За или против брака сте?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: За или против брака сте?

Мнение от Kristo »

renesanz написа:Кристо,детето е най-смислената част от брака. хората се женят и след това създават деца. само страхливците не признават детето си и си плюят на петите,а за съжаление ги има такива и то не малко....
аз бих гледала дете без брак ако знам,че имам свестен и отговорен мъж,идеята на признаването е един ден ако се разделим това дете да получава издръжка. тестове се правят ако има основателна причина,а не за да избягаш от отговорност,защото е срамота да оставиш едно дете,което няма вина за нечия простотия.
Виж сега - ако детето е доказано мое - ше го призная и без брак и официалности, но ти пропускаш тънкия момент, че говоря за дете, което очевидно не е мое. Примерно африканче или китайче... или ме е нямало 3 години и се връщам и съм баща... Извинявай ама няма да стане това... Ти ше се признаеш ли за майка на детето на мъжа ти от любовницата му... и ше го гледаш ли като свое? Да си имаме уважението - брака си е брак, институция е, уважавам я, традиционалист съм, даже съм за брака, защото един ден с такива бракове ше си изкарвам хляба и ше те черпя виенско кафе след време. Но идеята ми е - семейството си е семейство, но любовта не подлежи на закони. Може да си женена за Х, да го правиш с У, а детето ти да е зачената от тройка с други двама, които никога след това не си видяла. Тва ми кажи институция, която заслужава доверия ли е? Ок, случва се, нямаш лошо умисъл - но защо мъжа трябва да страда дете, което не е негово. И защо детето трябва да страда за грешките на майка му? Защото забележи - грешки на мъжа - НЯМА... ако направи той дете на някоя - природния закон и гена му са си изпълнили мисията - можеш да го заколиш, той вече няма какво да прави - оставил се е където трябва. Но виж майката не може да стои за "семейство и брак" и да се надява да се отбранява с тези думички...

Абе объркано стана, ако искаш не го чети.... но да напиша тва накрая едва ли ше има ефект....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Не ви ли писна вече 360 пъти да дъвчете и предъвквате едно и също?
И няма ли най-после да спрете с житейските умозаключения...
Който иска се жени, който не- стои си ерген/мома. Не е сложно.
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

Мноо ги очернихте работите, всъщност са много по-приятни :wink: :wink: И , Кристо, ми че ти щом ще праиш тест на всяко 1 от децата на своята любима, ми че за кво ти е такава булка бе, то това не е живот :idea: Хубаво го е казала Хипнозата-стига сме ги дъвкали тия работи.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Е който иска живее, който не иска - дъвче ... аз също съм от дъвчещите де :wink:
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Аз не мисля, че ще сключа някога брак, не защото бракът е равносилен на окови. Този, който твърди, че бракът е окови, според мен просто бяга от отговорност. А за да съществува една връзка трябва да поемаш отговорност. В едно съжителство без брак има дори много повече отговорност. По тази логика липсата на подпис те задължава и обвързва още повече. Но аз не искам да сключа брак не по тази причина. А защото бракът е вид лицемерие, лъжа. Не можеш да обещаеш, че ще се чувстваш по същия начин завинаги, това не е реално. На ден само ти можеш да изпиташ няколко тотално различни по характер емоции към партньора ти, да не говорим в нормалните според мен спадове и възходи във всяка връзка. Да обещаеш, че винаги ще обичаш някого със същата страст, отдаденост и убеденост, както в момента на изричането на това обещание/клетва, било то в църква, било то в съвета...е чиста лъжа. А аз не обичам да лъжа. И не го правя. И не бих го направила по отношение на най-важния човек в живота ми. Не мога да дам обещание, което сама не знам дали е в рамките на човешките възможности да бъде изпълнено. Ако двама души искат да бъдат заедно те ще са заедно, а ако някой иска да си тръгне нито болезнен развод, нито дете ще го спрат. Единственото, което може да "узакони" една връзка, е любовта. Не е един подпис.
И в крайна сметка това не е най-важното. Най-важното е хората да се обичат. :bounce:
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
Antoaneta
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Antoaneta »

По принцип съм за, ако са щастливи.

Иначе смятам, че в живота не остава време хем да изкараш пари, хем да се наживееш, хем да родиш дете.
Притеснявам ли те?

То не е така, а е еди как си.

Не съм съгласен.

Ти какво правиш тук?

Това не е наша практика.

Ние сме в сферата на помагането.

Защо не си фотокопираш този списък?

Искам да ви подаря тези книги.
Аватар
Lady_Croft
В началото бе словото

Мнение от Lady_Croft »

Според мен пък е точно обратното - време има за всичко. Но съчетаването на горепосочените 3 неща изисква голяма доза амбиция и смелост, и още немалка доза чиста жажда за живот - да се стремиш към максимума и да посветиш на този стремеж времето, което би посветил на разучаването на нечии тези за това как животът е прекалено кратък, за да го изживееш истински пълноценно. Въпрос на психика, на поглед към света.
Още повече, че етапът на "наживяването" е толкова индивидуален - пък и нищо не пречи да правиш кариера и да живееш едновременно. Пак въпрос на нагласа. Е, ако се наживееш на 50, може би наистина ще имаш проблем с детенцето - но пък аз поне не познавам хора, които на 49 да обикалят дискотеките и още да се радват с грейнал поглед на вида на лазерните светлини. Хм, може би липса на житейски опит за скромните ми 21 години? :lol:
"За да се възкачиш до Бога, трябва да слезеш в самия себе си".
Виктор Юго
axinora
Пишете, о, братя
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти

Мнение от axinora »

Най-важното е хората да се обичат.
хората наистина не могат да знаят дали след 30-40 години ще се чувстват по същия начин. и не мисля, че любовта остава същата през годините, според мен тя се променя, нуждите на хората- също. но аз съм твърдо зад брака, защото той е поемане на отговорност - за другия,за децата си, дори за себе си. не е като да не съм виждала разводи където хората си делят и лъжиците, но бракът е нещо, което е ПРАВИЛНИЯТ вариант на взаимоотношения. и не става въпрос само за 1 подпис, а за това, с което е свързан той. аз искам да се омъжа, да си сменя фамилията, да правя това, което са правили жените години наред. след като прабаба ми е живяла 40-50 години с човек, когото никой не я питал дали обича, аз не смятам, че най-важното е хората да се обичат. да, на 18 е важно. на 30 е важно да имаш дом и деца. на 40 е важно да изучиш децата си и да правиш всичко по силите си те да имат 5-10 години, в които да вярват, че любовта е най-важната, но и ги наичуш, че после е важно да създават сигурност за своите деца и да си сигурен че те ще предпочетат да бъдат отговорни пред това да обичат.
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология ;)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

axinora написа:
аз не смятам, че най-важното е хората да се обичат. да, на 18 е важно. на 30 е важно да имаш дом и деца. .
e това е причината повечето хора да бъдат нещастни,да изневеряват,да живеят заедно по навик,да гледат децата и да "доживяват" живота си. защото нищо не пречи и да обичаш и да създадеш семейство и дом. без любов няма смисъл,без родители,които се обичат детето няма да бъде щастливо. по-добре без брак,отколкото с брак без любов. и да,и моята баба са я омъжили без да я питат,и не смятам,че това е най-умното нещо. не всичко преди време е било правилно. аз не искам да доказвам любовта си чрез подписи,искам тя да бъде завинаги,макар и да се промени след години.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

За брака. Но когато се чувстваш достатъчно сигурен. Много е мизерно иначе. Цял живот "плейбой" и накрая...Нищо.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
Nadir
Пишете, о, братя
Специалност: Трудови пазари и развитие на човешките ресурси

Мнение от Nadir »

Против!!!
Според мен бракът е абсолютно безсмислен. Ако двама човека се обичат, защо им е да се женят? Само съсипват нещата... след 10-15 години всичко се превръща в рутина и ако не си психически подготвен за нея какво? Развеждаш се! И тогава питам - какъв е смисълът от брака?
Още един начин да оковеш даден човек и да му сложиш клеймо...
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

oнзи ден бях на свтба. е няма по-глупаво нещо от църковния брак!!!толкова глупости изприказвани в църква не бях чувала.... пълна утопия...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Nadir
Пишете, о, братя
Специалност: Трудови пазари и развитие на човешките ресурси

Мнение от Nadir »

Всичко, свързано с църквата, е глупаво.... Така че не се учудвай :lol:
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed.
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

axinora ,аз съм напълно съгласна с теб. Под хората да се обичат нямах предвид романтичната любов и първоначалното чувство на влюбеност. Аз също смятам, че любовта не може да не претърпява някакви промени. Любовта узрява с времето и става нещо повече от страст и трепет в стомаха. Става приятелство, доверие и още много други неща, които са ценни, красиви, скъпи и достойни за уважение сами по себе си; неща, заради които избираш да останеш с даден човек. Също така смятам, че без чувство за отговорност пред себе си, пред другия човек и пред децата ти няма как да изградиш семейство. Това, че за мен бракът не е необходим, не значи, че не държа на семейството. Просто не мисля, че с подпис се поема отговорност. Тя се поема най-вече със съзнание и отдаденост. Ако аз или човекът до мен не можем да поемем тази отговорност без да се налага да имаме късче хартия, която да ни напомня за това, че държим на някого и не искаме да го нараним, то тогава за мен нещо във връзката ни куца. Не знам и защо липсата на брак се асоциира с промискуитет. Бракът не е гаранция за моногамност, съответно липсата на брак не води задължително до изневери и честа смяна на партньорите. Ако искаш да си моногамен ще си моногамен във всяка връзка, от човека си зависи. Важното е да намериш човек, с когото да искаш да преживееш и да споделиш метаморфозите на любовта, нека така да го кажа този път :)
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Вярно звучи чудесно да имаш семейство без брак и пълно доверие в партньора,но бракът обезпечава децата :bounce:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”