Джеко нещо против колата ли имаш ?!
КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
-
emotioN
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: втори
Re: КСК 2008 - математика
Относно бала за общежитие... като гледам вече излезлите резултати от УАСГ и УНСС(пренебрегвам ТУ заради матурите) баловете са УЖАСНО по-ниски в сравнение с миналата година... За момиче мин бал за унсс за която и да е специалност миналата година е бил 28.01 на трето класиране ?! Тази е 27.03 на първо
за момче 23 и нещо... при положение, че 23 и нещо бал се постига с нещо от сорта на 50/80 верни отговора трябва да си... не знам какъв за да не влезеш. С УАСГ положението е същото. По-миналата година балът за общежитие се е равнявал на 5.30 на изпита. Миналата 5.20. Лична прогноза за тази - 27.00 или 5.00 на изпита. Може би дори по-малко като гледам ужасните разлики в баловете в другите университети. Народът затъпява и няма отърване. Преди да излезе класирането нищо няма да е ясно!! Но падане на баловете ще има въпреки лесните изпити. Наистина съм уверен!!
Милан 0 - 4 Интер
-
emotioN
- От дъжд на вятър
Имам въпрос ако кандидатствам по успех за общежитие трябва ли ми нещо за доходите? или само за третото класиране?
Милан 0 - 4 Интер
Не.emotioN написа:Имам въпрос ако кандидатствам по успех за общежитие трябва ли ми нещо за доходите? или само за третото класиране?
Доходите са само за трета класация.

Няма да ми дойде зле някой да ми обясни каква храна да ям, за 1 месец два пъти се натровихJ`E`K`O написа: с Кай да споделим къде може да намерите желаните от вас храни)
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
- porednata
- В началото бе словото
- Специалност: ФМИ - КН
- Курс: първи
8. Необходими документи за кандидатстване за ползване на студентско общежитие:
8.1. За несемейни учащи:
а) молба-декларация (по образец – зелена на цвят, а за новоприети студенти в първи курс, бакалавърска степен – синя на цвят);
б) за ползващите предимство поради:
- един или двама починали или неизвестни родители – към молбата-декларация се прилагат съответно: копие от препис от акт за смърт за починалите родители, а при неизвестни родители – копие от удостоверението за раждане на студента;
- родител-инвалид с над 90% намалена работоспособност – към молбата-декларация се прилага копие от решението на ТЕЛК за родителя;
- многодетно семейство (с три и повече деца), когато някой от братята или сестрите е докторант, специализант, студент, ученик или войник – към молбата-декларация се прилагат съответните документи от учебните заведения, където учат братята (сестрите) или от поделението където служи войникът, както и копия от удостоверенията за раждане на братята и сестрите;
- инвалидност на учащия с над 70% намалена трудоспособност – към молбата-декларация се прилага копие от решението на ТЕЛК;
При неприлагане на посочените документи към молбата-декларация, съответното предимство не се зачита.
в) документ за самоличност;
г) студентска книжка.
8.2. За семейни учащи:
а) молба-декларация (по образец – червена на цвят);
б) удостоверение за сключен граждански брак – прилага се копие към молбата-декларация;
в) удостоверение за раждане за всяко от децата – прилага се копие към молбата-декларация;
г) документи за самоличност на съпрузите;
д) студентска книжка за всеки от съпрузите, който е студент;
е) за ползване на предимство за настаняване без класиране от несемейни, разведени или овдовели учащи, грижещи се сами за непълнолетните си деца, към молбата-декларация се прилагат копия съответно от:
- удостоверение за раждане на децата;
- съдебно решение за развод;
- препис от акт за смърт при починал съпруг(а);
8.1. За несемейни учащи:
а) молба-декларация (по образец – зелена на цвят, а за новоприети студенти в първи курс, бакалавърска степен – синя на цвят);
б) за ползващите предимство поради:
- един или двама починали или неизвестни родители – към молбата-декларация се прилагат съответно: копие от препис от акт за смърт за починалите родители, а при неизвестни родители – копие от удостоверението за раждане на студента;
- родител-инвалид с над 90% намалена работоспособност – към молбата-декларация се прилага копие от решението на ТЕЛК за родителя;
- многодетно семейство (с три и повече деца), когато някой от братята или сестрите е докторант, специализант, студент, ученик или войник – към молбата-декларация се прилагат съответните документи от учебните заведения, където учат братята (сестрите) или от поделението където служи войникът, както и копия от удостоверенията за раждане на братята и сестрите;
- инвалидност на учащия с над 70% намалена трудоспособност – към молбата-декларация се прилага копие от решението на ТЕЛК;
При неприлагане на посочените документи към молбата-декларация, съответното предимство не се зачита.
в) документ за самоличност;
г) студентска книжка.
8.2. За семейни учащи:
а) молба-декларация (по образец – червена на цвят);
б) удостоверение за сключен граждански брак – прилага се копие към молбата-декларация;
в) удостоверение за раждане за всяко от децата – прилага се копие към молбата-декларация;
г) документи за самоличност на съпрузите;
д) студентска книжка за всеки от съпрузите, който е студент;
е) за ползване на предимство за настаняване без класиране от несемейни, разведени или овдовели учащи, грижещи се сами за непълнолетните си деца, към молбата-декларация се прилагат копия съответно от:
- удостоверение за раждане на децата;
- съдебно решение за развод;
- препис от акт за смърт при починал съпруг(а);
-
emotioN
- От дъжд на вятър
Благодаря ви и извинявайте, но не го намерих
знам, че се дразните на такива неща 
Милан 0 - 4 Интер
Така,знам ,че това е малко off topic,но попаднах на интересен спор преди няколко страници за СМГ-та,НПМГ-та и т.н.Първо искам да ви кажа,че като човек,който се е занимавал с програмиране,то няма нищо общо с математика!Познавам много хора,които са страшни програмисти,ама не могат да изкарат и 3 на изпита за СУ!Интересно е защо хора,които наистина са добри програмисти и имат потенциал точно в тази област,няма да могат да учат програмиране за сметка на някой,който е добър в математиката.Добър математик,не означава добър програмист.Но това е проблем като цяло на образованието.С какво хората от матем. гимназии са по-специални?С това,че учат много математика?Нормално е,когато се набляга на един предмет,човек да го възприеме перфектно,но тези хора не са гении.Това,че са добри математици,значи ли ,че са добри по english,по история,по география, по български,или по програмиране?Не,даже много често те са слаби по тези предмети и това е нормално,защото наблягат на матем.А кой реши,че точно най-добрите математици са добри програмисти,че с този предмет да се кандидатства за там.В много страни изпитите обхващат по-обща култура и това е нормално,защото не трябва някой си да решава да дава предимство на добрите матем. или българици и т.н.,а трябва да се дава предмиство на природно умните и любознателни младежи(това не значи,че няма такива и сред математиците),а не на специализираните в една област.Защо не приемат КН с изпит и по програмиране освен по матем.Образователната система не е това,което трябва да бъде,дори в СУ!
Не целя конфликти с това мнение.
Не целя конфликти с това мнение.
- porednata
- В началото бе словото
- Специалност: ФМИ - КН
Но ще си ги навлечеш
Не е тука мястото да се плюе ФМИ 
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Ой ой ой. Айде по-спокойно вече -.- Не ни питайте нас, защото ние сме най-обикновени студенти. Не можем да променим нищо, така че стига с тия гневни постове колко е нечестен света - това си го знаем.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Обратна връзка:
като цяло системата ни за прием във ВУЗ-овете sucks!!!ама много!!! трябва да има един изпит..на който просто трябва да покриеш определен брой точки примерно (не може сега съвсем големи тъпири да влизат...) и така да те приемат. Влизаш в университета и си избираш какво да учиш...Ако поддържаш определен успех и се справяш- продължаваш, а ако не ти харесва или ти е мн трудно - съжалявам...довиждане! На сегашния етап, наистина хора, които може би имат дори призванието да се занимават с програмиране, да бъдат лекари, адвокати и т.н., този изпит ги спъва, а все пак това е един изпит..всичко може да стане. Не искам да коментирам приема за стоматология, медицина, фармация...особено за момичетата...това е безумие!
- Sun Shine
- Драскач
FMI написа: Та в този ред на мисли НПМГ си заслужават по труден изпит точно защото са по добре подготвени! Аз ако бях учил там нямаше да имам нищо против за мен специално да е по труден изпита!
Нека са елита, няма проблем. Но като са в първа група, какво си мерят пишките с 3-та... Да си влзиат там над нормата и това е... Много ме издразни този дето ми реве че му било много трудно и затова трябвало да има 15 изпита, белким му се падне някоя задача дето е назубрил вече...
Просто е смешно...Хората в НПМГ не зубрят задачи
- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Адрес в галерията на СУ: 3
Принципно има ли места по общежитията или са пълни? Че никога не съм се интересувал. За сега не мисля да кандидатствам, не искам да преебавам тези които не са от софия, обаче не е изключено да ми писне всеки ден да губя по 3 часа за транспорт... А и нещо не ми се седи в нас, най малкото защото ще ми пречат да уча... То всъщност като съм от софия въобще имам ли право
Там по бедност нещо, ала бала
А и не разбрах по успех на изпита или по бал?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
Ако си от София нямаш право на общежитие.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- FMI
- Плиний Стари
О да, защо изпита наистина не е по програмиране - ХАХА
Ми най вече защото някой дори информатика нямат
И аз съм от тези които не са имали, но ще им скъсам шортите на тея от НПМГ, нищо че те и това учат
Даже не ми пука на какъв език ще е. Уча му синтаксиса за месец
Ама защо трябва да е лесно като може да е трудно...
Ми най вече защото някой дори информатика нямат
И аз съм от тези които не са имали, но ще им скъсам шортите на тея от НПМГ, нищо че те и това учат
- FMI
- Плиний Стари
Е там за бедност нещо няма ли. Ако ме изгонят от нас примерно. Някакви такиваKai написа:Ако си от София нямаш право на общежитие.