Фитнес

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Re: Фитнес

Мнение от kandidatstvasht »

FMI написа:Не е спорт :) То и лятото ти променя тялото и се потиш ама е сезон :)

Потиш се, ама мускули и фигура не можеш да направиш :wink:

Фитнеса може би не е от най-полезните спортове, но е спорт.
Аватар
blz
Да живей словото
Специалност: Икономика с англ.
Курс: четвърти

Мнение от blz »

Фитнесът е спорт, защото има състезания в дисциплина "Фитнес". А бодибилдинг и културизъм е едно и също.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Нищо не разбирам от фитнес, не съм компетентен. Но толкова статично нещо както вече споменаха, няма как да е полезно...

Освен това доколкото съм чувал културизма са ония изруди с нереалните мускули, а бодибилдинга са тези с наистина красивите тела! Не мисля че е едно и също :shock:

1. Културизъм=трупай мръвка като гламав, ама за по сигурно си скапи организма и с химия...

2. Бодибилдинг=направи тялото си красиво

Определено съм за 2. :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Културизъм и бодибилдинг са едно и също нещо.

Вдигането на тежести по-нестатичен спорт ли е от фитнеса? Ама е спорт, нали. Не е задължително дадено нещо да е свързано с тичане, за да бъде спорт /въпреки че в културизма съществена част е и т.нар. "чистене" с яко тичане на бягаща пътека/.

Аз за спортове не признавам шаха, мотоциклетизма, ралитата, Формула 1 и др.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Аз под "Фитнес" разбирам едни комплексирани плешиви анаболни батковци, дето колкото са високи, толкова са и широки...

Затова предпочитам да ползвам другите приети наименования, като вече описах как ги възприемам. Ако са едно и също нещо, както казваш, как да наричаме разновидностите?!

Освен това има едно нещо наречено "функционална сила". Това е разликата между плажните мускули и работещите такива! А мускулите натрупани във фитнеса могат да ти помогнат за много малко неща в ежедневието.

Както казах - признавам го само за оформяне на тялото. Служи само за по лесно забиване на мацките :) Не че е малко, но ако искам да съм по силен или по бърз или по издръжлив може би последното място на което ще отида е фитнеса. Много малко мускулни групи не могат да се тренират без уреди, дори с желание всичките могат! Ако не можеше, нямаше да ги има всъщност :) Но това което най силно не одобрявам е химията... Иначе пак по добре отколкото пиянските оргий разбира се :) Какъвто и да е спорт по добре от нищо! Ако ще и шах или формула1 да е :)

Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Дисциплина Фитнес е за хармонично развито тяло.
Бодибилдинг и културизъм(едно и също) е това, дето му викаш нереалните уроди.
За функционалната сила - мускула има различен обем и плътност. Плътността дава т.нар. функционална сила - във фитнеса можеж да си я вдигнеш, разбира се като използваш съответната програма и режим. Тоест във фитнеса всеки тренира за нещо, което него му харесва - за сила, за маса, за релеф...
Както във всяка друга общност и в залата има комплексари и точни хора. Мит е това, че фитнес маняците са тъпи.
За анаболните стероиди..в съвременния бодибилдинг културистите често нямат думата, колкото и странно да ти се струва - просто ги зобят. На Мр. Олимпия вече е по-важно да си огромен, ненормално огромен, а това става с много зоб. :)
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Аха, разбрах :)

А понеже някой спомена щангистите. Ми искам да видя Мр. Олимпия как ще изтласка над 200, а видимо изглежда 5 пъти по як :)

Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Не подценявай...

Рони Колмън - малко над 1 тон от лег преса - http://www.youtube.com/watch?v=uSNvEpH2L1o
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Ами не знам колко е тон за крака. Но от всичките ми 2-3 влизания във фитнес през живота ми единия път пробвах това упражнение и събрах всички тежести в залата които намерих и точно се напълни лоста и ония се смеят че това не можело да се помръдне. Едва ли е било над 500кб, на половина на този пич, но като за първи опит 300 повторения как е :) Просто по едно време ми писна и станах и си тръгнах, въпреки че вече имаше прогнози около мен че не би трябало да мога да стана и да ходя след това, а дори нямах мусколна треска после...

А и това е статично, както всичко във фитнеса, като дига тон, да изтласка 300 :)

Аватар
blz
Да живей словото

Мнение от blz »

Несериозно е това дето го говориш...300 повторения дори на 100кг. лег преса и ще си герой ;)
Както и да е, целта на културистите е маса, размер, пропорция, на щангистите - друга. Не бива да ги сравняваме.
Фитнесът е по-скоро спорт, изолиращ мускулите, в никакъв случай статичен. Я виж шаха :P
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Поне от 5 години не съм си мръднал гъза. Но 100 кила не са нищо за моята фирма :) Когато кажеш отиваме да се пробвам, най много да се изложа, ако не се изложа ще вдигнем килата докато го направя :) Айде да са 100 на 100 като начало, то ако мога 100 повторения мога и 300 знаеш как е като прескочиш кризата :) Ако ще ходиш на срещата, после например да минем през някой фитнес, тъкмо да ми дадеш някой друг съвет и да не кажеш че след 2-3 месеца само за това съм тренирал и съм се подготвил :lol:

Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Бате, тия врели-некипели за 300 повторения със 100 кила ходи ги разправяй на някой, който не е стъпвал във фитнес зала. :wink:
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Добре де, безплатно ще ви направя демонстрацийка :)

Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

kandidatstvasht написа:Аз за спортове не признавам мотоциклетизма, ралитата...
Тук не съм съгласен (твое право е да не ги признаваш, но не си прав :) )
Добре, в случая никой не очаква от рали пилот да вдига 300 от лежанка, обаче при него се изисква нещо дори по-трудно постижимо:
смелост (вярвай, в голямо количество), координация, концентрация (повече отвсякъде другаде), съобразителност, психическа (пък и физическа) издръжливост;
Всеки спорт е комбинация от физическа сила и техничност - важи дори и за най-естествените и първични дисциплини като бягането и вдигането на тежести,- при ралито просто техниката е доминираща.
Отделен е въпросът колко е трудно да си състезател: навигаторът седи практически на пода в средата на колата (заради центъра на тежестта), не вижда нищо напред и постоянно си е заврял главата в бумагите, докато колата лети с 200; при катастрофа обикновено той изтегля късата клечка...никак не е лека задача.
прецени сам - ето ти един късометражен филм отпреди 20 години; само да отбележа, че обикновено пътят е 3 пъти по-тесен (и опасен), отколкото тук:
http://www.youtube.com/watch?v=edLnXzAwHVc
---
не виждам с какво ралито стои по-долу от кърлинга, голфа, боулинга, яхтинга, тениса на маса, бадминтона, ездата и подобни :shock:
Последно промяна от pink floyd на 24 Сеп 2008, 16:22, променено общо 1 път.
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

kandidatstvasht написа:
FMI написа:Фитнеса може би не е от най-полезните спортове, но е спорт.
Напротив! Точно от най-полезните е. Всеки футболист, баскетболист, колоездач и вообще всеки спортист, който практикува "физически" спорт има задължително ходене до фитнес залата. Чрез Фитнеса се заздравява тялото. Просто много хора си мислят, че всеки, който ходи в залата и има мускули е "назобан" при това с "химия". Ето това е предубеденост в най-чистата й форма. Понякога е от завист, понякога просто така, за да се намираш на приказка, но винаги си звучи глупаво..
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”