СУ и ПУ - разлики и прилики
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: СУ и ПУ - разлики и прилики
Ще кажа на Суей да ви пише. Тя се прехвърли от ПУ в СУ, именно английска филология.
- gusto_maina
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Гледам, че сме се събрали най-вече майнички тук, та и аз ще попиша
Естествено, че има разлики между СУ и ПУ и много от нас знаят и историята за високите огради на ПУ и кучетата...
Но пред мен изобщо не е стояла дилемата между ПУ и СУ просто, защото в ПУ специалностите, за които кандидатствах (Европеистика и МО) просто не съществуват. Доста приятели в ПУ имам и те самите виждат разликата между двата ВУЗ-a и им става ясно, че възможността за реализация след завършване на СУ все пак е по-голяма от другата, въпреки всички останали обстоятелства 
Естествено, че има разлики между СУ и ПУ и много от нас знаят и историята за високите огради на ПУ и кучетата...
СУ си е СУ
- VaLeNTinKa
- В началото бе словото
На мен ми се струва, че дори Великотърновският университет се нарежда след СУ, а не ПУ...
Повечето от сенките в този живот са причинени от това, че сме застанали пред своите собствени слънчеви лъчи...
http://www.myspace.com/valentinka90
http://www.myspace.com/valentinka90
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз съм учила в ПУ една година (същата специалност, която уча сега в СУ).
Всеки петък трябваше да имаме двоен час фонетика при преподавател идващ от Софийски университет.
За цял семестър, въпросният се появи веднъж. Останалите часове не сме карали. Разлика не се усети.
Много мога да говоря за разликите (прилики не намирам, лично аз), но в момента ме мързи - може би друг път...
Всеки петък трябваше да имаме двоен час фонетика при преподавател идващ от Софийски университет.
За цял семестър, въпросният се появи веднъж. Останалите часове не сме карали. Разлика не се усети.
Много мога да говоря за разликите (прилики не намирам, лично аз), но в момента ме мързи - може би друг път...
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
The one who turns the knife inside of me
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Swаy, ще се радвам да напишеш за разликите и историята с кучетата. Иначе за пловдивските университети - Някой от вас може и да се изсмеят на университети като У по хранителни технологии и Аграрния У, но това са единствените в България които подготвят кадри в хранително-вкусовата промишленост и аграрното стопанство. Поради това те са уникални и не може да се прави сравнения между тях и другите. Колкото до филиала на ТУ-София в Пловдив - немалък брой от завършилите намират работа в завода на "Либхер" - голяма международна фирма, като мениджъри и техници.
- LFirestorm
- В началото бе словото
Хаах - как се сменя мнението след една година. За първото изречение не давам мнение тъй като нямам лични впечатления, но по това, което се чува за ПУ хич не е хубаво.Crematory написа:Като пловдивчанка бих се изсмяла яко на идеята да уча в ПУ, гледайки приятелките ми, които останаха там.
Като учила в СУ, се смея на всички, които искат да учат в СУ, вместо да пробват в чужбина.
АКо държите да останете в БГ, СУ е по-добрият вариант.
За другото абсолютно съгласен. Но говоря за ФМИ. Мнение за другите факултети не мога да дам.
Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Моето мнение е това от 4 години...за себе си ли говориш за една година?
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Бай Коста, ВИХВП наистина е единствен по рода си и подготвя много добри кадри. Не е популярен, защото специалностите са...хм...нестандартни,...но иначе е адски престижен, опре ли въпросът до винарство и подобни
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Абсолютно. Моя съученичка е много доволна, че я приеха специалност "Технология на виното, пивото, безалкохолните и високоалкохолните напитки"

- cruel^nymph
- В началото бе словото
ей много се прекарах точно там трябваше да уча още първата година щяха да ме направят професорХаджи Коста написа:Абсолютно. Моя съученичка е много доволна, че я приеха специалност "Технология на виното, пивото, безалкохолните и високоалкохолните напитки"![]()
aut vincere, aut mori
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Професор по пиянство? 
- cruel^nymph
- В началото бе словото
Боже колко престижно звучи,чак се размечтах.... 
aut vincere, aut mori