КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
_vVv_
В началото бе словото

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от _vVv_ »

Аз съм за баскетбола, просто обичам да играя баскет и се надявам да имам възможност
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

аз първи курс първи семестър бях записал баскетбол, при един възрастен човек бяхме. Събирахме се по 6-7-8 човека и си разцъквахме, а той си беше съдия само (е, все пак аз и няколко от колегите ходихме в четвъртък сутринта,тогава имахме дупка). Чудя се ако запиша трети курс дали да не запиша пак спорт - баскетбол. За фитнеса мсля че сам си вдигаш и накрая трябва да покриеш някакви нормативи, но ще те излъжа, трябва да питам някого, който е ходил. Но по принцип си е голяма навалица там, освен ако отиваш сутрин или по обяд. Залата за баскетбол е тази на Академик, или поне преди 2год. беше тя.

Иначе като спортове има какви ли не -плуване, аеробика, баскет, волей, фитнес, тенис, катерене, акробатичен рок'н'рол, танци (или се водеше спортни танци май), фехтовка ако не се лъжа. Мисля, че имаше и стрелба с лък дори!! Иначе има и още спортове - на 1ви като дойдете, вземете си книжките и мине първокурсническата програма (когато аз влязох един от преподавателите по УП изнесе уводна лекция за новоприетите от всички специалности, който искаше ходи, който иска не - показва ни стари дискети, перфоленти... а миналата година прожектираха някакво филмче с дафи дък, но беше нещо свързано с математиката, не го гледах). Та (пак се отплеснах) на 1-ви и след това ще видите из цялото ФМИ налепени списъци със спортовете и кой къде се провежда, съответно и записва.

Ако ме видите и ви интересува нещо - питайте, миналата година бая народ ми се изреди (Да ме пита, не за друго 8) :lol: ).

Едит: Познавам няколко човека, които ходеха на катерене в първи курс, единият от които и най-добрият ми приятел и доколкото знам катеренето не се провеждаше в ректората, а в Зона Б19 или някой квартал малко по на север.
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
caffeine
В началото бе словото

Мнение от caffeine »

Някакъв вид спортуване само в първи курс ли е предвиден? Защото като гледам програмата май така излиза... Но пък е включен в избираемите дисциплини, което пък ме кара да се чудя - има минимален брой избираеми дисциплини, нали? Т.е. ако искам да се занимавам с нещо за разтоварване от математиката (спорт имам предвид), не е нужно да го правя за сметка на други изборни дисциплини, нали така?
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

В първи курс Си/ИС и КН май имаха задължително спорт, вижте в програмата, а в информатика нямаш задължителен спорт. Относно изборните - всички изборни са разделени в различни категории - математика, информатика, хуманитарни, ядро на компютърните науки и т.н. При спец. Информатика е задлъжително освен да покриеш минимума от кредити от изборни дисциплини (50 и нещо беше май), да си минал 1 изборен от група Математика, 3 изборни от група Практикум и 8 от група Информатика (спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят). Това ти е като минимум - броя кредити и дисциплините от всяка група. Ти вече ако искаш може да изкараш 10 практикума, 5 математики и т.н. Имам колеги, които сега, след завършване на втори курс, им остава да изкарат по още една или две информатики и са покрили минимума, но те са наистина умни, състезатели, от СМГ, даже бяха асистенти по ПРАНКА (проектиране и анализ на компютърни алгоритми) - един от най-желаните курсове от всеки във ФМИ.
Изображение
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Е за баскетбол съм нисък, а вече и тежък :) 180/110 :) Но за волейболчето например, май ще ми стигне отскока, а и е близо до ФМИ. Долу в биологическия :) Може него да запиша.
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
BeckhamStZ
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeckhamStZ »

J`E`K`O написа:(спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят)
а това значи ли че имам ограничение на изборните дисциплини. примерно повече от еди си колко не мога да запиша?
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

А някой ще записва ли въобще компютърни дисциплини :scratch: ....
C'mon guys :roll:
Можеш и повече споко :roll: .
Аз съм си харесал 6-7 ама ще се препокрият и дано останат 5 (а дано..)
0x00000000
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

BeckhamStZ написа:
J`E`K`O написа:(спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят)
а това значи ли че имам ограничение на изборните дисциплини. примерно повече от еди си колко не мога да запиша?
Няма ограничение. Ако искаш всичките ги запиши. Трябва обаче да гледаш дали покриваш предварителните изисквания и дали не съвпадат с някой от задължителните курсове.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
BeckhamStZ
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от BeckhamStZ »

е спокоен съм :)
null-byte: аз мислех да записвам някакви компютърни дисциплини ама като за 1ви курс май множко ще ми дойде ще видим :)
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

shayne написа:
BeckhamStZ написа:
Няма ограничение. Ако искаш всичките ги запиши. Трябва обаче да гледаш дали покриваш предварителните изисквания и дали не съвпадат с някой от задължителните курсове.
Да, нямаш ограничение. А това за хуманитарните, че ти зачитат максимум 6 кредита...теб не ти пречи да запишеш и дисциплини от Хуманитарни и за 50 кредита, просто ще ти зачетат 6 от кредитите. А и да съвпада някой изборен с редовните предмети, ако прецеиш че по едното ще ти е лесно и няма нужда да ходиш..не ти пречи да отсъстваш, нали няма заверки :)

П.С. По-добре не записвайте компютърни дисциплини още първия семестър, дори да сте нещо лесно като СИ/ИС (то не че е толкова лесно да си щракате с пръсти де). По-добре изчакайте да мине първия семестър, да видите как стоят нещата, какво е натоварването и тогава втория скачайте на каквото ви сърце иска :)
Изображение
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Е разбира се че ще запишем, но нека първо да се ориентираме в обстановката :) Сега може едно да ни харесва, после може друго да ни щукне :) А за спорта поне е ясно кой какво го влече :)

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

@J`E`K`O, Бе то заверки няма, ама Магдалина например не се ли дръвчи като не и присъстваш на всички лекции?!

Всъщност, старите кучета, могат доста да ни олеснят, като ни дадът списък с всички които държат на присъствие и съответно те ебават ако не се отчетеш...
Последно промяна от FMI на 04 Авг 2008, 10:10, променено общо 1 път.

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Магда, ако се върне тази година, ще ви преподава чак втори семестър. Първи семестър Инфо са при Добрев по УП.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Kai написа:Магда, ако се върне тази година, ще ви преподава чак втори семестър. Първи семестър Инфо са при Добрев по УП.
О нея я няма :) Супер. Не че познавам всички преподаватели и не че ги помня, а още по малко пък те мен, но от тези които познавам, по точно при които съм влизал, само тя не ми харесва :)

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

FMI написа:
Kai написа:Магда, ако се върне тази година, ще ви преподава чак втори семестър. Първи семестър Инфо са при Добрев по УП.
О нея я няма :) Супер. Не че познавам всички преподаватели и не че ги помня, а още по малко пък те мен, но от тези които познавам, по точно при които съм влизал, само тя не ми харесва :)
Хахаха има време, ще се намерят още мноооого да не ти харесат xDD
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”