КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - математика
Аз съм за баскетбола, просто обичам да играя баскет и се надявам да имам възможност
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
аз първи курс първи семестър бях записал баскетбол, при един възрастен човек бяхме. Събирахме се по 6-7-8 човека и си разцъквахме, а той си беше съдия само (е, все пак аз и няколко от колегите ходихме в четвъртък сутринта,тогава имахме дупка). Чудя се ако запиша трети курс дали да не запиша пак спорт - баскетбол. За фитнеса мсля че сам си вдигаш и накрая трябва да покриеш някакви нормативи, но ще те излъжа, трябва да питам някого, който е ходил. Но по принцип си е голяма навалица там, освен ако отиваш сутрин или по обяд. Залата за баскетбол е тази на Академик, или поне преди 2год. беше тя.
Иначе като спортове има какви ли не -плуване, аеробика, баскет, волей, фитнес, тенис, катерене, акробатичен рок'н'рол, танци (или се водеше спортни танци май), фехтовка ако не се лъжа. Мисля, че имаше и стрелба с лък дори!! Иначе има и още спортове - на 1ви като дойдете, вземете си книжките и мине първокурсническата програма (когато аз влязох един от преподавателите по УП изнесе уводна лекция за новоприетите от всички специалности, който искаше ходи, който иска не - показва ни стари дискети, перфоленти... а миналата година прожектираха някакво филмче с дафи дък, но беше нещо свързано с математиката, не го гледах). Та (пак се отплеснах) на 1-ви и след това ще видите из цялото ФМИ налепени списъци със спортовете и кой къде се провежда, съответно и записва.
Ако ме видите и ви интересува нещо - питайте, миналата година бая народ ми се изреди (Да ме пита, не за друго
).
Едит: Познавам няколко човека, които ходеха на катерене в първи курс, единият от които и най-добрият ми приятел и доколкото знам катеренето не се провеждаше в ректората, а в Зона Б19 или някой квартал малко по на север.
Иначе като спортове има какви ли не -плуване, аеробика, баскет, волей, фитнес, тенис, катерене, акробатичен рок'н'рол, танци (или се водеше спортни танци май), фехтовка ако не се лъжа. Мисля, че имаше и стрелба с лък дори!! Иначе има и още спортове - на 1ви като дойдете, вземете си книжките и мине първокурсническата програма (когато аз влязох един от преподавателите по УП изнесе уводна лекция за новоприетите от всички специалности, който искаше ходи, който иска не - показва ни стари дискети, перфоленти... а миналата година прожектираха някакво филмче с дафи дък, но беше нещо свързано с математиката, не го гледах). Та (пак се отплеснах) на 1-ви и след това ще видите из цялото ФМИ налепени списъци със спортовете и кой къде се провежда, съответно и записва.
Ако ме видите и ви интересува нещо - питайте, миналата година бая народ ми се изреди (Да ме пита, не за друго
Едит: Познавам няколко човека, които ходеха на катерене в първи курс, единият от които и най-добрият ми приятел и доколкото знам катеренето не се провеждаше в ректората, а в Зона Б19 или някой квартал малко по на север.
Някакъв вид спортуване само в първи курс ли е предвиден? Защото като гледам програмата май така излиза... Но пък е включен в избираемите дисциплини, което пък ме кара да се чудя - има минимален брой избираеми дисциплини, нали? Т.е. ако искам да се занимавам с нещо за разтоварване от математиката (спорт имам предвид), не е нужно да го правя за сметка на други изборни дисциплини, нали така?
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
В първи курс Си/ИС и КН май имаха задължително спорт, вижте в програмата, а в информатика нямаш задължителен спорт. Относно изборните - всички изборни са разделени в различни категории - математика, информатика, хуманитарни, ядро на компютърните науки и т.н. При спец. Информатика е задлъжително освен да покриеш минимума от кредити от изборни дисциплини (50 и нещо беше май), да си минал 1 изборен от група Математика, 3 изборни от група Практикум и 8 от група Информатика (спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят). Това ти е като минимум - броя кредити и дисциплините от всяка група. Ти вече ако искаш може да изкараш 10 практикума, 5 математики и т.н. Имам колеги, които сега, след завършване на втори курс, им остава да изкарат по още една или две информатики и са покрили минимума, но те са наистина умни, състезатели, от СМГ, даже бяха асистенти по ПРАНКА (проектиране и анализ на компютърни алгоритми) - един от най-желаните курсове от всеки във ФМИ.
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Е за баскетбол съм нисък, а вече и тежък
180/110
Но за волейболчето например, май ще ми стигне отскока, а и е близо до ФМИ. Долу в биологическия
Може него да запиша.
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
-
BeckhamStZ
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
а това значи ли че имам ограничение на изборните дисциплини. примерно повече от еди си колко не мога да запиша?J`E`K`O написа:(спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят)
А някой ще записва ли въобще компютърни дисциплини
....
C'mon guys
Можеш и повече споко
.
Аз съм си харесал 6-7 ама ще се препокрият и дано останат 5 (а дано..)
C'mon guys
Можеш и повече споко
Аз съм си харесал 6-7 ама ще се препокрият и дано останат 5 (а дано..)
0x00000000
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Няма ограничение. Ако искаш всичките ги запиши. Трябва обаче да гледаш дали покриваш предварителните изисквания и дали не съвпадат с някой от задължителните курсове.BeckhamStZ написа:а това значи ли че имам ограничение на изборните дисциплини. примерно повече от еди си колко не мога да запиша?J`E`K`O написа:(спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят)
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
-
BeckhamStZ
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
е спокоен съм 
null-byte: аз мислех да записвам някакви компютърни дисциплини ама като за 1ви курс май множко ще ми дойде ще видим
null-byte: аз мислех да записвам някакви компютърни дисциплини ама като за 1ви курс май множко ще ми дойде ще видим
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Да, нямаш ограничение. А това за хуманитарните, че ти зачитат максимум 6 кредита...теб не ти пречи да запишеш и дисциплини от Хуманитарни и за 50 кредита, просто ще ти зачетат 6 от кредитите. А и да съвпада някой изборен с редовните предмети, ако прецеиш че по едното ще ти е лесно и няма нужда да ходиш..не ти пречи да отсъстваш, нали няма заверкиshayne написа:Няма ограничение. Ако искаш всичките ги запиши. Трябва обаче да гледаш дали покриваш предварителните изисквания и дали не съвпадат с някой от задължителните курсове.BeckhamStZ написа:а това значи ли че имам ограничение на изборните дисциплини. примерно повече от еди си колко не мога да запиша?J`E`K`O написа:(спорт е от група хуманитарни и от нея група може максимум 6 кредита да ти признаят)
П.С. По-добре не записвайте компютърни дисциплини още първия семестър, дори да сте нещо лесно като СИ/ИС (то не че е толкова лесно да си щракате с пръсти де). По-добре изчакайте да мине първия семестър, да видите как стоят нещата, какво е натоварването и тогава втория скачайте на каквото ви сърце иска
- FMI
- Плиний Стари
Е разбира се че ще запишем, но нека първо да се ориентираме в обстановката
Сега може едно да ни харесва, после може друго да ни щукне
А за спорта поне е ясно кой какво го влече 
- FMI
- Плиний Стари
@J`E`K`O, Бе то заверки няма, ама Магдалина например не се ли дръвчи като не и присъстваш на всички лекции?!
Всъщност, старите кучета, могат доста да ни олеснят, като ни дадът списък с всички които държат на присъствие и съответно те ебават ако не се отчетеш...
Всъщност, старите кучета, могат доста да ни олеснят, като ни дадът списък с всички които държат на присъствие и съответно те ебават ако не се отчетеш...
Последно промяна от FMI на 04 Авг 2008, 10:10, променено общо 1 път.
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Магда, ако се върне тази година, ще ви преподава чак втори семестър. Първи семестър Инфо са при Добрев по УП.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- FMI
- Плиний Стари
О нея я нямаKai написа:Магда, ако се върне тази година, ще ви преподава чак втори семестър. Първи семестър Инфо са при Добрев по УП.
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Хахаха има време, ще се намерят още мноооого да не ти харесат xDDFMI написа:О нея я нямаKai написа:Магда, ако се върне тази година, ще ви преподава чак втори семестър. Първи семестър Инфо са при Добрев по УП.Супер. Не че познавам всички преподаватели и не че ги помня, а още по малко пък те мен, но от тези които познавам, по точно при които съм влизал, само тя не ми харесва
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.