Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
И аз не искам.Търсех те в скайпе,затова...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Май всички сме изнервени до краен предел. Затова има такива сблъсъци. Аз спирам да пиша в тая тема. Поне докато излезе класирането. Успех на всички!
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Субективно е-да.svetleto89 написа:Ау, писна ми да чета в тоя форум. Само нерви си образуваме един на друг. Според мен е много субективно кой заслужава и кой-не. За мен журналистът трябва да има добра езикова култура, да пише интересно, да е креативна личност. За другите може да важат други критерии. Не мисля обаче, че само защото си наизустил някакви сухи факти или събития и разбираш прелестно политиката, си номер едно и кадърен за това занимание. Не защитавам сляпо Mermay, аз й казах, че действително има пропуски и притеснението й е изиграло лоша услуга, ама при условие че и без друго й е кофти, че една мечта й се изплъзва ей така, е жестоко да й даваме още нравствени уроци и да й казваме как не заслужавала и т.н. Всеки има моменти на възход и падение през различните етапи на живота си, може би не е имала късмет, може би е дала превес на вълнението си и това я е довело до провал, но станалото е факт. Най-тъпото е да човъркаме още в раната й и да изтъкваме това, че знаем повече от нея...А и какво значи, че знаем повече от нея?! Може да има по-голяма обща култура от нас, може да е чела повече книги? Кой решава кое е важното и кое-не?!
За фактологията мнението ти се препокрива напълно с моето.
Нравствени уроци?Не бе мила,всеки се опитва да й обясни,защо се е получило така,защото именно ТЯ попита как да се измъкне от тази ситуация.
Никой не човърка нищо,най-малко хора,които са били подложени на същия кошмар.
Никой не е казал,че знае повече от нея,тук всеки споделя как е протекъл неговия изпит и толкоз,така можем да стигнем до полезни изводи..това е всичко.
И аз спирам със затормозяващите писания,от сърце желая на всички късмет : )))
READ MY SCARS
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Ох, казах си, че няма да пиша, ама няма как да не ти отговоря, тъпо е така.
Ами виж сега...Не съм напълно съгласна, че можеш да избягаш интелигентно или интересно от даден въпрос. Когато те попитат нещо конкретно, си очакват и конкретен отговор. Понякога няма къде да бягаш. Особено ако човекът, който те изпитва, държи на точност в отговора. Е, ако ти се падне някоя позитивна и усмихната личност, много ясно, че може и да мине по-леко препитването. Винаги може да смените темата, да обменяте теми по даден въпрос и пр. Но не винаги минава тоя номер. Мен лично ме питаха точно и ясно и трябваше да кажа това, което те искаха да чуят. На моменти комуникацията между мен и въпросната жена беше толкова затруднена, че не разбирах какво по-точно очаква да кажа. Уж ми подсказваше, а само ме объркваше и разкъсваше мисълта. Как да избягам от това?
Иначе си права за притеснението й, че не биваше да му позволява да я провали, ама все пак е правила опит да отговоря адекватно и на някои въпроси е успявала. Можеше да пишат 3...А и колкото и да е свързана с хора специалността, не значи това, че всички, които влизат, трябва да са нахакани и едва ли не готови журналисти. И също така моментното и представяне пред комисията тогава не значи, че винаги ще е такава плаха. Човек се променя неузнаваемо, когато получи надежда и вярва в себе си. Как да е сигурна в себе си, как да има надежда и да полети, когато и режат крилете?! Ох, не знам, много са ми разпилени мислите вече, тая КСК ми дойде в повече.
Късмет на всички и да се похвалите с добри новини във вторник!
Ами виж сега...Не съм напълно съгласна, че можеш да избягаш интелигентно или интересно от даден въпрос. Когато те попитат нещо конкретно, си очакват и конкретен отговор. Понякога няма къде да бягаш. Особено ако човекът, който те изпитва, държи на точност в отговора. Е, ако ти се падне някоя позитивна и усмихната личност, много ясно, че може и да мине по-леко препитването. Винаги може да смените темата, да обменяте теми по даден въпрос и пр. Но не винаги минава тоя номер. Мен лично ме питаха точно и ясно и трябваше да кажа това, което те искаха да чуят. На моменти комуникацията между мен и въпросната жена беше толкова затруднена, че не разбирах какво по-точно очаква да кажа. Уж ми подсказваше, а само ме объркваше и разкъсваше мисълта. Как да избягам от това?
Иначе си права за притеснението й, че не биваше да му позволява да я провали, ама все пак е правила опит да отговоря адекватно и на някои въпроси е успявала. Можеше да пишат 3...А и колкото и да е свързана с хора специалността, не значи това, че всички, които влизат, трябва да са нахакани и едва ли не готови журналисти. И също така моментното и представяне пред комисията тогава не значи, че винаги ще е такава плаха. Човек се променя неузнаваемо, когато получи надежда и вярва в себе си. Как да е сигурна в себе си, как да има надежда и да полети, когато и режат крилете?! Ох, не знам, много са ми разпилени мислите вече, тая КСК ми дойде в повече.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
погледнато от този ъгъл съм съгласна с теб,ето затова не мисля,че устният изпит е адекватният метод за проверка на някакви способности,липсва равнопоставеност.В горните си писания визирах хипотетичната ситуация,при всеки е било различно-за съжалениеsvetleto89 написа:Ох, казах си, че няма да пиша, ама няма как да не ти отговоря, тъпо е така.![]()
READ MY SCARS
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Ами така е...До късмет си е донякъде. Зависи на каква комисия попаднеш, в какво настроение са хората и т.н. Е, да, знания също се искат и то много, но има и други фактори, които много влияят. Пък и малко хора на нашата възраст могат да се похвалят със завидни знания в областта на политическия ни живот, а още по-малко в този на другите страни. Както и да е. Да не задълбавам. Дадохме каквото можем от себе си, времето ще покаже дали ще берем плодовете на труда си...
Късмет

Късмет
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Аз предлагам да причакаме на някое тъмно и тясно място хората от 4-та комисия.Така няма да си решим проблемите,но поне ще ни олекне.Ние няма да сме във факултета,но и те няма да са-поради здравословни причини.

ДА!БРОЙ МЕ!
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Ами втора, втора?
:ogre: :thin: :whax: 
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
ХаХа,Светле,пусни им клипчето за ТАЙНАТА ...Нека мислим това,което искаме да се случи...Само с мислене става..Повярвайте!Вселената ще ни съдейства!Да се обединим!...........СРЕЩУ ТЯХ! 
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Mermay, не се базикай, ама мисленето наистина е много важно нещо! За заинтригувалите се ето филмът
:
http://zamunda.net/details.php?id=122230
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Филм ли? Поне аз не виждам.
- svetleto89
- Паисий
- Обратна връзка:
Виж пак в поста ми(преди този).
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
skipra
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
Хъм..направо вече след 30тата страница ми втръсва да чета..тук е нещо като пазар 
Както и да е, по темата - искам и аз да споделя.
Писмен - 5.50
Устен - 6.00
Бал - 28.82
И не съм сигурна ще стигне ли. Хора, не забравяйте, че тази година :
Първо - отпадна изпитът по български и на негово място се взима матурата
и
Второ - Приемат по 20 жени, а не като минали години - 45...
=> Балът средно е много по-висок, а и за едно място се борят много повече хора.
Нека късметът бъде с...мен
Както и да е, по темата - искам и аз да споделя.
Писмен - 5.50
Устен - 6.00
Бал - 28.82
И не съм сигурна ще стигне ли. Хора, не забравяйте, че тази година :
Първо - отпадна изпитът по български и на негово място се взима матурата
и
Второ - Приемат по 20 жени, а не като минали години - 45...
=> Балът средно е много по-висок, а и за едно място се борят много повече хора.
Нека късметът бъде с...мен
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Гледал съм го, сила еsvetleto89 написа:Mermay, не се базикай, ама мисленето наистина е много важно нещо! За заинтригувалите се ето филмът:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...