КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от FMI »

1. IT не е програмист
2. Връзкари...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Kai е абсолютно права. А точно в тази област връзките са безполезни, ако не можеш и ненужни, ако си добър.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Sla-Mori написа:Kai е абсолютно права. А точно в тази област връзките са безполезни, ако не можеш и ненужни, ако си добър.
Просто трябва да се докопаш до каквато и да е стажантска програма, но това става само по два начина. С образование и с връзки. Никой не те взима на работа без опит... Алтернативата е да налееш пари и да почнеш сам, ама ако ги имаш...

P.S. Добре де айде, ако си супер късметлия може, ама пътя през унито е много по лесен :)
Последно промяна от FMI на 01 Авг 2008, 01:06, променено общо 1 път.

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Пак се изказваш без да знаеш и от фаворит почваш да ме дразниш сериозно.
1. Junior Java Designer - пишеше програмни приложения на java
2. Пълен сирак - завършил до 10ти клас без диплома.
Така че млъквай и престани да търсиш що ти е крив света. Както казах - не си единствения с кофти живот и семейство, ама не всеки е тръгнал да обвинява всичко и всички за това че не са успели. За теб всички успели или са връзкари или паралии. Е аз не съм нито едното, нито другото и 99% от Българите не са. И по-добре спри да пост-ваш на тия теми, че сериозно почваш да се излагаш. Каза, че си на 25? Ама се държиш като 15-годишен пубертет.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
Sla-Mori
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Sla-Mori »

Не говорим за без опит, а за без висше в областта. Защо все си мисля, че най-добрите са тези, които са започнали сами и после някой ги е доусъвършенствал (независимо дали преподавател или по-опитен колега в работата). И за започването сам са достатъчни компютър и интернет.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Ти работиш ли в момента по специалноста? Я пробвай си прати едно CV ама забрави да напишеш че си студентка, напиши само кои езици владееш и т.н. и ако ти се обадят поне от една фирма веднага ще млъкна и няма и дума да обеля по темата. Щом го казвам значи съм търсил достатъчно много. А че ми спря развитието на 15 не го отричам.

А и аз не помня да съм казвал че съм кой знае какъв програмист. Просто "null-byte" ме издразни с посредственото си мислене.

1. Нямам професионален опит - Факт
2. Нямам образование - Факт
3. Не мога да си намеря работа заради 1.+2. - Факт

Затова много ме издраниха и постове от сорта на "абе вие като сте се занимавали с програмиране за какво влизате във ФМИ, ми не си намерите работа направо... Влизаме един път защото ни отваря много повече врати и втори път за да се доосъвършенстваме, а не е като да няма нужда :)
Последно промяна от FMI на 01 Авг 2008, 01:18, променено общо 1 път.

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Както и да е. Изписах сумати неща преди минута, но тая тема стана просто заяждане за това го изтрих. И повече няма да говоря на теми, които не са пряко свързани с въпроси за ФМИ.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Просто вече работодателите го изискват... Кажеш ли "студент съм" и ти постилат червеното килимче. А те винаги питат и като кажеш че не си и че нямаш опит и ти хлопват вратата... Това е суровата истина...

P.S. На миналите два поста ми отговори преди да ги допиша...

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

The End по тая тема вече.
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

'Айде и аз да попитам ...гледам има одобрени за ООП на Java на сайта на ФМИ...
Как одобрени чрез тест ли ги сортират или по завършени курсове преди това...
:roll:
0x00000000
mayzhek
В началото бе словото

Re: Специално към потребителя FMI

Мнение от mayzhek »

FMI - не за друго, а понеже вече имам чувството, че ти знам кажи-речи цялата биография от всичко, което изписа и изплака, ти предлагам една сделка.

Някъде измежду всичките ти близо 200 поста, които изписа на тема, колко си страхотен математик и програмист, ама си бил онеправдан от съдбата и семейството си, ти спомена, че ако някой ти бил спонсорирал частните уроци, щял си бил да изкараш максимално висока оценка на изпитите по математика.

ОК, пич, сега имаш средно приемлива оценка от 4,40 - откажи се от нея. Дори да те приемат, не се записвай. Аз инвестирам в тебе 2000 лв в рамките на времето до следващата КСК - 50 седмици, по 40 лв на седмица за уроци. Намери си когото искаш като преподавател, каквито курсове искаш в рамките на тези пари - искам да ти кажа, че са предостатъчно и за частен преподавател, и за ОТ, и за квото решиш - аз ще платя подготовката ти.

Условието ми е следното: да изкараш минимум 5,80 на поне един изпит по математика. Изкараш ли, не ми ги връщаш. Не изкараш ли, връщаш не 2, а 4 бона, и не във вид на пари, а в работа. Аз ще ти кажа каква, ако не си изпълниш условието. Ако го изпълниш, забравяме за случая.

Deal?
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Това са два от изборните предмети за КН. Одобрените трябва да са минали 1-ви и 2-ри курс на КН успешно и да са се записали за изборните още в самото начало на кампанията.

ЕДИТ:
Аре стига вече по тая тема беее! Стига сте се заяждали, стига сте си подмятали реплики - има си Лични съобщения за тия работи. А ако се опитвате да се изкарате умни и остроумни... ми досега правите баш обратното.
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Ми гледам има и Информатика и СИ и ИС :) ...
Нкой да е ходил на Качествен програмен код... ?
0x00000000
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

На всички изборни могат да се запишат всички от всички специалности. Но по принципно баш тия двата са за КН, защото те изучат Джавар, но това не означава, че ти ако не си от дадена специалност не можеш да пишеш изборна, която да е предназначена за друга специалност или курс.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Re: Специално към потребителя FMI

Мнение от FMI »

mayzhek написа:FMI - не за друго, а понеже вече имам чувството, че ти знам кажи-речи цялата биография от всичко, което изписа и изплака, ти предлагам една сделка.

Някъде измежду всичките ти близо 200 поста, които изписа на тема, колко си страхотен математик и програмист, ама си бил онеправдан от съдбата и семейството си, ти спомена, че ако някой ти бил спонсорирал частните уроци, щял си бил да изкараш максимално висока оценка на изпитите по математика.

ОК, пич, сега имаш средно приемлива оценка от 4,40 - откажи се от нея. Дори да те приемат, не се записвай. Аз инвестирам в тебе 2000 лв в рамките на времето до следващата КСК - 50 седмици, по 40 лв на седмица за уроци. Намери си когото искаш като преподавател, каквито курсове искаш в рамките на тези пари - искам да ти кажа, че са предостатъчно и за частен преподавател, и за ОТ, и за квото решиш - аз ще платя подготовката ти.

Условието ми е следното: да изкараш минимум 5,80 на поне един изпит по математика. Изкараш ли, не ми ги връщаш. Не изкараш ли, връщаш не 2, а 4 бона, и не във вид на пари, а в работа. Аз ще ти кажа каква, ако не си изпълниш условието. Ако го изпълниш, забравяме за случая.

Deal?
Съгласен съм, но преди това да уточним два момента!

1. Какво пречи ако запиша?
2. Не ставам за всякаква работа, но ако е в сферата на Информатиката или друго за което съм годен - няма проблем - но все пак няма как да се съглася без превдварително да знам...

P.S. Аз със сигурност съм написал 5.50, не 5.80, но ти плащаш, ти поръчваш музиката :)

Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”