J`E`K`O написа:ФМИ уф... не се притеснявай. Тези, умните... заминават в други страни. В момента моя випуск, завършили 2006 да има не повече от 20 човека от СМГ и 10-15 от НПМГ, поне доколкото съм забелязал. А и както МапЛийф каза.. НПМГ и НГДЕК (национална гимназия по древни езици и култура) са лицеи към СУ. А и какво те бърка дали имат 1,2,5 или 10 изпита - това са хора, за които един кандидатстудентски изпит не е никакв проблем, а и много от тях са си лауреати на олимпиади и ако влизат чрез олимпиадите трябва да се радваш, че те са отделно и не се броят към плановата бройка. А и...да беше кандидатствал след 5,6,7 клас в СМГ/НПМГ - то са едни изпити, едни чудесии..някои колеги от 3 клас са ходили на лекции и курсове при Чакърян и Томов, готвейки ги за бъдещи състезатели.
А за тези 10 човека, за които МапЛийф каза, че имат над 5,50 на вътрешният изпит - обзалагам се че поне 6-7 от тях дори няма да учат в България.
Няма от какво да се притесняваш - винаги е имало хора от НПМГ/СМГ, лауреати на олимпиади и т.н. - не са се пръкнали сега тази година, точно когато ти кандидатстваш. Виждаш какви са статистиките от миналите години, какви са минималните балове и това е, няма какво толкова да се чудиш дали влизат в официалната бройка или не, ама защо имали 1 изпит повече - всяка година е било така и ще продължи да си бъде така!
И както Кай каза..плановите места за информатика са 120, ние 1-ви курс бяхме около 168 човека!! Само в моята група има към 5-6 лауреата от олимпиади, които са към тези допълнителни 48 човека.
Едит: Видях, че си писал за връзкарите - те са наистина мноого малко, ако въобще ги има. А и повярвай ми - това да влезеш в ФМИ е най-лесното!! После идва трудното.
10 от 50 е супер зле !
Освен това коментирам момчетата. На нас математиката по ни се отдава доколкото знам и нямаме оправдание. Т.е. ако си момиче трябва да си гений, ако си момче не се налага... Та ти си в друга категория просто...
Но нека наистина не пиша повече по темата за да не обиждам никой. Ще си говирм пак, когато двойкар като мен, който не е завършил НПМГ завърши с прилична оценка първи курс и се прехвърли при вас КН, при огромного количество материал който има да навакса срещу огромното количество материал който вие сте усвоили предварително. Разбира се ако се доредя някъде на последно място на светлинни години от великите гений

Не казвам че такива няма, но колко 5 човека са те?
P.S. Няма трудно в математиката, има само неспособност да го разбереш. А при такива учители и такова реноме е срамота 10 от 50... И въобще не ме интересува какви са задачите, нали са решаеми?