Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- fragile
- Писаружяк
- Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
- Курс: друг
Re: Журналистика - УСТЕН (31.07.2008)
Подписан от кого? Подписан е от всички, но не е ратифициран. Първата страна от ЕС, която се опъна и с референдум го отхвърли, беше Ейре. Сега Полша нещо се дърпа, ама тя май са имали някаква предприсъединителна договорка с ЕС, че ще трябва да го ратифицират, ако искат да влязат в съюза. Когато всички държави го ратифицират, тогава той ще влезе в сила. Вероятно догодина. Това са моите знания по въпроса, възможно е да греша някъде.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Тази нормална ли е? Договорът беше подписан, но не ратифициран от всички държави.
- simona_baby
- От дъжд на вятър
proUSA написа:Договорът беше подписан, но не ратифициран от всички държави.
и аз това казвам,сега не знам...на какво да вярвам
Последно промяна от simona_baby на 31 Юли 2008, 15:05, променено общо 3 пъти.
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
- fragile
- Писаружяк
Спокойно, и на мене единият преподавател в комисията навремето ми срина всичко, казвайки ми, че греша за нещо, в което бях 100% сигурна. Ставаше въпрос за нашия предприсъединителен договор и нещо с датата на подписване.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
- simona_baby
- От дъжд на вятър
по-точно?или не се сещаш?fragile написа:Спокойно, и на мене единият преподавател в комисията навремето ми срина всичко, казвайки ми, че греша за нещо, в което бях 100% сигурна. Ставаше въпрос за нашия предприсъединителен договор и нещо с датата на подписване.
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
- fragile
- Писаружяк
Оо, не мога да се сетя точно какъв беше проблемът. Важното беше, че не бях сбъркала никъде. Въпреки упоритото заяждане, имах 5.25. Тъй че си отдъхни
Няма страшно, нали всичко мина. А и като ви гледах на всички оценките от писмения... направо сте вътре.
Здравейте и от мен, по първия въпрос говорих за спрените над 500 млн. евро от ЕК по предприсъидинителните програми САПАРД, ФАР, ИСПА, че това е най-критичният доклад писан някога за страна членка, че правителството ни признава критиките, но промени в кабинета няма въпреки поисканите оставки на Гагаузов и Орешарски, и за шестия пореден вод на недоверие към правителството и че то изглежда по стабилно от предния вот когато НДСВ гласува въздържал се, и за критиките към съдебната система.........
Комисията каза че съм много изчерпателна
По втория говорих за Лисабонския договор, като проект за евроконституция, кои основополагащи ЕС договори подменя - Маанстрих, Рим, Ница, Амстердам и какво ще стане ако се приеме и какво ако не. За референдума в Ирландия и тлн т.н
По третия също доста говорих, но основното, което искаха да чуят и в тази комисия съм била втора която съм използвала думите воайорство и търговска печалба
Това е от мен сега чакам резултат
Комисията каза че съм много изчерпателна
По втория говорих за Лисабонския договор, като проект за евроконституция, кои основополагащи ЕС договори подменя - Маанстрих, Рим, Ница, Амстердам и какво ще стане ако се приеме и какво ако не. За референдума в Ирландия и тлн т.н
По третия също доста говорих, но основното, което искаха да чуят и в тази комисия съм била втора която съм използвала думите воайорство и търговска печалба
Това е от мен сега чакам резултат
Мхм, и аз такаFifoza написа:Лично за себе си въобще, ама хич, не съм доволна. Въпросите бяха изключително гадни. На тези въпроси не показваш никакво мислене. Просто или ги знаеш или не.
Като цяло съм разочарована.
Чакам резултатите, но си мисля, че този път скалъпих една чудна цафара...
егаси
Както и да е, не знам кои ми бяха в комисията, но жената още като влязох, имах чувството, че иска да ме изяде с парцалите
- fragile
- Писаружяк
Gerry, БРАВО! А Лисабонският договор наистина ли при влизане в сила би отменил договора от Маастрихт? 
Мерси
Ами да всичко тези договори стават един, вече няма да бъде както досега страни да председателстват съюза на ротационен принцип ще има един гл.комисар,който ще ръководи ЕП, ще има единна външна политика на съюза.......
- fragile
- Писаружяк
Туй ясно, ама мислех, че Маастрихтсткият е по-главен...
заблуда...
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Аз изобщо не съм доволна от себе си.Издъних се.Е,радвайте,че се отървахте от конкуренцията ми(а тя не е малка).
- Cookie
- В началото бе словото
Недей така песимистично! Може пък да не си се издънил/а. Изчакай резултатите и тогава се отчайвай. Горе главата! 
'Even if I knew that tomorrow the world would go to pieces, I would still plant my apple tree.'
Българска филология - 1ви Курс
Българска филология - 1ви Курс
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Здравейте, Аз пък за мой късмет бях от последната групичка 10-тина, които останахме в залата и последна, в VII комисия, където бях. Там ме изпитаха трима господа, като двамата мълчаха, а третия беше супер любезен и мил. Макар и да пообърках малко нещата с Лисабонския договор се надявам да имам висока оценка!!!
Успех на всички 
бях при Лозанов...Не съм много убеден в това, което направих, особено по втората тема, но неговите въпроси са много по-разнообразни от тези на останалите, поне от впечатленията, които имам от това, което пишете.... Другите две горе-долу добре...Да попитам другите, които са били при Лозанов...Зададе ли ви въпрос: Кажи ми един художник, писател и философ от 20-ти век?
че ми е интересно...