Франкофони,появете се!
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- Booo
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с френски
- Обратна връзка:
Re: Франкофони,появете се!
5.08 , можеше и по-добре, но да се надяваме, че за стопанско ще ми стигне ... 
Il est temps de sourire pour ne pas tomber plus bas ...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Aми не съм писала филологияkasije написа:Стискам палци да ти стигнеА ти филологията на кое място си я писала?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
[quote="Freddie"]По мое скромно мнение (говоря само тази година) летвата бе вдигната сравнително високо. Диктовката изобщо не беше лесна /quote]
ама вие сериозно ли? изпитът беше наистина лесен...особено диктовката и превода: никакви subjonctif imparfait и subjonctif plus-que-parfait, никакви изречения по 6-7 реда, никакви уловки за passé simple и impafait...на превода нямаше разни птички,пчелички, дървета и всякакви подобни удоволствия...граматиката не беше трудна... стандартна... текста също. грешките са си по наша вина, изпитът не беше никак труден
ама вие сериозно ли? изпитът беше наистина лесен...особено диктовката и превода: никакви subjonctif imparfait и subjonctif plus-que-parfait, никакви изречения по 6-7 реда, никакви уловки за passé simple и impafait...на превода нямаше разни птички,пчелички, дървета и всякакви подобни удоволствия...граматиката не беше трудна... стандартна... текста също. грешките са си по наша вина, изпитът не беше никак труден
Съгласна съм, изпита си беше абсолютно нормален... И на мен ми се губят уловките и особено subjonctivite тая година, не знам защо реших да си усложнявам живота и сама да си слагам subjontifs в есето...
А някой друг за стопанско...?
А някой друг за стопанско...?
Ами сериозно, да, но имах предвид в сравнение с минали години. Subjonctif под вс му форми едва ли е единствено мерило за трудност.
Не държа и др да са на моето мнение. Мен специално не ме затрудни и доказателство за това е резултатът. За граматиката съм съгласна.

Не държа и др да са на моето мнение. Мен специално не ме затрудни и доказателство за това е резултатът. За граматиката съм съгласна.
Като цяло изпитът можеше да е много по-труден, да. Но в сравнение с миналата година си беше направо предизвикателство
Но всъщност какво значение има?! Нищо не може да се промени, не можем да си поправим грешките, колкото и да ни се иска...Просто ни остава да почакаме до 5-ти, за да видим кой накъде ще се запъти 
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Според мен изпитът не беше нито лесен, нито труден...
Ще отбележа само че в диктовката имаше един subjonctif passé, който много се радвам, че усетих, ама явно за сметка на други работи, които съм объркала, но иначе: Vive le subjonctif passé!!!
Ще отбележа само че в диктовката имаше един subjonctif passé, който много се радвам, че усетих, ама явно за сметка на други работи, които съм объркала, но иначе: Vive le subjonctif passé!!!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Freddie , не виждам някой да е на мнение, че subjonctif е единствено мерило за трудност
А за диктовката ми направи впечатление, че се диктуваше много бавно и ясно... Както и да е, изпита отдавна вече е минало... Желая късмет на всички
аз на 5ти смятам да има party само че не знам още повод дали ще има...
аз на 5ти смятам да има party само че не знам още повод дали ще има...
-
slavcheva
- В началото бе словото
Zdraveite i ot men!
dosega samo etqh kakvo si pi6ete vuv foruma i se re6ih i az da pi6a, da se opla4a malko
imam 4.30, ne sum dovolna osobeno mnogo, osobeno pri fakta 4e iskah da u4a politologiq... drugiqt mi problem e 4e pisah slavqnska filologiq predi frenska i sega ima veroqtnost da me priemat tam a ne iskam. pone dokolkoto razbrah ne moga da se otkaja ot jelanie i da otida na po dolno, koeto e mnogo nepriqtno. ako nqkoe ima nqkakva informaciq dali tova e po nqkakuv na4in vuzmojno mole kajete mi
Pojelavam uspeh na vsi4ki za jelanata specialnost
Crematory:
Пиши на кирилица!
dosega samo etqh kakvo si pi6ete vuv foruma i se re6ih i az da pi6a, da se opla4a malko
imam 4.30, ne sum dovolna osobeno mnogo, osobeno pri fakta 4e iskah da u4a politologiq... drugiqt mi problem e 4e pisah slavqnska filologiq predi frenska i sega ima veroqtnost da me priemat tam a ne iskam. pone dokolkoto razbrah ne moga da se otkaja ot jelanie i da otida na po dolno, koeto e mnogo nepriqtno. ako nqkoe ima nqkakva informaciq dali tova e po nqkakuv na4in vuzmojno mole kajete mi
Pojelavam uspeh na vsi4ki za jelanata specialnost
Crematory:
Пиши на кирилица!
Доколкото знам, ако те приемат славянска филология не можеш да отидеш надолу, а само нагоре.
А какъв ти е балът, защото има вероятност да ти стигне за политологията на някое от класиранията
А какъв ти е балът, защото има вероятност да ти стигне за политологията на някое от класиранията
Можеш да отиваш единствено нагоре в желанията ако евентуално се освободят места. Зависи колко ти е бала, може и да има надежда за политология 
Значи би трябвало балът да падне, нали? 
emalfy написа:Изпитът беше лесен - точно за това за малки грешки са взимали МНОГО ... което обяснява и ниските оценки
Една приятелка има 4.33 и над нея има едва 20 момичета, което въпреки неголемия брой явили се , е доста слабо ...
Не е възможно това за приятелката ти, защото пък една приятелка има 4.77 и има 23 над нея
е сигурно се е изгубило инфо някаде по пътя, не е толкова важно 
-
Acho
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Курс: първи
ами би трябвало да паднат.... Особено за момчетата щото колегите като мен са 55.7 процента
, а издържалитете са 35
. За сравнение миналата година двойките са били 28% за момчетата и 17% за мимичетата.
А иначе който си е учил и знае, естествено че изпита няма да му се стори труден
. Но статистиката сочи, че доста хора ги е затруднили. Лесни бяха матурите, на които преспокойно изкарах 5,78... Но за този изпит си се изисква много по солидна подготовка, а аз късно се усетих....
ПП. А каво стана с DanaO ???? Къде се загуби????
А иначе който си е учил и знае, естествено че изпита няма да му се стори труден
ПП. А каво стана с DanaO ???? Къде се загуби????