Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)

Мнение от Fifoza »

anonimna.v.internet написа:Имам 3.50 на устния.Браво на изкаралите високи оценки!Моите уважения към преподавателите във ФЖМК,но мнението ми за този изпит е ,че беше пълна пародия и гавра !
Чакаш 5 часа,докато някакъв добре почерпен и "забавен" квестор си избира лични карти и едвам съумява да прочете имената.Когато най-накрая те викат ,от очакване и нерви се чувстваш-изтръпнал,спрял и психически изтощен.Вместо уважаваната комисия да те предразположи или поне да е в пълния си състав(бяха само 2 изпитващи) още с влизането едната преподавателка ми казва "Оооо,адашки сме,САМО ГЛЕДАЙ ДА НЕ ми изложиш името" ,след това на всяко мое ВЯРНО твърдение се заяжда и ми казва" Не е варно" с цел провокация.Отсреща другата си записва старателно всяка моя грешка.Най-накрая се отпускам ,говорейки и защитавайки мнението си и влиза 3-тата ,която изимитирва това,което казвам и ми се присмива,защото обърках словореда от притеснение!Да аз съм си виновна,за това че се притесних и че не посмях да опонирам за нещата ,в които бях сигурна,да и на тях им е било изморенo и досадно да слушат 5 часа всякакви хора ...обаче поне да бяха там и 3-те,а не да си почиват и забавляват на чужд гръб.
Надявам се за вбъдеще и това безсмислено подобие на изпит да отпадне,защото целта ми е да пиша статии,а не да се бутам в телевизии и да прява провокиращи репортажи или да се доказвам като политолог!

Ти изрази всичко, което изпитвам и аз, само че си намерила подходящите думи. Възмутена съм. Въпросите, които Лозанов ми зададе принципно се изучават в коренно отделна специалност и тя се нарича "Европеистика" и нито един, свързан конкретно с България.
Но явно те бяха решили да ми покажат, че не знам и съответно се постараха да го постигнат. Според мен не беше честно, не само спрямо мен, но и спрямо всички останали, които са имали нещастието да попаднат на неговата комисия.
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Аватар
Fifoza
От дъжд на вятър

Мнение от Fifoza »

Blood Countess написа:
svetleto89 написа:Кажете си бала, моля...

Май отивам в УНСС, за тука няма да ме огрее...
Я да не се излагаш!!! :x Аз миналата година бях с около 21 бал и не ми стигнаха няколко стотни за PR, a за журналистиката -> около единица. Вътре си! Какво е станало на устния? Пиши ми ЛС!

Искаш да кажеш, че с моя велик бал - 23,81 имам някакви шансове за Журналистика - задочно?!?
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Аз пък сега се ядосвам, че ми се учи редовно, а писах първо задочните....................................ама каквото и да е все пак! Нали после можеш да се метнеш от задочно - редовно!?
Изображение

ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА - ЗАДОЧНО!
хмм :(
В началото бе словото

Мнение от хмм :( »

Crematory: Мнението е изтрито, защото е на латиница, след като потребителят е предупреден да пише на кирилица няколко страници напред.
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Дали имаш ли!? Че ти си вътре вече :)
Изображение

В началото бе словото

Crematory: Мнението е изтрито, защото е на латиница, след като потребителят е предупреден да пише на кирилица няколко страници напред.
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Ама нали знаеш, че не всички искат журналистика редовно като първо желание.... ;)
Изображение

В началото бе словото

Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Знаеш ли какви са условията за прехвърляне, защото аз с моя успех съм само за задочно, а ми се иска мн редовно - 26,01 е!?
Изображение

Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

lisichora написа:Ди, мерси, надявам се да се била права. Ако ни приемат ще ме носиш в задния си джоб за талисман по време на сесия ли? :lol: :lol:
Мило, че ми беше на късмет съм 100% убедена. Доказва го и оценката. Искрено ти желая да те приемат. Желая го и на себе си. А дали ще те нося в задния си джоб? Аз лично никога не бих отказала, но тъй като е технически невъзможно... може би просто преди изпит ще си искам целувка за късмет... споко целувка по бузата. :oops: А когато си изкарвам изпитите, обещавам да се отбалогадарявам ;) Ти ще кажеш как ;). Гушкам те и наистина много ти благодаря. Беше важно точно в онзи спечен момент.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Хора, какви въпроси ви се паднаха?
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Мен ме питаха по трите, които са си основни, отделно за САПАРД, Фар и Испа, всяка с какво се занимава, какви пари са ни спрели, Кои държави ще се присъединят най - скоро към ЕС и Лисабонския договор. А за реалита-та ме питаха дали аз лично бих участвала в някое и ако да в кое и защо! :lol: Паднах се в VII комисия с трима мъже и бяха много готини !
Изображение

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ам какви точно са въпросите? Сапард, реалитита и?
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

1. Юлския доклад на ЕК
2. Проблеми и перспективи на ЕС
3. Реалната телевизия
Изображение

Аватар
Troublemaker_
В началото бе словото

Мнение от Troublemaker_ »

Относно казаното по отношение на това, че не трябва да си завършил журналистика, за да я практикуваш съм напълно съгласна. Аз в момента работя като репортер и водещ в едно радио и трябва да кажа, че професионализмът се трупа с практика и желание. Не твърдя, че съм професионалист - нищо подобно (именно затова искам да надградя уменията си в СУ), но просто някои неща не се научават само от книгите. Аз имам поносимо добър резултат на устния - 5.25, комисията беше много приятна, не ме мъчиха много, а и бях една от първите, които влязоха (може би това беше в мой плюс) :) Не знам точно в коя комисия съм била - иска ми се да разбера, бяха 2 жени (едната по-младолика и с очила) и един мъж - възрастен, с прошарена коса и ...брада, ако не се лъжа :) На всички успех на 5-ти :) :blob5: :wav: :wave:
Waiting...
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”