Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
svetleto89
Паисий
Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Мнение от svetleto89 »

Mermay, несигурна си била. Ама си казала някои неща. А и имаш висока оценка на есето, според мен не е трябвало да ти пишат 2. За еврокомисарите си е гаф наистина, ама си казала и някои други неща, които са верни.
Едно ми направи впечатление-те питаха за книга на П. Куелю, но доколкото аз знам, тя се казва "Вероника решава да умре", а не "Вероника ТРЯБВА да умре". С "трябва" ли те попитаха дали си я чела? Защото ако е така, може би са те тествали дали ще откриеш грешката в заглавието.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Не няма нужда, да даваш номера и тн. все пак това си е персонално инфо.
Просто аз мислех,че оценките не са излязли...съжалявам.
Много тъпо че така се е получило.
Нищо не губиш, ако отидеш с родителите си до София, но до колкото знам, това е окончателна оценка и неподлежи на обжалване. Но пък, ако отидете до Ректората и говорите с Проф. Илчев....може да имаш късмет.......Възможно е и грешка да е станала...
Не знам какво да ти кажа...мн гадно се е получило.
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

...и решава да е..нямам спомен как го е казала..добре.отказвам се.Не съм за журналист.Не ставам,но мислих,че поне издател..хех:>
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

felino написа:Чуй ме Mermay, не чакай класирането.Не ти трябват други със слаба оценка, отивай веднага в София.Предполагам, че имаш родители и не разбирам как може да са спокойни и да не желаят лично да получат информация.В понеделник трябва да осъмнете пред кабинета на Декана във ФЖМК и ако тя нищо не може да отговори, тогава при Ректора.Ще чакате докато ви приеме, но без резултат няма да си тръгвате.
Освен това трябва да бъдеш много настъпателна, да зададеш въпроси от типа :"Мислите ли, че човек сътворил тема, есе за отличен не може да се справи поне за 3 на устен и не заслужава да учи журналистика? "
Не си пропилявай късмета!!!Отиди, но не сама, а с родител!!!
A това е пълна глупост. Оценките от изпитите са окончателни и не подлежат на обжалване. Такова отиване ще й коства един тон нерви, ще е смешно и жалко. Мермей, мила, не мисля, че е било ТОЛКОВА зле. Изчакай си оценката. Ти си афектирана и не би могла да прецениш как си се справила. Just take it easy, kiddo :)

Повярвайте ми във ФЖМК страшно много мразят някой кандидатстудент да обяснява колко субективни са оценките, колко е талантлив и несправедливо ОЩЕТЕН. Не прави глупости, не се унижавай публично. Просто си изчакай оценката тихо и спокойно.
Сериозно, стига сте психирали момичето. Не знаете аз какви глупости говорих на моя изпит.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Другаде кандидатствала ли си?
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

..Затова пък сега всички знаят моите:)..Мила..какво да чакам?То си го пише-2...Въпросът е спирам ли дотук или да прибавя двойка към бала си?

Във ВТУ и ПУ,но там нямам голям шанс...Знае ли някой ..дали все пак мога да ползвам ЕСЕТО и оценката от него..за друга специалност..дори за друг ВУЗ?
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Скъсали са те така ли?
Ами, съжалявам мила. Вариантите са 2 - догодина пак или прехвърляне. Много щях да се радвам, ако беше влязла Книгоиздаване.
Двойка значи нулев бал за тази специалност.
Няма смисъл да ходиш при ректори, декани и прочее.
Оценките са окончателни и не подлежат на промяна.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Не съм от журналистите, но дълги години имах намерение да следвам точно това.
От разказа ти разбрах, че:
1. Пелтечела си - не си се изказвала като хората, говорила си тихо и т.н.
2. Имала си грешки и не си говорила кой знае какво по въпросите, а дори и по тези, които допълнително са ти задали.
Така ли е?

Нищо лично, но човек ако не може да се изкаже като хората та дори и само да каже, че тези неща не ги знае, да се застъпи за себе си, няма място в журналистиката, защото дори и Книгоиздаване да следваш, повече завършили това се целят да станат редактори, а редакторът трябва да е достатъчно силен и да може да се изправи и удари юмрук по масата и да каже това така, а онова иначе.

Сигурна съм, че 90% е било стрес, щом на писмения си изкарала 6, но точно заради това пък не си трябвало да се стрескаш. Те като са видели едно треперещо момиче, което едвам свързва думите са си казали, че тая щом се притеснява при положение, че има 6 на писмен, въобще няма да стане за журналист или нещо подобно. Това го казвам на база това какво и как разказа тук!

Ако не е било чак толкова трагично, колкото го разказа и в действителност си говорила по въпросите, тогава може би ще е най-добре да отидеш и да видиш какво става. Аз ако бях на твое място щях да се дигна и да ходя да им търся сметка защо така е станало, дори и да бях за 2. Естествено има го и момента, в който те могат само да ти се издразнят и да ти хлопнат вратата пред лицето.

Но пак ти казвам - ако си толкова несигурна в себе си никой няма да повярва, че ти можеш и заслужаваш да си журналист. Научи се да се бориш за себе си дори когато не го заслужаваш, а не чакай всички да ти бият шамари, защото накрая животът ще те смаже.

От тук имаш два пътя - отиваш и се бориш утре да те приеме някой, въпреки че това е малко вероятно. Или седиш и цяла година работиш над себе си и догодина се явяваш пак и им разказваш играта, защото очевидно си умна (ако ми беше приятелка сигурно щях да те пребия за това, че се притесняваш, когато няма за какво). И естествено варианта да запишеш нещо някъде другаде, ако въобще си кандидатствала на други места. А и варианта да отидеш на последния тест в НБУ през септември и да се пробваш там да влезнеш, но за там трябва да си паралия.

Късмет.
И каквото и да стане - не се предавай. По-добре година по-късно, отколкото никога.

Това и за другите важи - научете се да отстоявате себе си, да се защитавате, защото ако сами не го правите просто няма кой друг. Преследвайте мечтите си със зъби и нокти, защото боли невероятно много, когато ги изгубите заради нещо тъпо.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Тъй като и брат ми в момента кандидатства, и на единия изпит има 2 .. забелязах,че специалностите, които е писал в личната му информация...в които се кандидатства с изпита по който беше скъсан са станали..сиви..тоест стоят си...но са с едно светлосиво написани...а тези, за които в момента се бори са си в черен цвят. Което ме навежда на мисълта,че в Персоналната информация за въведени специалностите, които сте писали... а с черен са написани тези, за които кандидатсвате...виж си в инфото ...ако са ти черни значи продължаваш..ако са едни сивкави надписи...значи си вън от играта:( А то даже отстрани,трябва да ти пише бала с който кандидатстваш...ако го няма...няма шанс
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Mermay
Пишете, о, братя

Мнение от Mermay »

:cry:

Добре.Благодаря ти.Това исках-категоричен отказ,за да спра пътя на всяка заблудила се надеждица.
Другият проблем е,че май не съм успяла да запиша Логопедия в СУ,само с матурата по бг език,защото не съм платила 20 лв.Трябваше ли да се плаща?Жената от бюрото,където подавах,ми каза да не го правя.
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли в СУ?
...Няма да вляза...
Ще вляза ли...
-Не ти ли омръзна?
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Май да, мисля,че се плаща...като за изпит...за да ти признаят оценката от матурата...Поне брат ми мисля...плати.
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Mermay, мен ме записа сестра ми. Платила е 60 лева-пари за три изпита: Литература, Журналистика(писмен) и Журналистика(устен). Това показва, че не е дала пари, за да ми се зачетат оценките от матурите. И все пак в персоналната ми информация присъстват Логопедия, Социална педагогика и Специална педагогика, макар и на последни места. И даже ми е изчислен балът за там. Значи не е проблем, че не си платила.
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
felino
В началото бе словото

Мнение от felino »

Мила написа:
A това е пълна глупост. Оценките от изпитите са окончателни и не подлежат на обжалване. Такова отиване ще й коства един тон нерви, ще е смешно и жалко. Мермей, мила, не мисля, че е било ТОЛКОВА зле. Изчакай си оценката. Ти си афектирана и не би могла да прецениш как си се справила. Just take it easy, kiddo :)

Повярвайте ми във ФЖМК страшно много мразят някой кандидатстудент да обяснява колко субективни са оценките, колко е талантлив и несправедливо ОЩЕТЕН. Не прави глупости, не се унижавай публично. Просто си изчакай оценката тихо и спокойно.
Сериозно, стига сте психирали момичето. Не знаете аз какви глупости говорих на моя изпит.
Ако трябва да използвам твоите квалификации, може би трябва да те нарека "глупава".Защо ли? Ами защото дори не си проследила темата и не си видяла,че оценки има, а даваш съвети.

Аз настоявам Mermay да отиде и да говори с Ректора.
Писала си само специалности от ФЖМК, а с тези изпити може да бъдеш приета в друг факултет(ако наистина няма шанс във ФЖМК ) и това само Ректора може да разреши.Опитай! Какво губиш ако опиташ!
Аватар
svetleto89
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от svetleto89 »

Е, как да учи в друг факултет, тия оценки са валидни за 3 специалности, които са свързани с журналистиката? :shock:
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.

Емили Дикинсън
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Окачестявай ме както искаш, но прочети преди това правилника. Оценките са окончателни. Дори Ректорът не може да разреши. Ако септември обяват допълнителни бройки, да може да се влезе с двойка. Но, можеш да ми вярваш, никой няма да промени оценката. Никога, при никакви обстоятелства. Имало е случаи, когато факултетът е бил съден и все пак оценка не е била променяна.
А колкото до темата... Да съм само аз да съм се объркала, ок. Да, не следя темата. Обаче това не значи, че нямам право на мнение. Казали сте на девойчето - ходи. Аз пък й казвам да не ходи, да не троши нерви и да не се унижава. Но тя си знае.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”