anonimna.v.internet написа:Имам 3.50 на устния.Браво на изкаралите високи оценки!Моите уважения към преподавателите във ФЖМК,но мнението ми за този изпит е ,че беше пълна пародия и гавра !
Чакаш 5 часа,докато някакъв добре почерпен и "забавен" квестор си избира лични карти и едвам съумява да прочете имената.Когато най-накрая те викат ,от очакване и нерви се чувстваш-изтръпнал,спрял и психически изтощен.Вместо уважаваната комисия да те предразположи или поне да е в пълния си състав(бяха само 2 изпитващи) още с влизането едната преподавателка ми казва "Оооо,адашки сме,САМО ГЛЕДАЙ ДА НЕ ми изложиш името" ,след това на всяко мое ВЯРНО твърдение се заяжда и ми казва" Не е варно" с цел провокация.Отсреща другата си записва старателно всяка моя грешка.Най-накрая се отпускам ,говорейки и защитавайки мнението си и влиза 3-тата ,която изимитирва това,което казвам и ми се присмива,защото обърках словореда от притеснение!Да аз съм си виновна,за това че се притесних и че не посмях да опонирам за нещата ,в които бях сигурна,да и на тях им е било изморенo и досадно да слушат 5 часа всякакви хора ...обаче поне да бяха там и 3-те,а не да си почиват и забавляват на чужд гръб.
Надявам се за вбъдеще и това безсмислено подобие на изпит да отпадне,защото целта ми е да пиша статии,а не да се бутам в телевизии и да прява провокиращи репортажи или да се доказвам като политолог!
Ти изрази всичко, което изпитвам и аз, само че си намерила подходящите думи. Възмутена съм. Въпросите, които Лозанов ми зададе принципно се изучават в коренно отделна специалност и тя се нарича "Европеистика" и нито един, свързан конкретно с България.
Но явно те бяха решили да ми покажат, че не знам и съответно се постараха да го постигнат. Според мен не беше честно, не само спрямо мен, но и спрямо всички останали, които са имали нещастието да попаднат на неговата комисия.