Ееее...това е вече твърде много. Защо го мразиш?Jamalska написа:Онтопик;)
И на мен Вазов ми е адски омразен,и като писател и като личност(с малки изключения от произведенията).Също Дебелянов(с изкл=чение на военната лирика),Яворов(лигавия му период) и Славейков-и той и като личност и ЦЯЛОТО му творчество.
Най-любим...Йовков(всички деца на Добруджа май ги закърмват(?!) с него),Гео Милев,Вапцаров...Ботев лириката е нечовешка.
а всъщност не погледнах?от конспекта ли?
Най-НЕлюбим поет/писател ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Усещам пак 20 страници дискусия на кой как си изразява мнението и дали имаш право да мразиш поет/писател или не.
Като цяло тая тема е безсмислена за мене и се случва да се четат големи простотии тук . 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Просто ми е чудно как един българин може да МРАЗИ (това е нещо наистина сериозно) Вазов. Разбирам да не го харесваш, да предпочиташ по - свъременни автори, но да го мразиш? Защо? Чудно ми е? С какво е заслужил велик българин като Вазов да бъде мразен от настоящото поколение? Това не проумявам...
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Amellie
- Постоянно присъствие
Хм, и аз това се чудех, но го отдавам на факта, поради който са "мразени" всички автори, споменати до тук, а именно- включени са в конспекта по литература на СУ.camel написа: С какво е заслужил велик българин като Вазов да бъде мразен от настоящото поколение? Това не проумявам...
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
- Jamalska
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Еми това се поражда от самото ми впечатление за личността.Не от творчеството.вярно,може би "мразя" не е точната дума.Изключително невероятно ми е неприятно да говоря за този човек и да коментирам творчеството му било то устно с преподавател,на тема на изпит или тн.Но пък тая пуста "Епопея..." вярно,доста е хубава.Харесвам някои от разказите му.Славейков пък вече и като личност и като творчество ми е противен.
А поезия...ами аз пък тия неща,които днес срещам все по-често като "поезия"...звучат като мисли на някой синтетичен(не луд,не смахнат и тн.а надрусан) и то ама никаква рима няма.Разбирам разчупен стих,ама това е извратено.В проза да беше..поне щеше да е по-разбираемо.
Ако се беше паднала "Септември" щях да умра от кеф и да си разсъждавам,а и цитати знам през ред.А и другите,дето изброих,че обожавам,те също са в конспекта ама на...не са ми неприятни:)"обожавам" също е силна дума:)
А поезия...ами аз пък тия неща,които днес срещам все по-често като "поезия"...звучат като мисли на някой синтетичен(не луд,не смахнат и тн.а надрусан) и то ама никаква рима няма.Разбирам разчупен стих,ама това е извратено.В проза да беше..поне щеше да е по-разбираемо.
Ако се беше паднала "Септември" щях да умра от кеф и да си разсъждавам,а и цитати знам през ред.А и другите,дето изброих,че обожавам,те също са в конспекта ама на...не са ми неприятни:)"обожавам" също е силна дума:)

Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Само дребнавите хора се хващат за думата ,не харесвам = мразя . 90 процента от хора използват хипербола ,за да изразят чувствата си . Случаят е такъв , не издребнявайте и не се заяждайте с личните предпочитания на хората ,ако очаквате същото отсреща .Културните хора не правят така ,за останалите е забранено.
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- veliko
- В началото бе словото
- Специалност: приложна математика
- Курс: втори
въпреки че се занимавам с математика ще се включа щото се кефя и на л-рата .
Мен хич не ме кефи Вазов и слава богу че не ми се падна на матурата. Харесвам модернистите и най- вече Дебелянов и Славейков.
Мен хич не ме кефи Вазов и слава богу че не ми се падна на матурата. Харесвам модернистите и най- вече Дебелянов и Славейков.
"Той нямаше достатъчно въображение за да стане математик, затова стана поет... "
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Хайде и още един математик да си изкаже мнението. За мен най-важно е какви мотиви и идейни внушения са застъпени в творчеството на съответния автор, по малко впечатление ми прави да кажем начинът му на изказ. Затова и поетът, който не ми допада, е Дебелянов, с нищо не ме е трогнал този човек. Вижте обаче Далчев е друго нещо. Вече съм казвал, че за мен той е номер едно. Единствено неговата поезия чувствам най-близка до себе си и характера ми. Той никога няма да ми омръзне.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Jamalska
- Постоянно присъствие
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
A какво четете извън конспекта?
Може да прозвучи ужасно балано,но аз страшно харесвам стила на Стивън Кинг...дори самата история да не е кой знае каква(която разказва) начинът му на писане ме очарова винаги.Ноо любимата ми книга не е негова сигурно поради причината със сюжета:)Елизабет Костова-"Историкът"...това е книга,която не мога да разкажа,и колкото пъти да я чета все ми е интересна.
Аа ся се сетих."Железният светилник" ми беше доста интересен,като за действие,развиващо се през Възраждането.И още се боря да дочета "Тютюн",но и то доста ми харесва.Макар че всичко,свързано с политически идеологии е като отблъсквач за мен.
Може да прозвучи ужасно балано,но аз страшно харесвам стила на Стивън Кинг...дори самата история да не е кой знае каква(която разказва) начинът му на писане ме очарова винаги.Ноо любимата ми книга не е негова сигурно поради причината със сюжета:)Елизабет Костова-"Историкът"...това е книга,която не мога да разкажа,и колкото пъти да я чета все ми е интересна.
Аа ся се сетих."Железният светилник" ми беше доста интересен,като за действие,развиващо се през Възраждането.И още се боря да дочета "Тютюн",но и то доста ми харесва.Макар че всичко,свързано с политически идеологии е като отблъсквач за мен.

Не знам какво е когато сърцето просто спре,
но знам какво е чувството вътре в мен, братле.
Всички видяхме как изгасна една звезда.
Почивай в мир, приятел, жив си в 200 сърца!
Рики (1990-2009)
- theDarkSite
- Танцуващия с клавиатури
мен Багряна ме дразнеше като я учехме... и Дебелянов не беше от любимите... иначе останалите ми бяха готини, особено Милев и Далчев, тях с удоволствие съм конспектирал 
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Сиреч дай да си плескаме епитетите и обобщенията,а другите да не ни обръщат внимание,хах.ShadeOfShane написа:Само дребнавите хора се хващат за думата ,не харесвам = мразя . 90 процента от хора използват хипербола ,за да изразят чувствата си . Случаят е такъв , не издребнявайте и не се заяждайте с личните предпочитания на хората ,ако очаквате същото отсреща .Културните хора не правят така ,за останалите е забранено.
По темата,като сме на вълна автори от конспекта,любими са ми Далчев,Смирненски,Вапцаров,нелюбими нямам
Последно промяна от Плазмодий на 04 Авг 2008, 13:01, променено общо 2 пъти.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Плазмодий , аз мога да реша ,че не ми харесва ,че някой харесва нещо . Защо отрицателното отношение да е забранено ? Хора всякакви , предпочитания всякакви , отношения всякакви .
Искам да подчертая ,че темата е за НЕлюбими автори!
Искам да подчертая ,че темата е за НЕлюбими автори!
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Багряна.ShadeOfShane написа:Искам да подчертая ,че темата е за НЕлюбими автори!
---
Някъде назааад в темата прочетох, че Вапцаров е бездарен, което е глупост
- charming
- Драскач
- Курс: завършил
ми..... Нехаресвам Вазов ,не за друго ,а защото е прекалено ....позитивен и ми се струва прекалено оптимистично настроен към нация и народ ,погледнато от сегашна гледна точка естествено .действителността ме кара да гледам иронично.
- VaLeNTinKa
- В началото бе словото
Не ми харесват Ботев, Вапцаров, Далчев. Просто нещата за които пишат, стилът им на писане не са ми по вкуса
Вазов като че ли също... Май имам много по-различна представа за хубава поезия от големите български критици, но какво да се прави 
Повечето от сенките в този живот са причинени от това, че сме застанали пред своите собствени слънчеви лъчи...
http://www.myspace.com/valentinka90
http://www.myspace.com/valentinka90
Feed Me!