КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - математика
Мхм
Пожелавам ти успех. Надявам сме колеги на есен
Kai написа:Фукли.Честито, колежки.
Kai Колеги!!
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Няма пък! xD
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Oт твоята клавиатура в системата за класиране на СУKai написа:Фукли.Честито, колежки.
Благодаря, moony
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Относно И и ИС - информатика е за тези, които искат да научат нещо, но е наистина трудно. ИС е..лесно, в сравнение с КН и И. Там май учат от всичко по малко и накрая...нищо не знаеш като хората. А изборни има колкото искаш. Сега тези за зимния семестър, после за летния има нови и както казаха повечето предмети ги има и като изборни (хм УП, ООП с С++ ги няма де, но не за тях ставаше дума
Та...добре дошли и на двамата колеги в информатика
161 човека е бая малко! Сметни колко от тях ще искат СИ? Колко ще отидат в УНСС? Колко ще забравят да се запишат след класирането? Според мен ще влезеш СИ, но трябва да рискуваш с 2ро и 3то. Моите прогнози са, че тогава ще паднат жестоко баловете. Не на 1во. Както мъжо ми вика - "Дано не влезнеш на първо информатика, че от второ влизаш всичко"BeckhamStZ написа:абе то сриващи се ама.. и аз преди математика 2 си мислех, че ще изкарам за 1 СИ ама ... като изкарах на мат 4.85 и видях, че има 161 души пред мене просто ясно ми е кога ще видя СИна мат 2 са се явили най малко хора, а пък оценките са най-високи...
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Чакай малко... Защо ти е да учиш УП и ОПП като изборни, като те се учат съответно в първи и втори семестър за специалност "Информатика". Не трябва ли вече да са "научени"А изборни има колкото искаш. Сега тези за зимния семестър, после за летния има нови и както казаха повечето предмети ги има и като изборни (хм УП, ООП с С++ ги няма
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Е нали идеата им е да влязат нещо по лесно, пък после каквото им е кеф като изборно да си го запишатn@sko написа:Чакай малко... Защо ти е да учиш УП и ОПП като изборни, като те се учат съответно в първи и втори семестър за специалност "Информатика". Не трябва ли вече да са "научени"А изборни има колкото искаш. Сега тези за зимния семестър, после за летния има нови и както казаха повечето предмети ги има и като изборни (хм УП, ООП с С++ ги няма?
Те другите специалности ако нямаха приложение нямаше да ги има. Който каквото му е кеф това да кандидатства. Какво ми гледате, кое било най престижно...
Последно промяна от FMI на 03 Авг 2008, 09:01, променено общо 1 път.
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Здравейте, хора! Как ви се отразява чакането на клалсирането, малко изнервящо, нали? Поне при мен е така и реших да убия времето с писане, но не ми се отдава да пиша художествена литература, затова съм тук и ще ви подосаждам малко 
И на мен ми е изнервено, ама не заради това 
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Ами какво те изнервя, сигурно е пак нещо което е извън твоя контрол, ама то нали знаеш, че лошите неща идват по три, но пък няма да се предаваме, тепърва ще става гадно 
Ето нещо, което мен лично доста ме развесели (реални случаи, доколкото зная):

И няколко математически вица
1. Как математикът вика пилетата?
- 3,14! 3,14! 3,14!..
2. Кое е най-лошото нещо, което може да се случи на две точки?
- Да не лежат на една права.
3. Телефонният номер, който сте въвели не съществува. Моля завъртете телефона си на 90 градуса и наберете отново.
4. Един математик организирал лотария, в която печалбата е безкрайна сума пари. Един човек спечелил лотарията и отишъл при математика да си вземе наградата, а математикът му обяснил начина на изплащане - ”Днес долар, следващата седмица 1/2 долар, по-следващата 1/4 долар..”
5. Един статистик бил хванат от охраната на летището, че носи бомба в куфара си. Той се оправдал ”Шанса да има бомба на самолета е 1/1000. Шанса да има две бомби на самолета е 1/1000000. Така се чувствам по-сигурен..”
6. Един математикът бил помолен да направи маса. Първо направил маса без крака. После направил маса с безкрайно много крака. А остатъка от живота си прекарал обобщавайки резултатите за маса с N на брой крака (където N не е задължително да е естествено число).
7. Математик, физик и инженер пътували през Шотландия. По едно време през прозореца на купето видяли черна овца.
- Аха, виждам че шотландските овце са черни. - казал инженерът.
- Хмм, имаш предвид, че някои шотландски овце са черни. - замислил се физикът.
- Не. Знаем само, че в Шотландия има поне една овца и поне едната й страна е черна. - отсякъл математикът.
8. Математик прекарал десет години, опитвайки се да докаже хипотезата на Риман. Накрая, той решил да продаде душата си на дявола срещу доказателството. Дяволът му обещава да му достави доказателството след 4 седмици.
Половин година по-късно дяволът се появява отново, при това доста депресиран. ”Съжалявам,” казал той. ”Не успях да докажа хипотезата. Но..” - лицето му се огряло от усмивка - ”Мисля, че открих много интересна лема...”

И няколко математически вица
1. Как математикът вика пилетата?
- 3,14! 3,14! 3,14!..
2. Кое е най-лошото нещо, което може да се случи на две точки?
- Да не лежат на една права.
3. Телефонният номер, който сте въвели не съществува. Моля завъртете телефона си на 90 градуса и наберете отново.
4. Един математик организирал лотария, в която печалбата е безкрайна сума пари. Един човек спечелил лотарията и отишъл при математика да си вземе наградата, а математикът му обяснил начина на изплащане - ”Днес долар, следващата седмица 1/2 долар, по-следващата 1/4 долар..”
5. Един статистик бил хванат от охраната на летището, че носи бомба в куфара си. Той се оправдал ”Шанса да има бомба на самолета е 1/1000. Шанса да има две бомби на самолета е 1/1000000. Така се чувствам по-сигурен..”
6. Един математикът бил помолен да направи маса. Първо направил маса без крака. После направил маса с безкрайно много крака. А остатъка от живота си прекарал обобщавайки резултатите за маса с N на брой крака (където N не е задължително да е естествено число).
7. Математик, физик и инженер пътували през Шотландия. По едно време през прозореца на купето видяли черна овца.
- Аха, виждам че шотландските овце са черни. - казал инженерът.
- Хмм, имаш предвид, че някои шотландски овце са черни. - замислил се физикът.
- Не. Знаем само, че в Шотландия има поне една овца и поне едната й страна е черна. - отсякъл математикът.
8. Математик прекарал десет години, опитвайки се да докаже хипотезата на Риман. Накрая, той решил да продаде душата си на дявола срещу доказателството. Дяволът му обещава да му достави доказателството след 4 седмици.
Половин година по-късно дяволът се появява отново, при това доста депресиран. ”Съжалявам,” казал той. ”Не успях да докажа хипотезата. Но..” - лицето му се огряло от усмивка - ”Мисля, че открих много интересна лема...”
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Да, благодаря за забавните минути. Оказва се, че си е наистина разтоварващо времето прекарано във форума.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
хаха някои от картинките ги бях виждал. А тези американци ще ме убият. find x - много буквално разбрал условието
И това с гадния корен със сумите и интегралите...много се омотал човека и ..хаха.
А до 5-ти не остана много време. Днес и утре, вдругиден излизат. Времето е хубаво, излезте на кафе или разходка с някой приятел/ка, помотайте се малко из града, хапнете някъде и денят ще е минал. Вечерта е лесна
И за утре все ще изникне нещо и готово - дойде заветният вторник.
А до 5-ти не остана много време. Днес и утре, вдругиден излизат. Времето е хубаво, излезте на кафе или разходка с някой приятел/ка, помотайте се малко из града, хапнете някъде и денят ще е минал. Вечерта е лесна
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка:
2,5,7 и задачата с корена (последната, на оная дето е обесеният) най-яки
Въпрос-> Наистина ли ИС е толкова зле?! Като гледам XML, ASP ...но и аз не от 1-2 места съм чул, че от всичко по малко се учи и накрая наистина нищо не става...
Въпрос-> Наистина ли ИС е толкова зле?! Като гледам XML, ASP ...но и аз не от 1-2 места съм чул, че от всичко по малко се учи и накрая наистина нищо не става...