поради невежеството на голяма част от кандидатстващите
Аз от първи до седми като учих в 107мо, всеки ден ядохме сандвичи от едно барче, което беше точно до бариерата, бяха невероятни
П.П. днес не се загледах, но май го нямаше
Бeтон написа:Педагогиката и Психологията ни бяха с преподаватели от Педагогическия.
Иначе "педагогика на обучението по" има в доста факултети. А педагогическа правоспособност имат възможност да получат много специалности. Много е добре в средното да се изучават езици като скандинавските, арабски, хинди... Сега влизат с приемен изпит по западен език. Ами не е същото.
Аз ще оправя нещата.
п.п. за бараките можем да водим дискусия до сутринта. Аз щях да ги оправя, но разни кретени, да си го кажем с точност, ми провалиха плановете. Не ме интересуват вече барачките. Бал съм им майката. Аз ще правя всичко за народа, а в същото време некви келемета ще се опитват да ме ебават. Я да си ги вкарват в майката, казвам.
Имаш едно рамо от мен за тая работа, ама я сподели кой кретен реши да махнат онова заведение вътре. Вярно чак стол не можеше да стане, но си беше добро! И на спирката пред химическия имаше една много добра закусвалня, а сега е плод-зеленчук или там какво беше. Бе затриха добрата храна...
Надигнете глас, да оправя барачките и да изсмуча парите, които така или иначе големи суми отиват по непредназначение.
Иначе ако народа не го интересува нещо и мен не ме интересува.
Сегашните гащници няма да направят нищо. Една витринка на библиотечката с книгите в столовата (СКК, днес беше наречен от куан чи столова ) не са сложили!!! А се говореше преди 7 месеца за това и не струва повече от 100 лв. Не е въпроса до парите!!! Трябва някой да си дигне задника и да свърши работата!!! Какви хапвания чакате