Тема за всички, които ще кандидатстват в СУ и имат въпроси

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
strange_affection
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Тема за всички, които ще кандидатстват в СУ и имат въпроси

Мнение от strange_affection »

consult, благодаря за отговора! Поздрави 8)
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

Моят въпрос е следният - къде трябва да се идентифицират работите по литература :?: Дано този въпрос да не е задаван, но ако е, моля, насочете ме към темата! В справочника също проверих, но няма точно тази информация. Благодаря предварително!
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

mmmda написа:
(2) След обявяване на резултатите от всички конкурсни изпити в тридневен срок (от 4 до 6 август включително) кандидатите могат да идентифицират писмените си работи.
1. Идентифицирането се извършва лично от кандидат-студента срещу представяне на картончето с входящия номер и личната карта. Кандидат-студентите могат да идентифицират писмените си работи само веднъж.
2. Достъп до залите за идентифициране на писмените работи имат само членовете на техническата комисия, оценителите, даващи разяснения и кандидат-студентът, писал работата.
3. Не се разрешава идентифициране и не се дават разяснения по писмените работи на трети лица.
Някой дали знае кога и къде може да стане това ?
Кога? - от 4 до 6 август - те са си го написали.
Къде? - в ректората/централната сграда на СУ/ - там вече си има информация коя стая е точно :) Аз имам спомен за някъде на 2-рия етаж, но сигурно сега стаите ще са други. Принципно ще има разлепени информационни листове или поне при портиерите или някъде ще има кой да питате. Ако се обадите и на телефоните за информация в СУ ще ви кажат и от там.
Носете си лична карта и картончето с входящия номер :)

candice това се отнася и за теб ;)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Имам следния въпрос. Мога ли изчакам вторите класирания както в СУ, така и в УНСС, да видя къде ще се класирам на второ, и тогава да се запиша. Ако "да", какви документи трябва да подавам и къде?
Изображение Изображение
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Bilbo написа:Имам следния въпрос. Мога ли изчакам вторите класирания както в СУ, така и в УНСС, да видя къде ще се класирам на второ, и тогава да се запиша. Ако "да", какви документи трябва да подавам и къде?
Мисля,че не може да участваш във второ класиране едновремено на 2 места,щото се иска диплома.
бал 24 - срам несрам - толкоз
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Bilbo написа:Имам следния въпрос. Мога ли изчакам вторите класирания както в СУ, така и в УНСС, да видя къде ще се класирам на второ, и тогава да се запиша. Ако "да", какви документи трябва да подавам и къде?
Ако си приет на първо класиране само в един от университетите не мисля, че има проблем :) Да, за да продължиш на второ класиране, ако си приет на първо, трябва да оставиш дипломата. Обаче ако не си приет на първо класиране, автоматично преминаваш на второ.

Така че ако на едното място си приет на първо класиране, а на другото не - спокойно можеш да изчакаш до второ. :) Би трябвало дипломата да можеш да си я изтеглиш когато пожелаеш от второто заведение, но все пак можеш да питаш в администрацията дали това е възможно, в случай че едното второ класиране излиза по-рано и записването свърши по-рано преди другото второ класиране, където си оставил дипломата :lol: :lol: :lol:

Абе не знам разбра ли ме. :) В крайна сметка можеш, но зависи от обстоятелствата.
Иначе ако си приет някъде на първо класиране, отиваш във въпросния факултет, където си приет, и там оставяш диплома и молба да продължиш участие в класиранията. :)
Изображение
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Поне в Търново са съвестни и не искат диплома при подаване на молба за участие в следващо класиране.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
candice
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от candice »

Pisobella написа:
mmmda написа:
(2) След обявяване на резултатите от всички конкурсни изпити в тридневен срок (от 4 до 6 август включително) кандидатите могат да идентифицират писмените си работи.
1. Идентифицирането се извършва лично от кандидат-студента срещу представяне на картончето с входящия номер и личната карта. Кандидат-студентите могат да идентифицират писмените си работи само веднъж.
2. Достъп до залите за идентифициране на писмените работи имат само членовете на техническата комисия, оценителите, даващи разяснения и кандидат-студентът, писал работата.
3. Не се разрешава идентифициране и не се дават разяснения по писмените работи на трети лица.
Някой дали знае кога и къде може да стане това ?
Кога? - от 4 до 6 август - те са си го написали.
Къде? - в ректората/централната сграда на СУ/ - там вече си има информация коя стая е точно :) Аз имам спомен за някъде на 2-рия етаж, но сигурно сега стаите ще са други. Принципно ще има разлепени информационни листове или поне при портиерите или някъде ще има кой да питате. Ако се обадите и на телефоните за информация в СУ ще ви кажат и от там.
Носете си лична карта и картончето с входящия номер :)

candice това се отнася и за теб ;)
Благодаря. Вече ми се изясни всичко! :wink:
Литературата е симфония от думи, мисли, чувства и поуки!
amazonkata
В началото бе словото

Мнение от amazonkata »

здравейте, бих искала да ви попитам колко време отнема да си взема обратно дипломата след второ класиране ? Мерси предварително и успех на всички утре :)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

amazonkata написа:здравейте, бих искала да ви попитам колко време отнема да си взема обратно дипломата след второ класиране ? Мерси предварително и успех на всички утре :)
Никва идея. Би трябвало просто да отидеш във факултета и да си я вземеш. Толкова. Но аз не съм минавала през тази процедура, така че не знам.
Изображение
shtipliiska
В началото бе словото

Мнение от shtipliiska »

Аз искам да попитам какви езици могат, да се изучават в СУ? Имаме ли право на избор? Спортът задължителен ли е? Между какви спортове можем да избираме? Също така ме интересува дали СУ има хор или нещо такова? Надявам се да не се заядете с мен за въпросите ми, и да се намери някой, който да ми разясни тези неща. Много ми е важно да ги знам.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Езици се изучават стига да се сформира група. Спортовете са различни и можеш да избираш. Само за шах има изискване да имаш някакво начално ниво. Спортът е задължителен за първи курс, но не съм сигурен дали е за всички факултети. За хор не съм чувал.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

shtipliiska написа:Аз искам да попитам какви езици могат, да се изучават в СУ? Имаме ли право на избор? Спортът задължителен ли е? Между какви спортове можем да избираме? Също така ме интересува дали СУ има хор или нещо такова? Надявам се да не се заядете с мен за въпросите ми, и да се намери някой, който да ми разясни тези неща. Много ми е важно да ги знам.
Езици - доста. Спортове - доста.Задължителни са за някои специалности, за други не. Хор - сигурно има :) Спокойно можеш да се разровиш из сайта на СУ и там да потърсиш това инфо, или из форума - използвай бутонът горе вдясно с надпис "Търсене" :) И там пишеш каквото те интересува и натискаш "Търси" - успех!!!
Изображение
Аватар
mantzikert
В началото бе словото

Мнение от mantzikert »

Кога излизаха баловете?
Изображение
THE WORLD IS MINE!!!
shtipliiska
В началото бе словото

Мнение от shtipliiska »

Pisobella написа:
shtipliiska написа:Аз искам да попитам какви езици могат, да се изучават в СУ? Имаме ли право на избор? Спортът задължителен ли е? Между какви спортове можем да избираме? Също така ме интересува дали СУ има хор или нещо такова? Надявам се да не се заядете с мен за въпросите ми, и да се намери някой, който да ми разясни тези неща. Много ми е важно да ги знам.
Езици - доста. Спортове - доста.Задължителни са за някои специалности, за други не. Хор - сигурно има :) Спокойно можеш да се разровиш из сайта на СУ и там да потърсиш това инфо, или из форума - използвай бутонът горе вдясно с надпис "Търсене" :) И там пишеш каквото те интересува и натискаш "Търси" - успех!!!
Проблемът, е че с този сайт съм много скарана, а от търсене ми излизат сумати страници. На мен ще ми трябват дни само за да прочета какво сте изписали. Затова питам тук. За езиците ме интересува, има ли италиански? А за спортовете, какви са?
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”