Университетът или Специалността?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Университетът или Специалността?
Е ако има някой който знае нещо по въпроса за преместването да пише..
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
хах, грубо ти игнорираха мнениетоkandidatstvasht написа:Шаная, ако си писала в кандидатстуденската бланка да ти се взима оценка от матурата по л-ра /и ако тя е добра, разбира се/, с нея влизаш директно в някоя от педагогиките. Оттам ти е най-оферта за по-следващо прехвърляне в право, защото доколкото знам лесно се изкарва 5.50...
пъй-пъй-пъй
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
И още по-грубо не ми дремеБавария написа:хах, грубо ти игнорираха мнениетоkandidatstvasht написа:Шаная, ако си писала в кандидатстуденската бланка да ти се взима оценка от матурата по л-ра /и ако тя е добра, разбира се/, с нея влизаш директно в някоя от педагогиките. Оттам ти е най-оферта за по-следващо прехвърляне в право, защото доколкото знам лесно се изкарва 5.50...
пъй-пъй-пъй
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Правото си е право навсякъде. СУ и УНСС са еднакво престижни университети - двата най-добри в България, макар да се пише, че УНСС вече е изпреварил СУ като първи ВУЗ в страната. Мисля че специалността е по-важна от университета.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ще го напиша само 1 път.
Право, СУ > all
Право, СУ > all
Don't look back, 'cause you know what you might see
Няма да говоря за другите специалности (въпреки че по-добре да не уча висше отколкото да ида в унсс), но специално за Правото съм 100% съгласен с Бавария. Най-малкото, защото има супер много факултети, които бълват юристи, а в крайна сметка СУ има най-големи традиции и възможности в тая специалност и е оправдано хората да предпочитат Правото тук. А това, че Икономическия искат да го направят университет са всичко си е техен проблем и смешно за мене.
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Като гледам обяви за работа в сферата обаче... все са "изискваме да сте завършили СУ", "завършилите СУ са с предимство" и т.н.Хаджи Коста написа:Правото си е право навсякъде. СУ и УНСС са еднакво престижни университети - двата най-добри в България, макар да се пише, че УНСС вече е изпреварил СУ като първи ВУЗ в страната. Мисля че специалността е по-важна от университета.
Come, my raven, it could be a lark.
Ха-ха! А преподавателите по право в УНСС да не са завършили там? 
- tifani
- В началото бе словото
Напълно подкрепям Clandestine !!! Виждала съм супер много обяви за прависти, в които сред изискванията пише: " Студенти и Завършили Право в СУ " Еми за мен това е най - красноречивият факт!!! Няма какво повече да се коментираClandestine написа:Като гледам обяви за работа в сферата обаче... все са "изискваме да сте завършили СУ", "завършилите СУ са с предимство" и т.н.Хаджи Коста написа:Правото си е право навсякъде. СУ и УНСС са еднакво престижни университети - двата най-добри в България, макар да се пише, че УНСС вече е изпреварил СУ като първи ВУЗ в страната. Мисля че специалността е по-важна от университета.
Вчера намерих правилника на СУ за премистванията и наистина от друг ВУЗ неможеш да се преместиш право.Колко жалко за мен!!!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ти какво искаш? Просто юридическо образование или да практикуваш като адвокат? Защото за да си практикуващ адвокат, трябва да завършиш СУ, не може УНСС.
Що се отнася до прехвърлянето - аз знам, че от специалност История най-лесно става прехвърлянето в Право. Дали това означава най-голям шанс или че най-лесно се изкарва висок успех - не знам.
<едит> Да де, естествено, че може и в УНСС. Но по мое мнение има причина хората да казват, че ако искаш право, е най-добре да го учиш в Софийския.
Що се отнася до прехвърлянето - аз знам, че от специалност История най-лесно става прехвърлянето в Право. Дали това означава най-голям шанс или че най-лесно се изкарва висок успех - не знам.
<едит> Да де, естествено, че може и в УНСС. Но по мое мнение има причина хората да казват, че ако искаш право, е най-добре да го учиш в Софийския.
Последно промяна от MidwinterSun на 04 Авг 2008, 10:51, променено общо 1 път.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Нима има общо между това къде си завършил и дали ще си практикуващ адвокат?
От тая година право може да се прехвърлиш само от МО.
Само от МО?