КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от FMI »

emotioN написа:А относно изнасянето... Ако имаш амбиция и това е възможно. Едно момче от моя клас в МГ-Плевен е от Бяла Слатина, но живееше в общежитието и учеше в нашето училище. Сега има 6.00 на математика1 ... Нещо да кажеш по този въпрос ?
Едно е да се изнесеш, друго е да ти платят общежитието, дали родителите или държавата защото си сирак, все тая, нали има кой... Или той на 10 години е почнал да работи че да си плаща общежитието...

Смея да твърдя че имаше сираци в по добро материално положение в даден момент от живота ми. Това ще кажа по този въпрос! Може да ги хранят и обличат мизерно, може да им дават по 5 лева на месец, ама аз и това нямах...

@J`E`K`O - Пропускаш само момента че това мислене или го имаш или го нямаш, то не се учи, то може само да се развива. Аз си го имам и на мен като ми кажеш дефинициите и аз ще ти реша задачата...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Абе ..и като ни казаха дефинициите останалите пак само стояхме и мигахме, нещата не са като в училище! Ха...да влезеш с 3ка и да си първи по успех после - да да...блажени са вярващите. Влез в ФМИ, пък после говори подобни неща. ТЕзи задачи, на които дори условието не си успявал да разбереш - е ми само такива се решават в фми..
Изображение
За всякакви въпроси край специалност информатика:
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

Мозъкът е мускул. Колкото повече го упражняваш, толкова повече работи. Тъпите не са тъпи, защото нямат мозък, а защото не го използват. И един дебил да сложиш да решава задачи, след 12 години набиване в главата на задачи, ще може да ги решава автоматично.

Айде стига сега с това кой какво имал и кво нямал. Не си единствения в тежко положение и докато не спреш да повтаряш тези безкрайни "ако" няма и да се оправиш. Стига си гледал към миналото, не можеш да го промениш колкото и да искаш.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

J`E`K`O написа:ФМИ уф... не се притеснявай. Тези, умните... заминават в други страни. В момента моя випуск, завършили 2006 да има не повече от 20 човека от СМГ и 10-15 от НПМГ, поне доколкото съм забелязал. А и както МапЛийф каза.. НПМГ и НГДЕК (национална гимназия по древни езици и култура) са лицеи към СУ. А и какво те бърка дали имат 1,2,5 или 10 изпита - това са хора, за които един кандидатстудентски изпит не е никакв проблем, а и много от тях са си лауреати на олимпиади и ако влизат чрез олимпиадите трябва да се радваш, че те са отделно и не се броят към плановата бройка. А и...да беше кандидатствал след 5,6,7 клас в СМГ/НПМГ - то са едни изпити, едни чудесии..някои колеги от 3 клас са ходили на лекции и курсове при Чакърян и Томов, готвейки ги за бъдещи състезатели.

А за тези 10 човека, за които МапЛийф каза, че имат над 5,50 на вътрешният изпит - обзалагам се че поне 6-7 от тях дори няма да учат в България.

Няма от какво да се притесняваш - винаги е имало хора от НПМГ/СМГ, лауреати на олимпиади и т.н. - не са се пръкнали сега тази година, точно когато ти кандидатстваш. Виждаш какви са статистиките от миналите години, какви са минималните балове и това е, няма какво толкова да се чудиш дали влизат в официалната бройка или не, ама защо имали 1 изпит повече - всяка година е било така и ще продължи да си бъде така!

И както Кай каза..плановите места за информатика са 120, ние 1-ви курс бяхме около 168 човека!! Само в моята група има към 5-6 лауреата от олимпиади, които са към тези допълнителни 48 човека.

Едит: Видях, че си писал за връзкарите - те са наистина мноого малко, ако въобще ги има. А и повярвай ми - това да влезеш в ФМИ е най-лесното!! После идва трудното.
10 от 50 е супер зле !

Освен това коментирам момчетата. На нас математиката по ни се отдава доколкото знам и нямаме оправдание. Т.е. ако си момиче трябва да си гений, ако си момче не се налага... Та ти си в друга категория просто...

Но нека наистина не пиша повече по темата за да не обиждам никой. Ще си говирм пак, когато двойкар като мен, който не е завършил НПМГ завърши с прилична оценка първи курс и се прехвърли при вас КН, при огромного количество материал който има да навакса срещу огромното количество материал който вие сте усвоили предварително. Разбира се ако се доредя някъде на последно място на светлинни години от великите гений :) Не казвам че такива няма, но колко 5 човека са те?

P.S. Няма трудно в математиката, има само неспособност да го разбереш. А при такива учители и такова реноме е срамота 10 от 50... И въобще не ме интересува какви са задачите, нали са решаеми?

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

1. Без сексистски намеци тук. Аз съм момиче, а математиката винаги ми е била най-добрия предмет. Но математика в училище няма нищо общо с математика в СУ.
2. И аз, и Джеко сме в Информатика - тук е най-трудното, а иначе всички специалности първата година учат горе-долу едни и същи неща, само зависи дали ще учиш С или Джава.
3. Аз съм от езикова гимназия, така че математика почти не съм учила, но тази година изкарах 4-ки на разните му изпити, което е все едно да изкараш 10 на приемен.
4. Ония нерешаеми задачи от олимпиадите - ей, такива са им задачите на изпита. Така че както казах не се обаждай без да знаеш.
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

само малка вметка - то нали и големите проблеми на математиката на века - 10 задачи май бяха, които ако някой реши, взима 1 000 000$ - и те са решаеми, скоро май беше решена една от тях, но са си трудни. Желая ти искрено успех, дано успееш да изпълниш мечтите си.

П.С. Кай, имаме и друго съвпадение с теб - и аз съм от езикова и сега втори курс вързах къде 4, къде 3 :) Успеха ми този семестър е 4.37 :)) не знаеш само как се радвам хаха :)
Изображение
Аватар
being_ill
В началото бе словото

Мнение от being_ill »

FMI, глупаво е да казваш, че понеже не си бил в някое си училище и затова сега се представяш, не както искаш.
Мога да ти дам доста примери от моята гимназия - езикова в Сливен, за хора, които кандидатстват с математика, литература, биология и химия.. Някои ходят на уроци, други - не. Но почти всички успяват, макар да са в езикова. Така че, ако си малко талантлив и много упорит (или обратно) можеш почти всичко...
летя
Аватар
MapleLeaf
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MapleLeaf »

Хахах...давай, продължавай, то се е видяло, че човек в нищо не може да те убеди. Едно си баба знае, едно си бае :) Няма смисъл да ти обяснявам за какво става въпрос изобщо. Успех във ФМИ, надявам се да влезеш и да престанеш да се оплакваш от това кой не ти е дал шанс.
Gotta keep runnin', stormbringer comin'... Rock On :mrgreen:
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

@Kai - Е това не е мое мнение. Така е прието, така е и по статистика. Никакви сексистки намеци няма от моя страна. Не съм определил аз 85 места момчета срещу 35 момичета... Но кой каза че ти не си генийче. Явно си и затова се справяш :) Затова и аз ще се справя, затова не всички от МГ ще се справят :)
J`E`K`O написа:само малка вметка - то нали и големите проблеми на математиката на века - 10 задачи май бяха, които ако някой реши, взима 1 000 000$ - и те са решаеми, скоро май беше решена една от тях, но са си трудни. Желая ти искрено успех, дано успееш да изпълниш мечтите си.

П.С. Кай, имаме и друго съвпадение с теб - и аз съм от езикова и сега втори курс вързах къде 4, къде 3 :) Успеха ми този семестър е 4.37 :)) не знаеш само как се радвам хаха :)
Е както аз сега се радвам на 4.40 Мен и 3 ми е много на мойте знания :P

Я ги дай насам тези 10 задачи - сега няма да ги реша, но след някоя друга година може и да почерпя :lol:

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

MapleLeaf написа:Хахах...давай, продължавай, то се е видяло, че човек в нищо не може да те убеди. Едно си баба знае, едно си бае :) Няма смисъл да ти обяснявам за какво става въпрос изобщо. Успех във ФМИ, надявам се да влезеш и да престанеш да се оплакваш от това кой не ти е дал шанс.
Е няма как да вляза и да се оплача че не са ми дали шанс :) Особено ако вляза направо Информатика едва ли някога след това ще ме чуеш да се оплаквам :) А другото казват че е от зодията... Овен :)

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Джеко - хаха, браво, моят е 4.18 за 1курс - 4 тройки, 3 четворки, 2 петици и 2 шестици. А въобще не ходех да лекции и упражнения - то за това и не си ги взех миналата година, ама тая година седмица-две преди изпитите яко учене. Догодина ще гледам да си го дигна още, поне до 4.50 xD
BTW - имаш ли задачите по АГ (нали то ти беше останало?) от упражнения? Аз тях само 2 пъти ги реших и си изкарах 4 - задачите, които се паднаха последните две години плюс миналия септември ги имаше или същите или почти същите!

ФМИ... хахаха, а така! И аз тва викам, ама никой не ми вярва! Но всъщност всичко си е до ученето - сядаш си на задника и учиш до полуда (буквално), но ако седиш и само се оплакваш нема да стане - пробвах и се провалих.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

То на мен ще ми е за сефте да уча :) Не знам какво значи това да учиш :) Но няма да пропусна и една лекция или упражнение. Ако трябва в университета ще спя! Защото от лекциите уча най бързо и лесно, но не да ги чета, а да присъствам!

То още ли са така разпокъсани нещата. Лекция в 8 сутринта, дупка до 2 след обяд и после до вечерта - разни такива програми съм гледал :) Но няма значение, няма да пропускам. Просто направя ли го значи умирам прав! Пък после имам цяла нощ и събота и неделя за учене. Само с няколко дни преди изпит няма да се справя. Поне 16/24 мисля да ми е заетоста :)

Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Информатика обикновено са плътно от-до. КН знам, че имат ненормални дупки.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

FMI написа: Я ги дай насам тези 10 задачи - сега няма да ги реша, но след някоя друга година може и да почерпя :lol:
Проблемите са седем и може да намериш информация за тях в Интернет:

1.P versus NP
2.The Hodge conjecture
3.The Poincaré conjecturе - този вече е решен от Григорий Перелман, за което е награден с Fields Medal, който той отказва. Това вече е ненормално.
4.The Riemann hypothesis
5.Yang–Mills existence and mass gap
6.Navier–Stokes existence and smoothness
7.The Birch and Swinnerton-Dyer conjecture
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
J`E`K`O
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от J`E`K`O »

Кай..първи курс успеха ми беше 4,16 или нещо такова :) Аз сега писах за втори курс, втори семестър само :) А упражненията по АГ ги имам всичките, ходя си редовно на лекции и упражнения, точно до одеве тях четях :) Точно сега стигнах до тези, които се падат по изпитите.

@Шейн - мерси за поправката :)

А за програмата на информатика - тази за летния семестър все още стои. 4 дни се учи, и обикновено в 1 от тях имаме 1 час дупка, а в другият сме до обяд..1-2 следобяд.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”