ЗАПИСВАНЕ
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: ЗАПИСВАНЕ
Ако ще се записваш в друг университет, извади си, за СУ не ти е нужно.Рошо написа:Чудя се дали да не си извадя медицинско за всеки случай. Много университети го искат.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Но не и СУ. И аз имах медицинско, защото кандидатствах за ФМИ, а в НБУ ми искаха бележка, че съм здрава - нали ще работим с компютри и т.н. Но като отидох във ФМИ направо ме изгледаха с недоразбиране защо пък мъкна медицински.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ta по този въпрос?Miss Piggy написа:Много уместен въпрос, който и мен ме притеснява достаSla-Mori написа:А за общежитията-ако с едно момиче ни приемат на едно и също класиране и искаме да се посочим една друга като желани съквартирантки в полето за общежитие, как става номерът с факултетните номера? Докато се записваме в различни факултети се дебнем коя ще се запише първа, за да си каже номера на другата ли? Така излиза, че ако примерно тя се запише първа, тя не може да ме посочи мен, защото още нямам факултетен номер, нали? Има ли някаква хитрина така, че да се посочим взаимно и има ли разлика дали и двете се искаме или само едната иска другатаТо реално погледнато не е възможно да се запишем по едно и също време като сме в различни факултети. Или наистина трябва да пада страшното чакалене...Хайде дано някой добър човечец минал през това каже
- Kai
- Форумозавър Рекс
За тия общежития, мисля, че като ходите да се записвате някъде из бланките има място да напишете имена на хора, с които искате да бъдете в стая. Ако всички се класирате ще ви сложат заедно, ако 2ма от 3ма, то само 2мата ще сте заедно и ще ви сложат друг 3ти. Естествено може да сте и по 2ма в стая. Но това там на място се прави, няма предварителни подготовки - най-много да вземете данните на хората, с които искате да сте заедно - име, адрес.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Аз не си спомням как изглеждаше молбата за кандидатстване за първокурсници, но...
Наистина не мисля, че непопълването на факултетния номер може да се окаже проблем, след като присъстват останалите данни (трите имена, ЕГН, държава... може би и факултет, и специалност, разбира се)
не знам, питайте и секретарката, която приема молбата, но се съмнявам да не ви я уважат заради някакви липсващи цифрички
Наистина не мисля, че непопълването на факултетния номер може да се окаже проблем, след като присъстват останалите данни (трите имена, ЕГН, държава... може би и факултет, и специалност, разбира се)
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Да де, това го знам, но се иска и факултетен номер, а едната от двете няма как да го напише, след като другата още не се е записала и остава само едната да попълни всички искани данни, другата-каквото може?Kai написа:За тия общежития, мисля, че като ходите да се записвате някъде из бланките има място да напишете имена на хора, с които искате да бъдете в стая. Ако всички се класирате ще ви сложат заедно, ако 2ма от 3ма, то само 2мата ще сте заедно и ще ви сложат друг 3ти. Естествено може да сте и по 2ма в стая. Но това там на място се прави, няма предварителни подготовки - най-много да вземете данните на хората, с които искате да сте заедно - име, адрес.
@MERCES_LETIFER, мерси, дано да стане и така.
- Рошо
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
От сканираната бланка излиза, че подалите молба за общежитие с намалена работоспособност 70+ процента не участват в класиране, тъй като получават място автоматично. Така ли е? А как стои въпросът със семестриалните такси за същата група хора? Ако ме тикнат в някоя дупка имам ли право на замяна? Някой ми беше казал, че има различни категории, при които само се покачва наемът. Вярно ли е това? Предпочитам да плащам повече за общежитие, но да живея в що-годе нормални условия. Хайде някой по-запознат да каже.
- Marla Singer
- В началото бе словото
абе деца мили вие май отговорихте ама аз съм малко бавна ... може ли пак да запитам дали милите хора които ще ме записват ще ги боли дали имам снимки 4 на 6 см или мога да си карам и с нормални снимки като за паспортите на простосмъртните
... а и мен ме вълнува какво става ако нямам номера на другарчето с което искам да съжителствам 
We are defenders of any poseur or professional pretender around.
- Kai
- Форумозавър Рекс
Ами като си бавна, бавничко си прочети темата.
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
И аз се чудих дали има някакво значение и се разрових из архивите на форума. Оказа се, че стандартните паспортни снимки 3.5/4.5 пасват перфектно, а тези, които си носят 4/6, трябва да режат.Marla Singer написа:абе деца мили вие май отговорихте ама аз съм малко бавна ... може ли пак да запитам дали милите хора които ще ме записват ще ги боли дали имам снимки 4 на 6 см или мога да си карам и с нормални снимки като за паспортите на простосмъртните... а и мен ме вълнува какво става ако нямам номера на другарчето с което искам да съжителствам
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
Ужас, ще хвърчат изрезки значи... пипкава история.
- Kai
- Форумозавър Рекс
Ами отнесете си малки снимки. Давайте. И гледайте как ще ви върнат, защото за в ДОСИЕТАТА ВИ ИЗИСКВАТ ГОЛЕМИ СНИМКИ!
Мисълта ми е, че изрезки ще хвърчат там, където се налага / за студентската книжка примерно /. Колкото до 
, I'd like to see them tryKai написа:И гледайте как ще ви върнат
- HecTaHgapTHa
- В началото бе словото
А защо просто не кажете като ви изкарват снимките да ви направят няколко в обичайния формат и няколко 4/6. Снимки никога не са излишни 
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that.